Rakennusalan koulutus

Hae koulutukseen

Opettaja seuraamassa opiskelijan muuraustyötä

Kuvaus

Oletko pohtinut hakeutumista rakennusalalle? Rakennusalan koulutus on hyvä väylä tutustua alaan ja varmistua alan sopivuudesta itsellesi! Halutessasi voit jatkaa opintoja rakennusalan perustutkinnossa tämän koulutuksen jälkeen. Tavoitteena työllistyä rakennusalalle.

Mikäli olet työtön tai työttömyysuhan alainen ja haluat hakea opiskelemaan rakennusalan perustutkintoa työvoimakoulutuksena, hae tähän koulutukseen.

Koulutukseen on JATKUVA HAKU ja kolme aloitusta vuonna 2024:
4.3.2024 (hae 9.2. mennessä)
2.9.2024 (hae 9.8. mennessä)
2.12.2024 (hae 8.11. mennessä)

Kohderyhmä ja soveltuminen alalle

Rakennusalan koulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita kouluttautumaan rakennusalalle ja haluavat varmistaa alan soveltuvuuden itselleen. Koulutus ei vaadi aiempaa osaamista, joten se sopii hyvin vasta-alkajille tai alanvaihtajille!

Rakennusala edellyttää riittävän hyvää fyysistä kuntoa. Soveltuvuuden esteenä voi olla esimerkiksi pölyallergia tai tuki- ja liikuntaelinsairaudet. Ammatti edellyttää myös asiakaspalvelutaitoja, hyvää palveluasennetta sekä riittävää suomen kielen taitoa.

Työvoimakoulutus on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille, myös lomautetuille työnhakijoille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve.

Sisältö ja toteutustapa

Koulutuksen alussa opettaja laatii sinulle henkilökohtaisen suunnitelman, jossa sovitaan koulutuksen sisältö ja kesto.

Koulutus alkaa neljän (4) viikon aloitusjaksolla, jonka jälkeen voit halutessasi jatkaa opiskelua rakennusalan perustutkinnossa, kuitenkin enintään 15 kuukautta työvoimakoulutuksena. Rakennusalan perustutkinnon suorittaminen kokonaan kestää keskimäärin 18-24 kuukautta. Työvoimakoulutukseen jälkeen koulutuksen voi suorittaa loppuun esimerkiksi oppisopimuksena työn ohessa (edellytyksenä alan työpaikka).

Pääosa koulutuksesta toteutetaan käytännön harjoitteiden ja työtehtävien kautta Turun AKK:ssa. Koulutus sisältää lähiopetusta, etä- ja verkko-opiskelua sekä työssäoppimista alan yrityksessä.

Lähiopetuspäivät järjestetään Turun AKK:ssa (Artukaistentie 11-13, 20240 Turku) arkisin klo 8-15. Koulutukseen sisältyy myös loma-aika.

Koulutuksesta on mahdollista siirtyä joustavasti työelämään ja oppisopimukseen.

Hae koulutukseen

Opiskelijatarinoita

 • Lähihoitajaopiskelija

  1.11.2023 Ajankohtaista

  Alanvaihto yli 50-vuotiaana

  ”Olenko liian vanha?”, oli Ninan ajatus, kun hän pohti opiskelemaan lähtemistä yli 50-vuotiaana. Uuden edessä Nina oli ollut myös reilu 10 vuotta sitten siirtyessään palkkatyöstä yrittäjäksi. Silloinkin Turun AKK oli kuvioissa mukana: tuolloin Nina halusi kehittää palkkahallinnon osaamista ja opiskeli Taloushallinnon ammattitutkinnon. ”Turun AKK oli tärkeä silloin ja on nytkin – ympyrä tavallaan sulkeutui”. Tällä […]

 • Perhepäivähoitaja ja lapsia leikkimässä puukuutioilla

  6.10.2023 Opiskelijatarinat

  Perhepäivähoitajan koulutus työn ohessa

  Pitkän uran matkailualalla tehnyt Sari  57, sairastui harvinaiseen sairauteen ja joutui tekemään alanvaihdoksen. Matkailualan epäsäännöliset työajat eivät enää sopineet uuteen elämäntilanteeseen. Nyt Sari työskentelee monikulttuurisessa päiväkodissa. Hän opiskeli työn ohessa oppisopimuksella kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon, jossa hän suuntautui perhepäivähoitajaksi. ”Alä pelkää tarttua uusiin haasteisiin ja vaikka et olisi opiskellut pitkään aikaan, niin koulusta saat aina tukea ja […]

 • Puhtausalan opiskelija ja opettaja

  2.10.2023 Ajankohtaista

  Puhtausala vei sydämen

  Ukrainalainen Yevheniia ei ymmärrä, miksi ihmiset eivät hakeudu puhtausalalle töihin. Kotimaassaan journalistina työskennellyt Yevheniia on ihastunut alaan ja näkee itsensä siellä myös tulevaisuudessa. Turun AKK:ssa aloitettiin tammikuussa 2023 englanninkielinen puhtausalan koulutus (Further Vocational Qualification in Cleaning and Property Services), josta Yevheniia on ensimmäinen valmistunut opiskelija. Hän tuli Suomeen maaliskuussa 2022 ja työllistyi puhtausalalle laivasiivoukseen kahdessa […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun