Opiskelijatarinat

Rakennusalan koulutus kannattaa juuri nyt

Heidi Jaarinen 12.6.2024

Rakennusalan perustutkinto-opiskelijat harjoittelemassa perustutustöitä.

Betoniauto on juuri lähtenyt työmaalta, jossa rakennusalan perustutkinto-opiskelijat ovat tekemässä perustustyöharjoitusta, joka tulee myöhemmin runkovaiheen töihin harjoitusalustaksi. Ensin on valettu antura, jonka päälle on rakennettu sokkeli raudoituksineen. ”Tämä vastaa työmaaolosuhteita ja on tehty, kuten talon perusta olisi tehty”, kertoo rakennusalan opettaja Markku Hämäläinen.

Moldovasta 12 vuotta sitten Suomeen tullut Victor on tehnyt rakennustöitä aiemminkin, mutta tuli nyt opiskelemaan rakennusalan perustutkinnon ja hankkimaan virallisen todistuksen osaamisestaan. ”Aina kun haet töitä, kysytään todistusta”, Victor kertoo. Hän kehuu suomalaista rakennustapaa ja kertoo oppineensa paljon uutta.

Rakennusalan perustutkinto-opiskelija Victor naulaamassa.

Muhammad Amir oli kotimaassaan Afganistanissa rakennusmies, mutta työskenteli Suomessa ravintola-alalla ennen koulutukseen hakeutumista. Nyt hän haluaa palata rakennusalalle. Muhammad Amir kertoo, että Afganistanissa rakentamisessa käytetään paljon metallia ja tiiltä, kun Suomessa käytetään enemmän puuta. Hän on tyytyväinen koulutukseen ja kertoo, että runkotyöt ovat hänelle mieluisin työvaihe.

Rakennusalan perustutkinto-opiskelija Muhammad Amir tasoittamassa betonia.

Nyt jos koskaan on hyvä aika opiskella rakennusalaa

Rakennusalalla on meneillään laskusuhdanne, mutta rakentaminen tulee jatkumaan, kun ala lähtee taas nousuun. Silloin tarvitaan osaavia tekijöitä. Nyt on siis paras aika kouluttautua alalle ja olla valmiina, kun osaajia taas tarvitaan!

Turun AKK:ssa on tarjolla monenmoista koulutusta, joiden avulla saat osaamista rakennusalalle. Jos vielä pohdit rakennusalan soveltuvuutta itsellesi, voit hakeutua rakennusalan koulutukseen, joka on Turun AKK:n oma malli, jossa pääsee näppärästi tutustumaan rakennusalaan. Neljän viikon koulutuksen jälkeen voi halutessaan jatkaa opiskelua rakennusalan perustutkinnossa, jos ala tuntuu omalta. Perustutkinnon suorittaminen kokonaisuudessaan kestää keskimäärin 18-24 kuukautta.

Valikoimasta löytyy myös lyhytkoulutuksia, kuten huoneistoremontoijan koulutus (kesto 8 kk) ja kylpyhuoneremontoijan koulutus (kesto 12kk), jotka eivät vaadi aiempaa osaamista, mutta soveltuvat myös ammattitaitoaan kartuttaville.

Mikäli olet kiinnostunut maalarin työstä, valikoimasta löytyy suosittu pintakäsittelyalan perustutkinto. Tarjoamme myös rakennusalan täydennyskoulutusta henkilöille, joilla on jo alan kokemusta.


Mikäli sinulla on kokemusta rakannusalalta ja pohdit osaamisen kehittämistä, mutta et ole varma mikä koulutus sopisi juuri sinulle, ota yhteyttä opettaja Tero Iivoseen, niin voitte keskustella tilanteestasi.

Tero Iivonen
Opettaja
040 724 0316
tero.iivonen@turunakk.fi

Heidi Jaarinen

Olen Turun AKK:n markkinointi- ja koulutusasiantuntija. Aiemmassa työssäni TE-toimiston asiantuntijana näin jatkuvasti onnistumisia kun työnhakijat työllistyivät koulutuksen kautta, nopeallakin aikataululla. Siksi minusta on tullut suuri koulutusten puolestapuhuja. On erittäin inspiroivaa ja mielenkiintoista työskennellä ammatillisen koulutuksen parissa! Vapaa-ajalla intohimona on tanssiminen.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

 • Rakennusalan opiskelijat harjoittelemassa perustustöitä.

  19.6.2024 Ajankohtaista

  Monipuolinen rakennusalan koulutustarjonta

  Kouluttautuminen tai osaamisen kehittäminen rakennusalalla kannattaa juuri nyt, sillä kun ala lähtee taas nousuun, osaavia tekijöitä tarvitaan! Turun AKK:ssa on monipuolinen rakennusalan koulutustarjonta, joka tarjoaa mahdollisuuden kehittää rakennusalan ammattiosaamista ja varmistaa laajempia työmahdollisuuksia jatkossa. Voit kouluttautua alalle täysin uutena tekijänä tai kartuttaa ammattitaitoasi. Meillä onnistuu! Rakennusalan opettaja Tero Iivonen ymmärtää hyvin, että rakennusalalla työskennelleen voi […]

 • Rakennusalan opettaja Tero Iivonen Turun AKK:n rakennushallin edustalla. Taustalla kaksi opiskelijaa kantaa rakennusmateriaaleja.

  28.6.2024 Ajankohtaista

  Talonrakennusalan erikoisammattitutkinto verkossa

  Turun AKK:ssa on nyt mahdollista suorittaa talonrakennusalan erikoisammattitutkinto verkko-opintoina, oppisopimuksena oman työn ohessa. Verkko-opinnot mahdollistavat tutkinnon suorittamisen mistä päin Suomea tahansa. Oppisopimuksen edellytyksenä on rakennusalan työpaikka. Haastattelimme rakennusalan opettaja Tero Iivosta koulutuksen sisällöstä ja kysyimme miksi koulutukseen kannattaa lähteä. Koulutus on suunnattu rakennusalan ammattilaisille, jotka toimivat kymppinä tai nokkamiehinä tai ovat kiinnostuneita siirtymään näihin tehtäviin. […]

 • Rakennusalan opettaja Tero Iivonen

  9.10.2023 Ajankohtaista

  Täydennyskoulutusta rakennusalan työntekijöille

  Rakennusalan tilanne on kaikilla tiedossa. Nyt on paras hetki kehittää ammatillista osaamista ja olla valmiina, kun nousukausi taas alkaa! Turun AKK haluaa ottaa koppia rakennusalan työntekijöistä ja tarjota heille mahdollisuutta kehittää omaa ammattiosaamistaan ja varmistaa laajempia työmahdollisuuksia jatkossa. Rakennusalan opettaja Tero Iivonen ymmärtää hyvin, että rakennusalalla työskennelleen voi olla vaikea nähdä kaikkia mahdollisuuksia. Siksi hän […]

 • 7.12.2020 Blogi

  Vuoden toisella puolikkaalla valmistuneita

  Vuosi 2020 jää historiaan ja muistoihimme vähemmän mukavasta syystä. Pandemia koetteli ja kosketti meistä jokaista ikään, sukupuoleen, ammattiin tai statukseen katsomatta. Siitä huolimatta myös loppuvuoden aikana on valmistunut liuta opiskelijoita. Turun AKK onnittelee jokaista lämpimästi! Alla valmistuneet tutkinnoittain ajalta 1.6.-30.11.2020. Ajoneuvonosturinkuljettajan ammattitutkinto Laiho, Marek Olavi Autoalan perustutkinto Ablish, Yousif Hazim Shareef Al-dayyeni, Mohammed Raad Hameed […]

 • Kuvassa valokuvakollaasi, jossa eri alojen opiskelijoita, opettajia ja opinto-ohjaaja.

  13.5.2024 Ajankohtaista

  Ajankohtaista Turun AKK:sta 05/2024

  Kesä tekee tuloaan! Nyt on hyvä hetki hakeutua koulutukseen, nauttia kesästä ja aloittaa opinnot syksyllä. Tässä kooste ajankohtaisista asioista, ole hyvä!

 • 20.12.2021 Blogi

  Onnea ammattiin valmistuneille!

  Opiskelijoita on taas valmistunut vuoden jälkimmäisellä puolikkaallakin. Lämpimät onnittelut ja kaikkea hyvää tulevaan! Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus – VALMA Albine, Baiba Al-Ghanimi, Wisal Abed Abbood Al-Luhaibi, Mushtaq Abdulmohammed Wahhab Azmoudeh, Bahareh Basha, FlorijeQitaku, Dafina Bashir Ali, Amin Ben-David, Merav De Moraes, Sandra Elsayed, Mona Mohamed Ali Fsehatsiyon, Filimon Harizi, Abderaouf Heinonen, Dexter Aleksanteri Houshmandan, Fatemeh […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun