Valtakunnalliset työllisyyden kuntakokeilut käynnistyivät maaliskuun 2021 alussa. Tämä tarkoittaa sitä, että osa TE-palvelujen työnhakija-asiakkaista siirtyi kuntien asiakkaiksi ja osa jäi asiakkaiksi TE-toimistoon. Varsinais-Suomen kunnista mukana kokeilussa ovat Turku, Laitila, Paimio, Sauvo, Uusikaupunki, Salo, Marttila ja Koski TL.

Turun AKK tarjoaa laajan valikoiman koulutuksia sekä ohjaus- ja urasuunnittelupalveluja kaikille asiakkaille

Teemme tiivistä yhteistyötä myös työllisyyden kuntakokeilun kanssa, jotta voimme olla tehokkaasti avuksi työllistymisen edistämisessä. Jotta hakeutuminen opiskelemaan olisi mahdollisimman sujuvaa, opinto-ohjaajamme Mia-Maria Jokinen on käytettävissä erityisesti kokeilun asiakkaille.

Opinto-ohjaaja voi auttaa, jos pohdit esimerkiksi

  • oman osaamisen kehittämistä
  • sopivaa ammatillista koulutusta ja/tai tutkintoa tai polkua siihen
  • eri koulutusvaihtoehtoja ja koulutukseen hakeutumista
  • toimeentuloa opintojen aikana
  • edellytyksiä opiskeluun sekä opiskeluvalmiuksia.

Mikäli et ole kokeilun asiakas

Olet silti tervetullut Turun AKK:hon ja voit ottaa yhteyttä opinto-ohjaajiimme. Yhteystiedot löydät osoitteesta www.turunakk.fi/opo

Lisäksi tarjoamme ohjausta ja tukea maahanmuuttajille usealla eri kielellä, mm. arabia, dari, kurdi, persia, katso lisää www.turunakk.fi/maahanmuuttajapalvelut

Turun AKK:ssa on tarjolla koulutuksia 10:ltä eri ammattialalta, noin 50:een eri tutkintoon, lupa- ja korttikoulutuksia sekä maahanmuuttajakoulutusta. Valikoimassa on myös lyhyitä koulutuksia, joissa voit tutustua alaan. Tarjolla on suuri määrä työvoimakoulutuksia, joiden lisäksi voit opiskella omaehtoisesti tai oppisopimuksella. Opinnot suunnitellaan jokaiselle aina henkilökohtaisesti ja otamme huomioon myös aiemman osaamisesi sekä osaamisen kehittämisen tavoitteesi. Turun AKK:ssa opiskelijaa tuetaan urasuunnittelussa ja työllistymisessä koko koulutuksen ajan.

Mikäli sopiva ala tai koulutus vielä mietityttää

Hyvä tapa lähteä liikkeelle on ottaa yhteyttä opinto-ohjaajaan tai suoraan opettajaan. He kertovat mielellään lisää ja auttavat sopivan koulutuksen valinnassa. Yhteydenotto ei sido sinua hakeutumaan koulutukseen, voit myös keskustella avoimesti eri vaihtoehdoista.

Opiskelu Turun AKK:ssa

Meillä on erinomaiset lähi-, verkko- ja etäopiskelumahdollisuudet ja tarvittaessa saat tukea opiskeluun. Järjestämme myös pienryhmäopetusta, jossa olemme huomioineet tarkasti terveys- ja turvallisuusnäkökulmat sekä viranomaisten ohjeet.

Lämpimästi tervetuloa opiskelemaan Turun AKK:hon!

Lisätietoa työllisyyden kuntakokeilusta löydät täältä

Varaa aika opinto-ohjaajalle

Opinto-ohjaaja Mia-Maria Jokinen vastaanottaa asiakkaita ajanvarauksella. Ohjaus on maksuton eikä sido hakeutumaan koulutukseen. Voitte keskustella myös avoimesti vaihtoehdoista.

Ajanvarauksella ohjaukseen pääsee nopeasti ja ohjaus voidaan toteuttaa asiakkaan toiveen mukaan Työpisteellä (Käsityöläiskatu 10, Turku), Turun AKK:n tiloissa (Artukaistentie 11-13, Turku), Teams-etäyhteydellä tai puhelimitse.

Varaa aika tästä

Lisätietoja
Opinto-ohjaaja Mia-Maria Jokinen
puh. 040 483 9887
mia-maria.jokinen@turunakk.fi

Opinto-ohjaaja_Mia-Maria_Jokinen