Huoneistoremontoija

Ajankohta

12.09.2022 — 12.05.2023

Haku päättyy

15.08.2022

Vastuuopettaja

Välimäki Jari
040 593 1398
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Teräs Marjo
040 722 2851
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Opinto-ohjaaja

Ranne Mia
0400 971 009
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Kuvaus

Koulutus antaa laaja-alaiset perusvalmiudet suoriutua erilaisista kunnostus-, remontointi- ja kalusteasennustöistä liittyen rakennusten remonttitöihin. Koulutuksen suorittanut henkilö pystyy toimimaan osittain itsenäisesti ja osittain työryhmässä muiden ammattityöntekijöiden ohjauksessa. Tavoitteena on ensisijaisesti työllistyä rakennusalalle.

Kohderyhmä

Rakennusalalle soveltuvat ja alasta kiinnostuneet henkilöt. Koulutus ei vaadi alan aiempaa työkokemusta tai koulutusta. Edellytyksenä on hyvä suomen kielen taito. Sopii hyvin myös ammatinvaihtajille sekä ammattitaitoaan kartuttaville.

Sisältö

Koulutuksen sisältö vaihtelee opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman (HOKS) mukaan. Koulutuksen tavoitteena on suorittaa kaksi Rakennusalan perustutkinnon osaa.

Koulutus sisältää mm.

  • Sisävalmistusvaiheen työt: väliseinät ja lattiat, levytys ja panelointi, listoitukset sekä väliovi- ja kalusteasennukset
  • Levyseinien nauhoitus ja maalaus
  • Pienet laatoitustyöt esim. keittiön välitilojen laatoitukset
  • Rakenne- ja rakennuspiirustukset sekä työselitykset
  • Sisävalmistusvaiheeseen liittyvät purkutyövaiheet, haitta-aineet ja kartoitukset
  • Työmaan logistiset järjestelyt

Käytännönläheinen päiväopetus, ohjattuna projekti- ja verkko-opiskeluna sekä työssäoppimisena alueen yrityksissä.

Toteutus

Omaehtoinen koulutus

Opetus- ja kulttuuriministeriön pääosin rahoittamaa koulutusta. Opiskelun ollessa päätoimista, on opiskelija oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea tai työllisyysrahastolta aikuiskoulutustukea. 25-vuotta täyttäneet työttömät työnhakijat voivat tiedustella TE-toimistosta mahdollisuudesta opiskella työttömyysetuudella. HUOM! TE-toimistoon on oltava yhteydessä ennen koulutuksen alkua. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 11-13, 20240 Turku

Haku

Haku päättyy 15.8.22. Koulutukseen hakijat haastatellaan ennen koulutuksen aloitusta. Aikuiskoulutustukea ja opintovapaata työnantajalta hakevia, pyydämme ottamaan yhteyttä kouluttaja Jari Välimäkeen ja sopimaan haastattelu mahdollisimman ajoissa ennen koulutuksen alkua. Sovi opintovapaasta työnantajasi kanssa hyvissä ajoin: viittä päivää pidempiä jaksoja on haettava kirjallisesti viimeistään 45 päivää ennen opintojen alkua. Lisätietoja saat esimerkiksi työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta.

Hinta

Maksuton.

Hae