Ajoneuvoalan perustutkinto

Hae koulutukseen

Autoalan opiskelijoita

Ajoneuvoala on jatkuvasti kehittyvä tekninen ja monipuolinen ala, joka tarjoaa monia mahdollisuuksia tekniikasta ja käsillä tekemisestä kiinnostuneille.

Ajoneuvoalalla tarvitaan monenlaisia ja monipuolisia osaajia. Asiakaslähtöisyys ja palvelun laadun merkitys korostuvat kaikissa tehtävissä. Edellytyksinä ovat alan monipuolinen osaaminen, teknisten taitojen soveltaminen sekä hyvät asiakaspalvelu- ja yhteistyötaidot.

Opinnoista saat monipuolista osaamista erilaisiin tehtäviin ajoneuvoalan ammateissa.

Sisältö

Valitse mieleisesi kahdesta eri osaamisalasta:

 • Ajoneuvotekniikan osaamisalan suorittaneena valmistut automekaanikoksi ja teet töitä ajoneuvojen huolto-, vianhaku- ja korjaustehtävissä esimerkiksi automekaanikkona, diagnoosimekaanikkona, hyötyajoneuvomekaanikkona tai pienkonemekaanikkona.
 • Myynnin osaamisalan suorittaneena valmistut varaosa-huoltomyyjäksi ja työskentelet myynti- ja asiakaspalvelutehtävissä esimerkiksi automyyjänä, konemyyjänä, varaosamyyjänä tai korjaamon huoltomyyjänä. Olet asiakaspalveluhenkinen ja sinulla on hyvät valmiudet ylläpitää asiakassuhteita ja kehittää asiakaskokemusta ja uusia palveluita. Tämä osaamisala sopii myös ajoneuvoalalta fyysisesti kevyempää työtä etsiville.

Opintojen kesto on noin 1,5-2 vuotta. Koulutus suunnitellaan jokaiselle opiskelijalle henkilökohtaisesti ja sen sisältö rakentuu valitun osaamisalan perusteella.

Opinnot sisältävät myös runsaasti osaamisen hankkimista työpaikoilla koulutussopimuksella ja oppisopimuksella. Koulutuksesta on hyvä mahdollisuus työllistyä alalle jo opintojen aikana! Oppilaitoksessamme on myös opetuskorjaamo, jossa opiskelijat pääsevät harjoittelemaan aidoissa työtehtävissä.

Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä linkistä.

Keskimääräinen kuukausipalkka

2 581 €

Lähde: duunitori.fi

Oppisopimus

Koulutuksesta on mahdollisuus työllistyä joustavasti oppisopimukseen missä vaiheessa tahansa.

Osaamisen tunnustaminen

Aikaisempi osaaminen otetaan huomioon opintojen suunnittelussa.

Lue blogeja:
Työnantaja arvostaa koulutusta
Rengassesonki työllistää
Moni vaihtaa alaa varaosamyyjäksi
Kevyempi versio autoalalta

Opiskelijatarinoita

 • Ohjausalan opiskelijoita

  26.5.2023 Ajankohtaista

  Ohjauspalvelujen asiantuntijat valmistuivat

  Meiltä valmistui uusi, iloinen oppisopimusryhmä ohjausalan ammattilaisia, jotka tekevät työssään asiakasohjausta mm. työllisyyden ja koulutuksen parissa. He suorittivat työn ohessa kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnosta ”osaamisen ja työllistyvyyden ohjaus” -tutkinnonosan, joka syventää asiakaslähtöistä ohjausosaamista. Koulutus antaa osaamista toimia eri ohjaustilanteissa. Koulutus toteutetaan opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan työtehtävät huomioiden. Ryhmä on tyytyväinen koulutukseen ja suosittelee sitä kaikille […]

 • Ajoneuvoalan opiskelija Tomi

  6.4.2023 Ajankohtaista

  Työnantaja arvostaa koulutusta

  Tomi työskenteli Valmet Automotivella 6 vuotta ja joutui lomautetuksi. Taustalla hänellä oli myös 12 vuotta linja-auton ratin takana, mutta Tomi ei nähnyt enää paluuta vanhaan ammattiin. Koulutus oli tässä kohtaa ensisijainen vaihtoehto. ”En olisi päässyt autokorjaamoon töihin ilman papereita” Tomi, ajoneuvoalan opiskelija Koko ikänsä omia autoja korjaillut Tomi hakeutui opiskelemaan ajoneuvoalaa Turun AKK:hon. ”En olisi […]

 • 31.3.2023 Opiskelijatarinat

  Koulutuksella unelmatyöhön

  Lotta valmistui teknisen suunnittelun assistentiksi maaliskuussa 2023 ja työllistyi Kaarinan kaupungin kaavoituspuolelle. ”Tämä koulutus oli juuri sitä mitä tarvitsin”, toteaa Lotta tyytyväisenä ja syystä, sillä koulutuksen tuoma osaaminen avasi hänelle oven kauan haaveiltuun paikkaan maankäytön pariin. Useamman vuoden ympäristökasvatuksen parissa työskennellyt Lotta oli suuntautunut jo AMK-opinnoissaan maankäyttöön sekä vesi- ja katuinfraan. Työ maankäytön parissa oli […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun