Rakennusalan koulutus

Hae koulutukseen

Opettaja seuraamassa opiskelijan muuraustyötä

Kuvaus

Oletko pohtinut hakeutumista rakennusalalle? Rakennusalan koulutus on hyvä väylä tutustua alaan ja varmistua alan sopivuudesta itsellesi! Halutessasi voit jatkaa opintoja rakennusalan perustutkinnossa tämän koulutuksen jälkeen. Tavoitteena työllistyä rakennusalalle.

Mikäli olet työtön tai työttömyysuhan alainen ja haluat hakea opiskelemaan rakennusalan perustutkintoa työvoimakoulutuksena, hae tähän koulutukseen.

Koulutukseen on JATKUVA HAKU. Seuraavat aloitukset:

 • 2.9.2024 (hae 9.8. mennessä)
 • 2.12.2024 (hae 8.11. mennessä)

Kohderyhmä ja soveltuminen alalle

Rakennusalan koulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita kouluttautumaan rakennusalalle tai haluavat varmistaa alan soveltuvuuden itselleen. Koulutus ei vaadi aiempaa osaamista, joten se sopii hyvin vasta-alkajille tai alanvaihtajille, mutta myös ammattitaitoaan täydentäville.

Rakennusala edellyttää riittävän hyvää fyysistä kuntoa. Soveltuvuuden esteenä voi olla esimerkiksi pölyallergia tai tuki- ja liikuntaelinsairaudet. Ammatti edellyttää myös asiakaspalvelutaitoja, hyvää palveluasennetta sekä riittävää suomen kielen taitoa.

Työvoimakoulutus on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille, myös lomautetuille työnhakijoille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve.

Sisältö ja toteutustapa

Koulutuksen alussa opettaja laatii sinulle henkilökohtaisen suunnitelman, jossa sovitaan koulutuksen sisältö. Koulutus alkaa neljän (4) viikon aloitusjaksolla, jonka jälkeen tehdään uusi suunnitelma mikäli päätät jatkaa opiskelua.

Pääosa koulutuksesta toteutetaan käytännön harjoitteiden ja työtehtävien kautta Turun AKK:ssa. Koulutus sisältää lähiopetusta, etä- ja verkko-opiskelua sekä työssäoppimista alan yrityksessä.

Lähiopetuspäivät järjestetään Turun AKK:ssa (Artukaistentie 11-13, 20240 Turku) arkisin klo 8-15. Koulutukseen sisältyy myös loma-aika.

Koulutuksesta on mahdollista siirtyä joustavasti työelämään ja oppisopimukseen.

Kesto

Koulutus kestää neljä (4) viikkoa, jonka jälkeen voit halutessasi jatkaa opiskelua. Rakennusalan perustutkinnon suorittaminen kokonaisuudessaan kestää keskimäärin 18-24 kuukautta. Työvoimakoulutuksena on mahdollista opiskella enintään 15 kuukautta, jonka jälkeen koulutuksen voi suorittaa loppuun esimerkiksi oppisopimuksena (edellytyksenä työpaikka).

Hae koulutukseen

Opiskelijatarinoita

 • Maalariopiskelijat ryhmäkuvassa opettajiensa kanssa.

  15.5.2024 Opiskelijatarinat

  Uusi ura maalarina

  Maalarin työ on monipuolista, fyysistä ja luovaa sekä näet välittömästi oman kädenjäljen, kertoo pintakäsittelyalalta valmistuneet opiskelijat. Heillä on takanaan 1,5 vuoden opinnot, jotka ovat kuluneet opiskelijoiden mukaan todella nopeasti. Ilmassa on silminnähden haikeutta siitä, että koululle ei voikaan enää tulla. Valmistuneita on tällä kertaa jopa 21, josta opettaja Hennariikka Hämäläinen on erityisen ylpeä. Rohkeasti uudelle […]

 • Pätevöidy sähköön -koulutuksen opiskelijat rivissä opettaja Janne Pennasen kanssa.

  7.5.2024 Ajankohtaista

  Pätevöidy sähköön

  Pätevöidy sähköön -koulutus saatiin taas päätökseen ja joukko eri taustaisia opiskelijoita sai monipuolisen päivityksen sähköalan osaamiseensa. Koulutuksen punainen lanka on pätevöittää ja antaa lisävalmiuksia sähköalan perustiedot ja alan työkokemusta omaaville henkilöille. Seitsemän kuukauden mittaisessa koulutuksessa suurin osa opinnoista tapahtuu verkossa ja käytännön asennuspäiviä koululla on noin 15. Tämä mahdollistaa osallistumisen työn ohella. Koulutukseen sisältyy myös […]

 • Metallialan kaksi naispuolista opiskelijaa.

  15.4.2024 Opiskelijatarinat

  Naiset vaihtoivat metallialalle

  Metallialan työsalissa on tekemisen meininki. Kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoa opiskelevat Laura, 35, ja Noora, 38, ovat tekemässä metallintyöstöharjoituksia eri menetelmin. Levystä on esimerkiksi rälläköity palasia irti, käytetty plasmaleikkuria kirjaimiin ja tehty kierreharjoituksia. Molemmat kertovat, että parasta alassa on se, kun saa aikaan jotain konkreettista ja näkee oman kädenjäljen. Heillä on takanaan koulutusta reilu pari kuukautta […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun