Skip to main content

Huoneistoremontoija

Ajankohta

22.05.2023 — 19.01.2024

Haku päättyy

02.05.2023

Vastuuopettaja

Välimäki Jari
040 593 1398
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Teräs Marjo
040 722 2851
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Opinto-ohjaaja

Ranne Mia
0400 971 009
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Kuvaus

Haluatko työllistyä rakennusalalle kunnostus- ja remontointitehtäviin? Huoneistoremontoijan koulutus antaa sinulle laaja-alaiset perusvalmiudet alan tehtäviin. Koulutuksessa on tavoitteena suorittaa kaksi rakennusalan perustutkinnon osaa. Koulutuksen sisältö suunnitellaan jokaiselle opiskelijalle henkilökohtaisesti mahdolliseen aiempaan osaamiseen perustuen.

Koulutuksen suoritettuasi pystyt toimimaan osittain itsenäisesti sekä työryhmässä muiden ammattityöntekijöiden ohjauksessa. Edellisestä ryhmästä lähes kaikki työllistyivät rakennusalalle. Mikäli olet motivoitunut työllistymään – hae koulutukseen!

Pääosa koulutuksesta toteutetaan käytännön harjoitteiden ja työtehtävien kautta lähiopetuksena oppilaitoksen tiloissa ja alueilla sekä työssäoppimisena yhteistyökumppaneiden työmailla.

Kohderyhmä

Työttömät tai työttömyysuhan alaiset, rakennusalalle soveltuvat ja alasta kiinnostuneet henkilöt, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve. Aikaisemmat suoritetut rakennusalan opinnot ja/tai alan työkokemus katsotaan eduksi. Edellytyksenä on hyvä suomen kielen taito. Sopii hyvin myös ammatinvaihtajille sekä ammattitaitoaan kartuttaville.

Sisältö

Koulutuksen sisältö vaihtelee opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman (HOKS) mukaan. Koulutuksen aikana on mahdollista suorittaa kaksi Rakennusalan perustutkinnon tutkinnon osaa.

Koulutus sisältää mm:

  • Sisävalmistusvaiheen työt: väliseinät ja lattiat, levytys ja panelointi, listoitukset sekä väliovi- ja kalusteasennukset
  • Levyseinien nauhoitus ja maalaus
  • Pienet laatoitustyöt esim. keittiön välitilojen laatoitukset
  • Rakenne- ja rakennuspiirustukset sekä työselitykset
  • Sisävalmistusvaiheeseen liittyvät purkutyövaiheet, haitta-aineet ja kartoitukset
  • Työmaan logistiset järjestelyt
  • Työturvallisuuskortti

Lue blogeista opiskelijoiden kokemuksia koulutuksesta:
Remontointi kiinnostaa monia
Huoneistoremontoijat vietiin käsistä töihin

Toteutus

Työvoimakoulutus

Opiskelijalle maksuton koulutus. Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta numerossa 0295 020 702. Voit seurata koulutuspalvelujen valinnan etenemistä TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 11-13, 20240 Turku

Haku

Haku päättyy 2.5.23. Hakulomake täytetään sähköisesti https://koulutukset.te-palvelut.fi, koulutusnumero on 709686. Koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä (esim. työllistyminen). Sovi koulutukseen hakeutumisesta ja sen päivittämisestä työllistymissuunnitelmaasi TE-toimiston/kuntakokeilun kanssa. Koulutuksesta tulee sopia työllistymissuunnitelmassa, jotta sinulle voidaan maksaa korotettua työttömyysetuutta koulutuksen aikana. Korotusosan maksamisesta päättää työttömyysetuutesi maksaja.

Hinta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Hae

Close Menu