Isännöinnin ammattitutkinto

Hae koulutukseen

Kuvaus

Isännöintialalla on pulaa uusista tekijöistä! Kouluttaudu alan ammattilaiseksi oppisopimuksella.

Suosittu ja työelämän arvostama isännöinnin ammattitutkinto vahvistaa ja kehittää isännöintialan osaamistasi. Saat uusia näkökulmia isännöintityön hoitamiseen ja osoitat ammattitaitosi isännöintialan työtehtävissä.

Isännöitsijä on kiinteistöjen hallinnointiin erikoistunut ammattilainen, joka vastaa erilaisten kiinteistöjen, kuten asuinrakennusten, liikekiinteistöjen ja taloyhtiöiden, päivittäisestä hallinnoinnista ja ylläpidosta.

Isännöitsijän tehtäviin kuuluu mm. :

 • Kiinteistön taloudenhallinta, kuten budjetin laadinta ja seuranta, kulujen ja tulojen hallinta, laskujen maksu sekä vuokratulojen kerääminen.
 • Yhteistyö taloyhtiön hallituksen ja asukkaiden kanssa. Osallistuminen kokouksiin ja neuvonanto päätöstilanteissa sekä varmistaa, että taloyhtiön säännöt ja päätökset toteutuvat.
 • Isännöitsijä vastaa kiinteistön ylläpidosta ja huoltotöiden järjestämisestä. Tähän kuuluu esimerkiksi korjausten ja kunnossapidon suunnittelu ja valvonta, jotta kiinteistö pysyy turvallisena ja hyvässä kunnossa.
 • Erilaisten sopimusten hallinnointi, kuten huolto-, siivous- ja vakuutussopimukset, ja varmistaminen, että ne ovat voimassa ja että palvelut sujuvat kiinteistössä tarpeen mukaan.
 • Isännöitsijä seuraa kiinteistöalan lainsäädäntöä ja varmistaa, että kiinteistössä noudatetaan kaikkia sovellettavia lakeja ja määräyksiä. Hän voi myös avustaa taloyhtiötä lainsäädännön muutosten ja vaatimusten ymmärtämisessä.
 • Asukkaiden kysymyksiin ja pyyntöihin vastaaminen sekä mahdollisten konfliktien tai ongelmien ratkaiseminen.
 • Tärkeistä päätöksistä ja muutoksista tiedottaminen.

Opiskelijaksi soveltuminen

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena eli opiskelun edellytyksenä on alan työpaikka. Tutkinto suoritetaan työpaikalla aidoissa työtehtävissä eli isännöitsijän työtehtäviä tekemällä. Isännöintitoimisto voi rekrytoida opiskelijan myös suoraan oppisopimukseen, joten kannattaa kysyä mahdollisuutta työnhaun yhteydessä! Näin ollen koulutus sopii hyvin myös alanvaihtajille!

Lue lisää oppisopimuksesta

Sisältö ja kesto

Oppisopimuksessa oppiminen tapahtuu pääosin työpaikalla, tutkinnon osaamisvaatimuksia vastaavissa tehtävissä. Tämän lisäksi koulutukseen kuuluu muutamia lähiopetuspäiviä Turun AKK:ssa, etäopiskelua ja itsenäistä opiskelua.

Tutustu tarkemmin tutkinnon perusteisiin.

Ammattitutkinnon suorittaminen oppisopimuksena kestää keskimäärin 18 kuukautta, mutta kesto on yksilöllinen. Koulutuksen alussa opettaja kartoittaa tilanteesi ja suunnittelee koulutuksen sisällön sinulle henkilökohtaisesti, joka vaikuttaa myös kestoon.

Keskipalkka

Isännöitsijän keskipalkka on n. 3200 €/kk.

Lähde: oikotie.fi

Opiskelijatarinoita

 • 28.2.2024 Opiskelijatarinat

  Liiketoiminnan opinnoista osaamista monelle alalle

  Liiketoiminnan ammattitutkintoa opiskeleva, Kosovosta kotoisin oleva Marigona Bajrami, on löytänyt opintojen aikana itsestään myös yrittäjän. Räätälöityjä uima- ja porealtaita myyvässä yrityksessä työharjoittelussa ollessaan hän on perustanut siskonsa kanssa vastaavan yrityksen Kosovoon, missä sisko edelleen asuu. Marigona tuli Suomeen 6 vuotta sitten. Kotimaastaan hänellä on plakkarissa pankki- ja finanssialalle suuntautunut, kauppakorkeakoulutututkintoa vastaava koulutus. Koulutuksensa jälkeen hän […]

 • Koulunkäynninohjaaja luokassa lasten kanssa

  16.2.2024 Ajankohtaista

  Alanvaihto vuodessa unelma-ammattiin

  ”Olin asettanut 40 vuoden iän takarajaksi sille, että otan askeleen kohti uutta alaa. Tuntui, että vanhassa työpaikassa olin jo antanut kaikkeni ja myös nähnyt kaiken”, 15 vuotta kaupan alalla työskennellyt Heta aloittaa. Nyt Heta on täyttänyt 40 ja opiskelee koulunkäynninohjaajaksi Turun AKK:ssa. Tämä ei ollut ensimmäin kerta, jolloin Heta oli pohtinut alanvaihtoa. Hän oli aiemmin […]

 • Koulunkäynnin ohjaaja auttamassa opiskelijaa tehtävien kanssa.

  9.2.2024 Opiskelijatarinat

  Alanvaihto pitkän työuran jälkeen

  Entinen farmaseutti ja työnohjaaja Sari, 54, opiskelee nyt koulunkäynninohjaajaksi oppisopimuksella. Työnohjaajan kokemuksesta hän kertoo, että suomalaiset ovat usein sellaisia, ettei uskalleta lähteä vaihtamaan työpaikkaa, vaikka työssä olisi huonot olot. ”Usein mennään vaan autopilotilla eteenpäin ja sitten ollaan burn outissa, vaikka voisi saada jotain uutta ja ihanaa tilalle.” Yli 30 vuotta farmaseutin töitä tehnyt Sari alkoi […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun