Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Hae koulutukseen

Koulunkäynninohjaaja ohjaamassa aikuisopiskelijoita

Kuvaus

Haluatko työllistyä ohjaustyöhön lasten, nuorten tai aikuisten pariin tai pätevöityä perhepäivähoitajaksi oman työn ohessa?

Meillä voit valita kahdesta eri osaamisalasta:

1. Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisalan suoritettuasi valmistut koulunkäynninohjaajaksi ja voit työskennellä työskennellä ohjaajana esim. varhaiskasvatuksessa, peruskoulussa sekä ammatillisessa koulutuksessa. Voit suuntautua myös aamu-, iltapäivä- sekä vapaa-ajantoiminnan ohjaamiseen. Työssäsi pääset osallistumaan eri ikäisten oppijoiden kasvatuksen ja toimintakyvyn tukemiseen ja ohjaamiseen. Teet aktiivisesti yhteistyötä opetushenkilöstön kanssa.

2. Perhepäivähoidon osaamisalan (vain oppisopimuksena) suoritettuasi voit työskennellä esimerkiksi lasten perhepäivähoitajana esim. omassa kodissasi tai ryhmäperhepäivähoidossa ja toimia varhaiskasvattajana yhteistyössä perheiden ja muun yhteistyöverkoston kanssa.

Sisältö ja kesto

Oppiminen tapahtuu pääasiassa työpaikalla aidoissa työtehtävissä. Koulutukseen sisältyy myös lähiopiskelupäiviä oppilaitoksessamme, ohjattua verkko- ja etäopiskelua sekä itsenäisiä etätehtäviä.

Koulutuksen suunniteltu kesto on noin 1 vuosi. Kesto määräytyy valittujen tutkinnon osien ja aiemman osaamisesi mukaan.

Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä linkistä.

Opiskelijaksi soveltuminen

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkintoon liittyy tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia. Katso tarkemmat terveydentilavaatimukset tästä linkistä.

Jos sinulla on pitkä työkokemus tai suoritettuja opintoja kasvatus- ja ohjausalalta, ota yhteyttä opettajaan: Pauliina Karhumäki-Ranta p. 040 832 6915, pauliina.karhumaki-ranta@turunakk.fi. Alan kokemus mahdollistaa opintojen suorittamisen henkilökohtaisen aikataulun mukaan.

Avaa ja tulosta tästä esite (pdf).

Lue opiskelijatarinoita blogistamme

Opettaja Pauliina Karhumäki-Ranta kertoo uudistuneesta kasvatus- ja ohjausalan tutkinnosta ja koulunkäynninohjaajan osaamisalasta. Lue lisää

Sari, 54, teki alanvaihdon pitkän työuran jälkeen ja opiskelee koulunkäynninohjaajaksi oppisopimuksella. Lue lisää

Sari, 57, valmistui perhepäivähoitajaksi työn ohessa. Lue lisää

Keskimääräinen kuukausipalkka

2 207 €
Lähde: duunitori.fi

Oppisopimus

Koulutuksesta on mahdollisuus työllistyä joustavasti oppisopimukseen missä vaiheessa tahansa.

Osaamisen tunnustaminen

Aikaisempi osaaminen otetaan huomioon opintojen suunnittelussa.

Seuraava omaehtoinen koulutus alkaa keväällä 2025. Oppisopimuskoulutukseen on jatkuva haku. Työnantaja voi palkata sinut myös suoraan oppisopimukseen, joten kannattaa ehdottaa oppisopimusta työnhaun yhteydessä!

Opiskelijatarinoita

 • Opettaja Kimmo Ahlqvist ohjaamassa putkiasentajaopiskelijaa.

  19.6.2024 Opiskelijatarinat

  Putkiasentajan ammatti houkuttelee

  Putkiasentajan ammatti houkuttelee kaikenikäisiä ja tällä hetkellä käynnissä olevassa ryhmässä ikähaarukka on 20-48 vuotta, mikä on opiskelijoiden mielestä vain hyvä asia. Ryhmässä on useampi alanvaihtaja, esimerkiksi leipomo- ja kuljetusalalta. Yksi ammattikalastajakin on lähtenyt kouluttautumaan uudelle alalle. Perinteisesti miesten suosiossa ollut ala on alkanut kiinnostaa myös naisia. ”Sukupuolella ei tietenkään ole tässäkään asiassa merkitystä, vaan tärkeintä […]

 • Rakennusalan perustutkinto-opiskelijat harjoittelemassa perustutustöitä.

  12.6.2024 Opiskelijatarinat

  Rakennusalan koulutus kannattaa juuri nyt

  Betoniauto on juuri lähtenyt työmaalta, jossa rakennusalan perustutkinto-opiskelijat ovat tekemässä perustustyöharjoitusta, joka tulee myöhemmin runkovaiheen töihin harjoitusalustaksi. Ensin on valettu antura, jonka päälle on rakennettu sokkeli raudoituksineen. ”Tämä vastaa työmaaolosuhteita ja on tehty, kuten talon perusta olisi tehty”, kertoo rakennusalan opettaja Markku Hämäläinen. Moldovasta 12 vuotta sitten Suomeen tullut Victor on tehnyt rakennustöitä aiemminkin, mutta […]

 • Kylpyhuoneremontoija-koulutuksen opiskelija ja opettaja.

  10.6.2024 Opiskelijatarinat

  Kylpyhuoneremontoijaksi vuodessa

  Fysioterapeuttiyrittäjä Ari, 57, lähti kylpyhuoneremontoija-koulutukseen, koska kaipasi vaihtelua arkeen ja halusi oppia jotain uutta. Hän jatkaa edelleen omassa päivätyössään, mutta koulutuksen tuoma osaaminen mahdollistaa rakennusprojektien tekemisen työn ohessa. Opiskelu toi mahdollisuuden hengähtää ja kaivattua muutosta pitkälle uralle. Rakennusalalta Arilla oli sen verran kokemusta, että oli mukana rakentamassa omaa taloaan 20 vuotta sitten. Tämän koulutuksen myötä […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun