Huoneistoremontoija

Ajankohta

12.09.2022 — 12.05.2023

Haku päättyy

15.08.2022

Vastuuopettaja

Välimäki Jari
040 593 1398
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Teräs Marjo
040 722 2851
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Opinto-ohjaaja

Ranne Mia
0400 971 009
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Kuvaus

Koulutus antaa laaja-alaiset perusvalmiudet suoriutua huoneiston erilaisista kunnostus- ja remontointitöistä. Koulutuksen suorittanut henkilö pystyy toimimaan osittain itsenäisesti ja osittain työryhmässä muiden ammattityöntekijöiden ohjauksessa. Tavoitteena on ensisijaisesti työllistyä rakennusalalle. Koulutuksen aikana on mahdollista suorittaa kaksi Rakennusalan perustutkinnon tutkinnon osaa.

Pääosa koulutuksesta toteutetaan käytännön harjoitteiden ja työtehtävien kautta lähiopetuksena oppilaitoksen tiloissa ja alueilla sekä työssäoppimisena yhteistyökumppaneiden työmailla. Koulutus järjestetään Artukaisten toimipisteessä, Artukaistentie 11-13, 20240 Turku.

Kohderyhmä

Työttömät tai työttömyysuhan alaiset, rakennusalalle soveltuvat ja alasta kiinnostuneet henkilöt, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve. Aikaisemmat suoritetut rakennusalan opinnot ja/tai alan työkokemus katsotaan eduksi. Edellytyksenä on hyvä suomen kielen taito. Sopii hyvin myös ammatinvaihtajille sekä ammattitaitoaan kartuttaville.

Sisältö

Koulutuksen sisältö vaihtelee opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman (HOKS) mukaan. Koulutuksen aikana on mahdollista suorittaa kaksi Rakennusalan perustutkinnon tutkinnon osaa.

Koulutus sisältää mm:

  • Sisävalmistusvaiheen työt: väliseinät ja lattiat, levytys ja panelointi, listoitukset sekä väliovi- ja kalusteasennukset
  • Levyseinien nauhoitus ja maalaus
  • Pienet laatoitustyöt esim. keittiön välitilojen laatoitukset
  • Rakenne- ja rakennuspiirustukset sekä työselitykset
  • Sisävalmistusvaiheeseen liittyvät purkutyövaiheet, haitta-aineet ja kartoitukset
  • Työmaan logistiset järjestelyt

BLOGI: Huoneistoremontoijat vietiin käsistä töihin – aiemmasta ryhmästä työllistyi kaikki, lue blogista ryhmän kokemuksia

Toteutus

Työvoimakoulutus

Opiskelijalle maksuton koulutus. Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta numerossa 0295 020 702. Hakuajan päättymisen jälkeen koulutusvalintojen etenemistä voi seurata TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 11-13, 20240 Turku

Haku

Haku päättyy 15.8.22. Hakulomake täytetään sähköisesti te-palveluiden sivuilla (hae napista pääsee sivustolle), koulutusnumero on 702588. Kirjoita hakemuksesi huolellisesti, sen perusteella sinut valitaan haastatteluun! Koulutukseen hakeutuminen on sitovaa ja hakemuksen voi peruuttaa ainoastaan pätevällä syyllä.

Hinta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Hae