Isännöinnin ammattitutkinto

Hae koulutukseen

Kuva kiinteistöstä. jossa isännöisijä voisi työskennellä.

Kuvaus

Isännöintialalla on pulaa uusista tekijöistä! Kouluttaudu isännöitsijäksi Turun AKK:ssa! Mikäli työskentelet jo alalla, voit kehittää osaamistasi isännöitsijän roolissa oppisopimuksella oman työn ohessa. Isännöintialan ammattitutkinto on työelämän arvostama, josta saat hyvät valmiudet isännöitsijänä menestymiseen.

Isännöitsijä on kiinteistöjen hallinnointiin erikoistunut ammattilainen, joka vastaa erilaisten isännöintikohteiden, kuten asuinrakennusten, liikekiinteistöjen ja taloyhtiöiden, päivittäisestä hallinnoinnista, taloudesta ja ylläpidosta. Työpaikkoja voivat olla esimerkiksi isännöintiyritykset, kiinteistöyhtiöt, asunto-osakeyhtiöt tai kiinteistöjen hallintaan liittyvät organisaatiot.

Isännöitsijän tehtäviin kuuluu mm. :

 • Kiinteistön taloudenhallinta, kuten budjetin laadinta ja seuranta, kulujen ja tulojen hallinta, laskujen maksu sekä vuokratulojen kerääminen.
 • Yhteistyö taloyhtiön hallituksen ja asukkaiden kanssa. Osallistuminen kokouksiin ja neuvonanto päätöstilanteissa sekä varmistaa, että taloyhtiön säännöt ja päätökset toteutuvat.
 • Isännöitsijä vastaa kiinteistön ylläpidosta ja huoltotöiden järjestämisestä. Tähän kuuluu esimerkiksi korjausten ja kunnossapidon suunnittelu ja valvonta, jotta kiinteistö pysyy turvallisena ja hyvässä kunnossa.
 • Erilaisten sopimusten hallinnointi, kuten huolto-, siivous- ja vakuutussopimukset, ja varmistaminen, että ne ovat voimassa ja että palvelut sujuvat kiinteistössä tarpeen mukaan.
 • Isännöitsijä seuraa kiinteistöalan lainsäädäntöä ja varmistaa, että kiinteistössä noudatetaan kaikkia sovellettavia lakeja ja määräyksiä. Hän voi myös avustaa taloyhtiötä lainsäädännön muutosten ja vaatimusten ymmärtämisessä.
 • Asukkaiden kysymyksiin ja pyyntöihin vastaaminen sekä mahdollisten konfliktien tai ongelmien ratkaiseminen.
 • Tärkeistä päätöksistä ja muutoksista tiedottaminen.

Opiskelijaksi soveltuminen

Koulutus sopii alasta kiinnostuneille, jotka ovat motivoituneita työllistymään alalle. Koulutus ei vaadi aiempaa isännöintialan osaamista, joten se soveltuu alanvaihtajille, mutta myös ammattitaitoaan kartuttaville. Aiempi kokemus esimerkiksi asiakaspalvelusta, taloudenhoidosta, tekniseltä alalta tai hallinnollisista tehtävistä on eduksi.

Edellytyksenä on ammattiin riittävä terveydentila sekä hyvä suomen kielen taito (C1).

Tutkinto suoritetaan työpaikalla aidoissa työtehtävissä eli isännöitsijän työtehtäviä tekemällä. Mikäli jo työskentelet kiinteistöalalla, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella oman työsi ohessa. Yritys voi rekrytoida opiskelijan myös suoraan oppisopimukseen, joten kannattaa kysyä mahdollisuutta työnhaun yhteydessä!

Lue lisää oppisopimuksesta

Sisältö ja kesto

Koulutuksen alussa tehdään jokaiselle opiskelijalle henkilökohtainen suunnitelma, jossa huomioidaan mahdollinen aiempi osaaminen. Suunnitelmassa sovitaan koulutuksen kesto, sisältö ja osaamisen näytöt.

Isännöinnin ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

 • Kaikille yhteinen tutkinnon osa: isännöinnin toimintaympäristön hallinta.
 • Valinnaisista tutkinnon osista suoritetaan yksi seuraavista; asunto-osakeyhtiön isännöinti, toimitilaisännöinti tai vuokratalon isännöinti.
 • Tämän lisäksi voit valita yhden tutkinnonosan seuraavista aihealueista: tekniset palvelut isännöinnissä, uudiskohteen isännöinti tai isännöintityön kehittämissuunnitelman laatiminen.

Oppisopimuksessa oppiminen tapahtuu pääosin työpaikalla, tutkinnon osaamisvaatimuksia vastaavissa tehtävissä. Tämän lisäksi koulutukseen kuuluu muutamia lähiopetuspäiviä Turun AKK:ssa, etäopiskelua ja itsenäistä opiskelua.

Ammattitutkinnon suorittaminen kestää keskimäärin 18 kuukautta, mutta kesto on yksilöllinen. Työvoimakoulutuksen kesto on 12 kuukautta, jonka jälkeen koulutusta on tarpeen mukaan mahdollista jatkaa esimerkiksi oppisopimuksella (edellytyksenä alan työpaikka) tai mahdollisesti muulla rahoituksella.

Tutustu tarkemmin tutkinnon perusteisiin.

Koulutuksesta järjestetään info-tilaisuus Turun AKK:ssa 8.5.2024 klo 13, Artukaistentie 13, A-talo. Mikäli saavut omalla autolla, nouda pysäköintilupa infosta saapuessasi. Pääset paikalle myös busseilla 32 (pysäkki: Paavolanaukio) tai 99 (pysäkki: Artukaistentie). Tervetuloa!

Katso myös: Tekniikan ABC isännöitsijöille

Keskipalkka

Isännöitsijän keskipalkka on n. 3200 €/kk.

Lähde: oikotie.fi

Katso video: Sp-Isännöintipalveluilla on rekrytoitu useita isännöitsijöitä oppisopimuksen kautta. Katso videolta mitä opiskelijat ja vt-vastaava Piia Heikkilä kertovat alasta ja oppisopimuksesta.
Katso video: Opettaja Ilkka Pullinen vieraili TE-livessä kertomassa syksyllä 2024 alkavasta työvoimakoulutuksesta ja alasta yleisesti.

Opiskelijatarinoita

 • Opettaja Kimmo Ahlqvist ohjaamassa putkiasentajaopiskelijaa.

  19.6.2024 Opiskelijatarinat

  Putkiasentajan ammatti houkuttelee

  Putkiasentajan ammatti houkuttelee kaikenikäisiä ja tällä hetkellä käynnissä olevassa ryhmässä ikähaarukka on 20-48 vuotta, mikä on opiskelijoiden mielestä vain hyvä asia. Ryhmässä on useampi alanvaihtaja, esimerkiksi leipomo- ja kuljetusalalta. Yksi ammattikalastajakin on lähtenyt kouluttautumaan uudelle alalle. Perinteisesti miesten suosiossa ollut ala on alkanut kiinnostaa myös naisia. ”Sukupuolella ei tietenkään ole tässäkään asiassa merkitystä, vaan tärkeintä […]

 • Rakennusalan perustutkinto-opiskelijat harjoittelemassa perustutustöitä.

  12.6.2024 Opiskelijatarinat

  Rakennusalan koulutus kannattaa juuri nyt

  Betoniauto on juuri lähtenyt työmaalta, jossa rakennusalan perustutkinto-opiskelijat ovat tekemässä perustustyöharjoitusta, joka tulee myöhemmin runkovaiheen töihin harjoitusalustaksi. Ensin on valettu antura, jonka päälle on rakennettu sokkeli raudoituksineen. ”Tämä vastaa työmaaolosuhteita ja on tehty, kuten talon perusta olisi tehty”, kertoo rakennusalan opettaja Markku Hämäläinen. Moldovasta 12 vuotta sitten Suomeen tullut Victor on tehnyt rakennustöitä aiemminkin, mutta […]

 • Kylpyhuoneremontoija-koulutuksen opiskelija ja opettaja.

  10.6.2024 Opiskelijatarinat

  Kylpyhuoneremontoijaksi vuodessa

  Fysioterapeuttiyrittäjä Ari, 57, lähti kylpyhuoneremontoija-koulutukseen, koska kaipasi vaihtelua arkeen ja halusi oppia jotain uutta. Hän jatkaa edelleen omassa päivätyössään, mutta koulutuksen tuoma osaaminen mahdollistaa rakennusprojektien tekemisen työn ohessa. Opiskelu toi mahdollisuuden hengähtää ja kaivattua muutosta pitkälle uralle. Rakennusalalta Arilla oli sen verran kokemusta, että oli mukana rakentamassa omaa taloaan 20 vuotta sitten. Tämän koulutuksen myötä […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun