Hitsaajan ammatillinen tutkinto, Tuotantotekniikan ammattitutkinto

Hae koulutukseen

Kaksi metallialan opiskelijaa tekemässä hitsausharjoituksia.

Kuvaus

Hitsaajan ammatillinen tutkinto on sinulle, jolla jo on kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto sekä alan työkokemusta. Tule syventämään teollisuuden hitsaustöissä tarvittavaa osaamista!

Kohderyhmä ja soveltuminen alalle

Koulutus sopii metallialan peruskoulutuksen ja riittävän työkokemuksen hitsaustehtävistä (1-3 vuotta) omaaville henkilöille, jotka ovat motivoituneita kehittämään osaamistaan ja työllistymään alalle. Edellytyksenä on myös ammattiin riittävä terveydentila sekä riittävä suomen kielen taito.

Sisältö ja toteutustapa

Koulutuksessa on mahdollista suorittaa tuotantotekniikan ammattitutkinto, levy- ja hitsaustekniikan osaamisalalta.

Koulutuksen alussa tehdään jokaiselle henkilökohtainen suunnitelma, jossa huomioidaan aiempi koulutus ja osaaminen. Voit valita osa-alueet, joilla haluat hankkia lisää osaamista. Suunnitelmassa sovitaan koulutuksen kesto, sisältö ja näytöt.

Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä (osp)

Kaikille pakollinen tutkinnon osa

  • Pienahitsaus kahdella prosessilla, 20 osp

Tutkinnon valinnaiset osat 1: alla olevista valitaan 70 osp

  • Tuotantotekninen toiminta ja valmistuksen suunnittelu (30 osp)
  • Levyjen CNC-tekniikka (40 osp)
  • Laivanrakennustyöt (40 osp)
  • Levy- ja puikkohitsaus (70 osp)

Valinnaiset osat 2: alla olevista valitaan 30-60 osp

  • Levyhitsaus (20 osp)
  • Ohutlevytuotteiden valmistustyöt (30 osp)
  • Teräsrakenteiden valmistustyöt (30 osp)
  • Pienahitsaus yhdellä prosessilla ((10 osp)
  • Putkihitsaus (30 osp)

Valinnaiset osat 3: alla olevista valitaan 0-30 osp

  • Teollisuuden hankintatoimi (30 osp)
  • Robotiikan hyödyntäminen tuotannossa (30 ops)
  • Tuotantoteknisen projektin ja sen riskien hallinta (30 osp)
  • Työturvallisuuden, työhyvinvoinnin ja työympäristön suojelun kehittäminen tuotantoteollisuudessa (30 osp)

Opiskelu tapahtuu pääosin käytännön harjoitteiden ja työtehtävien kautta aidoissa tuotantoympäristöissä. Koulutukseen sisältyy myös työssäoppimista alan yrityksessä. Lisäksi koulutus sisältää lähiopetusta, ohjattua verkko-opiskelua sekä itsenäisiä oppimistehtäviä.

Kesto

Työvoimakoulutus kestää enintään vuoden (12kk), jonka jälkeen opinnot on mahdollista suorittaa loppuun esimerkiksi oppisopimuksena (edellytyksenä alan työpaikka).

Oppisopimuskoulutus räätälöidään työtehtäviin ja opiskelijan nykyiseen osaamistasoon perustuen ja sen kesto on yksilöllinen.

Omaehtoinen koulutus toteutetaan opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman (HOKS) mukaan. Koulutuksen kesto on yksilöllinen, 12-18 kk.

Opiskelijatarinoita

  • Lähihoitajaopiskelija Kenneth mittaamassa potilaalta sokeriarvoa.

    9.7.2024 Opiskelijatarinat

    Kutsumuksena hoitoala

    Haastattelimme Kennethiä, joka opiskelee lähihoitajaksi Turun AKK:ssa. Hänen sympaattinen olemuksensa on kuin tehty sotealalle. Hän on tuttu näky AKK:n käytävillä, sillä hän on toiminut opintojensa ohella myös oppilaskunta Tulmukan puheenjohtajana ja on aina aktiivisesti mukana kaikissa tapahtumissa. Kenneth tuli Turun AKK:hon vuonna 2023 työskenneltyään call center-tehtävissä Kreikassa reilu viisi vuotta. Hän kertoo kokevansa kutsumusta hoitoalalle […]

  • Opettaja Kimmo Ahlqvist ohjaamassa putkiasentajaopiskelijaa.

    19.6.2024 Opiskelijatarinat

    Putkiasentajan ammatti houkuttelee

    Putkiasentajan ammatti houkuttelee kaikenikäisiä ja tällä hetkellä käynnissä olevassa ryhmässä ikähaarukka on 20-48 vuotta, mikä on opiskelijoiden mielestä vain hyvä asia. Ryhmässä on useampi alanvaihtaja, esimerkiksi leipomo- ja kuljetusalalta. Yksi ammattikalastajakin on lähtenyt kouluttautumaan uudelle alalle. Perinteisesti miesten suosiossa ollut ala on alkanut kiinnostaa myös naisia. ”Sukupuolella ei tietenkään ole tässäkään asiassa merkitystä, vaan tärkeintä […]

  • Rakennusalan perustutkinto-opiskelijat harjoittelemassa perustutustöitä.

    12.6.2024 Opiskelijatarinat

    Rakennusalan koulutus kannattaa juuri nyt

    Betoniauto on juuri lähtenyt työmaalta, jossa rakennusalan perustutkinto-opiskelijat ovat tekemässä perustustyöharjoitusta, joka tulee myöhemmin runkovaiheen töihin harjoitusalustaksi. Ensin on valettu antura, jonka päälle on rakennettu sokkeli raudoituksineen. ”Tämä vastaa työmaaolosuhteita ja on tehty, kuten talon perusta olisi tehty”, kertoo rakennusalan opettaja Markku Hämäläinen. Moldovasta 12 vuotta sitten Suomeen tullut Victor on tehnyt rakennustöitä aiemminkin, mutta […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun