Skip to main content

Huoneistoremontoija

Ajankohta

22.05.2023 — 19.01.2024

Haku päättyy

28.04.2023

Vastuuopettaja

Välimäki Jari
040 593 1398
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Teräs Marjo
040 722 2851
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Opinto-ohjaaja

Ranne Mia
0400 971 009
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Kuvaus

Haluatko työllistyä rakennusalalle kunnostus- ja remontointitehtäviin? Huoneistoremontoijan koulutus antaa sinulle laaja-alaiset perusvalmiudet alan tehtäviin. Koulutuksessa on tavoitteena suorittaa kaksi rakennusalan perustutkinnon osaa. Koulutuksen sisältö suunnitellaan jokaiselle opiskelijalle henkilökohtaisesti mahdolliseen aiempaan osaamiseen perustuen.

Koulutuksen suoritettuasi pystyt toimimaan osittain itsenäisesti sekä työryhmässä muiden ammattityöntekijöiden ohjauksessa. Edellisestä ryhmästä lähes kaikki työllistyivät rakennusalalle. Mikäli olet motivoitunut työllistymään – hae koulutukseen!

Kohderyhmä

Rakennusalalle soveltuvat ja alasta kiinnostuneet henkilöt. Koulutus ei vaadi alan aiempaa työkokemusta tai koulutusta. Edellytyksenä on hyvä suomen kielen taito. Sopii hyvin myös ammatinvaihtajille sekä ammattitaitoaan kartuttaville.

Sisältö

Koulutuksen sisältö vaihtelee opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman (HOKS) mukaan. Koulutuksen tavoitteena on suorittaa kaksi Rakennusalan perustutkinnon osaa.

Koulutus sisältää mm.

  • Sisävalmistusvaiheen työt: väliseinät ja lattiat, levytys ja panelointi, listoitukset sekä väliovi- ja kalusteasennukset
  • Levyseinien nauhoitus ja maalaus
  • Pienet laatoitustyöt esim. keittiön välitilojen laatoitukset
  • Rakenne- ja rakennuspiirustukset sekä työselitykset
  • Sisävalmistusvaiheeseen liittyvät purkutyövaiheet, haitta-aineet ja kartoitukset
  • Työmaan logistiset järjestelyt
  • Työturvallisuuskorttikoulutus

Pääosa koulutuksesta toteutetaan käytännön harjoitteiden ja työtehtävien kautta lähiopetuksena oppilaitoksen tiloissa ja alueilla sekä työssäoppimisena yhteistyökumppaneiden työmailla.

Lue blogeista opiskelijoiden kokemuksia koulutuksesta:
Remontointi kiinnostaa monia
Huoneistoremontoijat vietiin käsistä töihin

Toteutus

Omaehtoinen koulutus

Opetus- ja kulttuuriministeriön pääosin rahoittamaa koulutusta. Opiskelun ollessa päätoimista, on opiskelija oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea tai työllisyysrahastolta aikuiskoulutustukea. 25-vuotta täyttäneet työttömät työnhakijat voivat tiedustella TE-toimistosta mahdollisuudesta opiskella työttömyysetuudella. HUOM! TE-toimistoon on oltava yhteydessä ennen koulutuksen alkua. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 11-13, 20240 Turku

Haku

Haku päättyy 28.4.23. Koulutukseen hakijat haastatellaan ennen koulutuksen aloitusta. Aikuiskoulutustukea ja opintovapaata työnantajalta hakevia, pyydämme ottamaan yhteyttä kouluttaja Jari Välimäkeen ja sopimaan haastattelu mahdollisimman ajoissa ennen koulutuksen alkua. Sovi opintovapaasta työnantajasi kanssa hyvissä ajoin: viittä päivää pidempiä jaksoja on haettava kirjallisesti viimeistään 45 päivää ennen opintojen alkua. Lisätietoja saat esimerkiksi työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta.

Hinta

Maksuton.

Lisätietoja

Ota yhteyttä koulutuksen opettajaan Jari Välimäkeen, jos sinulle tulee kysymyksiä tai jokin asia jää mietityttämään.

Hae

Close Menu