Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinto, puhdistuspalvelu, myös VERKOSSA!

Hae koulutukseen

Kuvaus

Pätevöidy puhtauspalvelujen esihenkilö- ja asiantuntijatehtäviin! Voit suorittaa koulutuksen myös 100% verkko-opintoina mistä päin Suomea tahansa.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinnon suorittaneena syvennät johtamisosaamistasi ja ymmärrät paremmin organisaation toimintaa, strategista suunnittelua, ihmisten johtamista ja muita tärkeitä johtamisen näkökohtia.

Osaat suunnitella ja johtaa vastuualueesi palvelutuotantoa sekä ylläpitää ja kehittää vastuualueesi asiakkuuksia. Osaat vastata palvelun laadun toteuttamisesta ja kehittämisestä asiakaskohteessa sekä johtaa vastuualueesi toiminnan kannattavuutta. Lisäksi osaat ennakoida henkilöstötarpeen ja rekrytoida henkilöstöä sekä organisoida henkilöstön perehdytyksen ja kehittää työyhteisösi osaamista.

Osaavana johtajana motivoit henkilöstöäsi ja parannat organisaatiosi tehokkuutta ja suorituskykyä. Koulutus avaa myös oven uusiin uramahdollisuuksiin, kuten palvelupäälliköksi, suunnittelijaksi, myyntijohtajaksi tai alan kouluttajaksi.

Saat myös mahdollisuuden verkostoitua muiden johtamisen ammattilaisten kanssa. Voit oppia muiden kokemuksista ja saada uusia näkökulmia omaan työhösi.

Tutkinnon suorittaminen antaa myös jatko-opintokelpoisuuden restonomi-opintoihin.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu puhtaus- tai kotityöpalvelualalla asiantuntija- ja esimiestehtävissä työskenteleville. Oppisopimuksen edellytyksenä on työpaikka (työtunteja väh. 25/viikko).

Sisältö

Koulutuksessa

 • kehität osaamistasi toimia palveluesihenkilönä tai työnjohtajana.
 • saat valmiuksia suunnitella ja johtaa itsenäisesti työryhmäsi työskentelyä sekä kehittää palvelutuotantoa ja ylläpitää asiakkuuksia ja ennakoida henkilöstötarpeen.

Voit suunnata osaamistasi ekotehokkuuden johtamiseen, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan kehittämiseen, monipalvelujen johtamiseen tai puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan mitoittamiseen(* ja myyntiin.

(* Mikäli haluat suorittaa valinnaisena tutkinnonosana Puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen mitoittaminen ja myynti -tutkinnonosan, tulee omasta organisaatiostasi löytyä mitoitusohjelma.

Ammattitaitoisten ja kokeneiden opettajiemme lisäksi koulutuksessa on inspiroivia vierailevia luonnoitsijoita.

Koulutuksen toteutusta on uudistettu!

Oppiminen ja näytöt tapahtuvat työpaikalla aidoissa työtehtävissä. Koulutukseen sisältyy lisäksi lähi- ja etäopiskelua oppilaitoksessamme noin kerran kuukaudessa sekä itsenäisiä etätehtäviä. UUTTA! Pystyt suorittamaan koulutuksen myös kokonaan verkossa! Näin ollen voit osallistua koulutukseen mistä päin Suomea tahansa.

Koulutuksen suunniteltu kesto on 1-2 vuotta. Kesto määräytyy valittujen tutkinnon osien ja henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmasi mukaan. Aiempi osaamisesi otetaan huomioon opintojen suunnittelussa.

Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä linkistä.

Tutustu esitteeseen (pdf).

Keskimääräinen kuukausipalkka

3 887 €

Lähde: duunitori.fi

Oppisopimus

Koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuskoulutuksena.

Osaamisen tunnustaminen

Aikaisempi osaaminen otetaan huomioon opintojen suunnittelussa.

Hae koulutukseen

Opiskelijatarinoita

 • Lähihoitajaopiskelija Kenneth mittaamassa potilaalta sokeriarvoa.

  9.7.2024 Opiskelijatarinat

  Kutsumuksena hoitoala

  Haastattelimme Kennethiä, joka opiskelee lähihoitajaksi Turun AKK:ssa. Hänen sympaattinen olemuksensa on kuin tehty sotealalle. Hän on tuttu näky AKK:n käytävillä, sillä hän on toiminut opintojensa ohella myös oppilaskunta Tulmukan puheenjohtajana ja on aina aktiivisesti mukana kaikissa tapahtumissa. Kenneth tuli Turun AKK:hon vuonna 2023 työskenneltyään call center-tehtävissä Kreikassa reilu viisi vuotta. Hän kertoo kokevansa kutsumusta hoitoalalle […]

 • Opettaja Kimmo Ahlqvist ohjaamassa putkiasentajaopiskelijaa.

  19.6.2024 Opiskelijatarinat

  Putkiasentajan ammatti houkuttelee

  Putkiasentajan ammatti houkuttelee kaikenikäisiä ja tällä hetkellä käynnissä olevassa ryhmässä ikähaarukka on 20-48 vuotta, mikä on opiskelijoiden mielestä vain hyvä asia. Ryhmässä on useampi alanvaihtaja, esimerkiksi leipomo- ja kuljetusalalta. Yksi ammattikalastajakin on lähtenyt kouluttautumaan uudelle alalle. Perinteisesti miesten suosiossa ollut ala on alkanut kiinnostaa myös naisia. ”Sukupuolella ei tietenkään ole tässäkään asiassa merkitystä, vaan tärkeintä […]

 • Rakennusalan perustutkinto-opiskelijat harjoittelemassa perustutustöitä.

  12.6.2024 Opiskelijatarinat

  Rakennusalan koulutus kannattaa juuri nyt

  Betoniauto on juuri lähtenyt työmaalta, jossa rakennusalan perustutkinto-opiskelijat ovat tekemässä perustustyöharjoitusta, joka tulee myöhemmin runkovaiheen töihin harjoitusalustaksi. Ensin on valettu antura, jonka päälle on rakennettu sokkeli raudoituksineen. ”Tämä vastaa työmaaolosuhteita ja on tehty, kuten talon perusta olisi tehty”, kertoo rakennusalan opettaja Markku Hämäläinen. Moldovasta 12 vuotta sitten Suomeen tullut Victor on tehnyt rakennustöitä aiemminkin, mutta […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun