Ajoneuvoalan perustutkinto

Hae koulutukseen

Autoalan opiskelijoita

Kuvaus

Tee intohimostasi ammatti! Kehity ajoneuvoalan ammattilaiseksi Turun AKK:ssa! Ajoneuvoala on jatkuvasti kehittyvä tekninen ja monipuolinen ala, joka tarjoaa monia mahdollisuuksia tekniikasta ja käsillä tekemisestä kiinnostuneille.

Ajoneuvoalalla tarvitaan monenlaisia ja monipuolisia osaajia. Asiakaslähtöisyys ja palvelun laadun merkitys korostuvat kaikissa tehtävissä. Opinnoista saat monipuolista käytännön osaamista, joka on sovellettavissa suoraan työelämään.

Sisältö

Voit suuntautua automekaanikoksi tai varaosa-huoltomyyjäksi. Koulutus aloitetaan yhtenä ryhmänä ja valinta suuntautumisesta tehdään koulutuksen aikana.

Ajoneuvotekniikan osaamisalan suorittaneena valmistut automekaanikoksi ja teet töitä ajoneuvojen huolto-, vianhaku- ja korjaustehtävissä esimerkiksi automekaanikkona, diagnoosimekaanikkona, hyötyajoneuvomekaanikkona tai pienkonemekaanikkona.

Työ edellyttää teknistä osaamista, kärsivällisyyttä, tarkkuutta ja kykyä työskennellä erilaisten ajoneuvojen parissa. Hyvä asiakaspalvelu ja selkeä kommunikaatio ovat myös tärkeä osa mekaanikon työtä, sillä he kommunikoivat asiakkaiden kanssa ja selittävät heille huoltotöiden tarpeen ja tehdyt korjaukset.

Myynnin osaamisalan suorittaneena valmistut varaosa-huoltomyyjäksi ja työskentelet myynti- ja asiakaspalvelutehtävissä esimerkiksi automyyjänä, konemyyjänä, varaosamyyjänä tai korjaamon huoltomyyjänä. Olet asiakaspalveluhenkinen ja sinulla on hyvät valmiudet ylläpitää asiakassuhteita ja kehittää asiakaskokemusta ja uusia palveluita. Tämä osaamisala sopii myös ajoneuvoalalta fyysisesti kevyempää työtä etsiville.

Opintojen kesto on noin 1,5-2 vuotta. Koulutus suunnitellaan jokaiselle opiskelijalle henkilökohtaisesti ja sen sisältö rakentuu valitun osaamisalan perusteella. Mahdollinen aiempi osaaminen otetaan huomioon.

Opinnot sisältävät myös runsaasti osaamisen hankkimista työpaikoilla koulutussopimuksella ja oppisopimuksella. Koulutuksesta on hyvä mahdollisuus työllistyä alalle jo opintojen aikana! Oppilaitoksessamme on myös opetuskorjaamo, jossa opiskelijat pääsevät harjoittelemaan aidoissa työtehtävissä.

Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä linkistä.

Soveltuminen opiskelijaksi

Edellytyksenä ammatin vaatima terveydentila sekä suomen kielen taitotaso B1.2.

Keskimääräinen kuukausipalkka

2 581 €

Lähde: duunitori.fi

Oppisopimus

Koulutuksesta on mahdollisuus työllistyä joustavasti oppisopimukseen missä vaiheessa tahansa.

Osaamisen tunnustaminen

Aikaisempi osaaminen otetaan huomioon opintojen suunnittelussa.

Lue blogeja:
Työnantaja arvostaa koulutusta
Rengassesonki työllistää
Moni vaihtaa alaa varaosamyyjäksi
Kevyempi versio autoalalta

Esko opiskelee automekaanikoksi. Seuraa Eskon opintojen edistymistä Youtubessa.

Opiskelijatarinoita

 • Lähihoitajaopiskelija

  1.11.2023 Ajankohtaista

  Alanvaihto yli 50-vuotiaana

  ”Olenko liian vanha?”, oli Ninan ajatus, kun hän pohti opiskelemaan lähtemistä yli 50-vuotiaana. Uuden edessä Nina oli ollut myös reilu 10 vuotta sitten siirtyessään palkkatyöstä yrittäjäksi. Silloinkin Turun AKK oli kuvioissa mukana: tuolloin Nina halusi kehittää palkkahallinnon osaamista ja opiskeli Taloushallinnon ammattitutkinnon. ”Turun AKK oli tärkeä silloin ja on nytkin – ympyrä tavallaan sulkeutui”. Tällä […]

 • Perhepäivähoitaja ja lapsia leikkimässä puukuutioilla

  6.10.2023 Opiskelijatarinat

  Perhepäivähoitajan koulutus työn ohessa

  Pitkän uran matkailualalla tehnyt Sari  57, sairastui harvinaiseen sairauteen ja joutui tekemään alanvaihdoksen. Matkailualan epäsäännöliset työajat eivät enää sopineet uuteen elämäntilanteeseen. Nyt Sari työskentelee monikulttuurisessa päiväkodissa. Hän opiskeli työn ohessa oppisopimuksella kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon, jossa hän suuntautui perhepäivähoitajaksi. ”Alä pelkää tarttua uusiin haasteisiin ja vaikka et olisi opiskellut pitkään aikaan, niin koulusta saat aina tukea ja […]

 • Puhtausalan opiskelija ja opettaja

  2.10.2023 Ajankohtaista

  Puhtausala vei sydämen

  Ukrainalainen Yevheniia ei ymmärrä, miksi ihmiset eivät hakeudu puhtausalalle töihin. Kotimaassaan journalistina työskennellyt Yevheniia on ihastunut alaan ja näkee itsensä siellä myös tulevaisuudessa. Turun AKK:ssa aloitettiin tammikuussa 2023 englanninkielinen puhtausalan koulutus (Further Vocational Qualification in Cleaning and Property Services), josta Yevheniia on ensimmäinen valmistunut opiskelija. Hän tuli Suomeen maaliskuussa 2022 ja työllistyi puhtausalalle laivasiivoukseen kahdessa […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun