Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Hae koulutukseen

Koulunkäynninohjaaja ohjaamassa aikuisopiskelijoita

Haluatko ohjaustyöhön lasten, nuorten tai aikuisten pariin?

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto antaa sinulle laaja-alaiset valmiudet työskennellä ohjaajana esim. varhaiskasvatuksessa, peruskoulussa sekä ammatillisessa koulutuksessa tai perhepäivähoitajana esim. omassa kodissasi tai ryhmäperhepäivähoidossa.

Voit suuntautua myös aamu-, iltapäivä- sekä vapaa-ajantoiminnan ohjaamiseen. Työssäsi pääset osallistumaan eri ikäisten oppijoiden kasvatuksen ja toimintakyvyn tukemiseen ja ohjaamiseen. Teet aktiivisesti yhteistyötä opetushenkilöstön kanssa.

Sisältö

Meillä voit valita kahdesta eri osaamisalasta:

  • Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisalan suoritettuasi voit työskennellä erilaisissa kasvatus-, opetus- ja ohjausalan toimintaympäristöissä esimerkiksi koulunkäynnin ohjaajana tai ohjaajana aamu- ja iltapäiväkerhossa.
  • Perhepäivähoidon osaamisalan suoritettuasi voit työskennellä esimerkiksi lasten perhepäivähoitajana ja toimia varhaiskasvattajana yhteistyössä perheiden ja muun yhteistyöverkoston kanssa.

Oppiminen tapahtuu pääasiassa työpaikalla aidoissa työtehtävissä. Koulutukseen sisältyy lisäksi lähiopiskelupäiviä oppilaitoksessamme, ohjattua verkko- ja etäopiskelua sekä itsenäisiä etätehtäviä.

Koulutuksen suunniteltu kesto on noin 1 vuosi. Kesto määräytyy valittujen tutkinnon osien ja aiemman osaamisesi mukaan.

Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä linkistä.

Lue alhaalta blogista mitä opettaja Pauliina Karhumäki-Ranta kertoo uudistuneesta kasvatus- ja ohjausalan tutkinnosta.

Opiskelijaksi soveltuminen

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkintoon liittyy tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia. Katso tarkemmat terveydentilavaatimukset tästä linkistä.

Keskimääräinen kuukausipalkka

2 207 €
Lähde: duunitori.fi

Oppisopimus

Koulutuksesta on mahdollisuus työllistyä joustavasti oppisopimukseen missä vaiheessa tahansa.

Osaamisen tunnustaminen

Aikaisempi osaaminen otetaan huomioon opintojen suunnittelussa.

Alasta blogattua

  • 7.2.2023 Ajankohtaista

    Ohjaajaksi eri ikäisille

    Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon perusteet uudistuivat 1.1.2023 ja sen myötä tutkinnossa on enemmän valinnanvaraa ja mm. mahdollisuus suuntautua ohjaamaan vain yläkouluikäisiä tai aikuisia. Aiemmin tutkinnossa oli pakollisena osana aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaus, joka edellytti harjoittelua koululaisten iltapäivätoiminnassa. Uudistuksen jälkeen on mahdollista valita, tekeekö tutkinnon lasten ja nuorten vai aikuisten parissa. Näin ollen tutkinto vastaa paremmin […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun