Turvallisuusalan perustutkinto -opiskelijamme ovat tällä hetkellä New Yorkissa. Ei, kyse ei ole lomamatkasta, sillä matkallaan he suorittavat näyttönä kansainvälisen turvallisuustoiminnan osan. Matka on paitsi unelmien, myös kovan työn tulosta. Opiskelijat ovat ahkeroineet Turun Messu- ja Kongressikeskuksen järjestämillä messuilla paitsi näkyvässä asiakastyössä, myös lupahakemusten laatimisessa, palotarkastuksissa sekä rakennus- ja purkuvaiheessa. Päivät ovat venyneet, mutta parasta on ollut päästä tekemään käytännön hommia, sanoo usea opiskelija.

Jaamme heidän matkakertomustaan myös täällä blogissa. Ensimmäisenä kynään tarttui opiskelijakunnan pj. Amanda Eivola, joka kertoo lähtötunnelmistaan näin:

23.2.2018
Hello everyone! Olemme tällä hetkellä New Yorkissa kansainvälisen turvallisuuden näyttöä suorittamassa ja olemme aamusta lähteneet matkaan. En tiedä, miten muiden matka on mennyt, joten kerron hieman omastani.

Lähtö ei sujunut aivat ongelmitta: aamujuna Turusta Helsinkiin hidasteli, pysähteli ja lopulta hajosi Espoossa jollekin asemalle, jossa meitä kehotettiin vaihtamaan junaa. Emme olleet varmoja, pääsemmekö uudella junalla Pasilaan, joten jäimme pois Huopalahdessa, jossa vaihdoimme lentokentälle menevään junaan.

Lopulta pääsimme ongelmitta lentokentälle ja lähtöselvityskin sujui osaltani ongelmitta. Seuraava ongelma odotteli minua back drop -tiskillä. ESTAssani oli ongelma, jota neiti tiskillä selvitteli peräti puolisen tuntia. Lopulta selvisi, että jostain syystä ESTAssa kansalaisuuteni kohdalla luki USA. Vihdoin pääsimme koneeseen ja matkaan. Lento kesti puolisen tuntia normaalia pidempää ja nopealla matematiikalla se kesti 9h 15min.

Nyt olemme vielä bussimatkalla hotellille ja matkaväsymys painaa jo pitkälti kaikilla. Kello on täällä vasta 19, joten vielä pitäisi jaksaa valvoa hieman.

Tsemppiä kaikille sinne Suomeen! Meistä ja reissustamme tulette kuulemaan vielä viikon aikana monesti! Kuviakin tulee, kunhan ensin huilataan hetki…

Haluan koko luokan puolesta kiittää Turun AKK:ta ja Turun Messukeskusta yhteistyöstä! Ilman teitä emme olisi täällä!!

Turun AKK

Kirjoittajasta Turun AKK

Turun AKK on ammatilliseen aikuiskoulutukseen erikoistunut koulutuksen järjestäjä, joka toteuttaa omaehtoista aikuiskoulutusta, oppisopimuskoulutusta, työvoimakoulutusta sekä yritysten henkilöstökoulutusta.