Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Hae koulutukseen

Koulunkäynninohjaaja ohjaamassa aikuisopiskelijoita

Kuvaus

Haluatko työllistyä ohjaustyöhön lasten, nuorten tai aikuisten pariin tai perhepäivähoitajaksi?

Meillä voit valita kahdesta eri osaamisalasta:

Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisalan suoritettuasi valmistut koulunkäynninohjaajaksi ja voit työskennellä työskennellä ohjaajana esim. varhaiskasvatuksessa, peruskoulussa sekä ammatillisessa koulutuksessa. Voit suuntautua myös aamu-, iltapäivä- sekä vapaa-ajantoiminnan ohjaamiseen. Työssäsi pääset osallistumaan eri ikäisten oppijoiden kasvatuksen ja toimintakyvyn tukemiseen ja ohjaamiseen. Teet aktiivisesti yhteistyötä opetushenkilöstön kanssa.

Lue blogista mitä opettaja Pauliina Karhumäki-Ranta kertoo uudistuneesta kasvatus- ja ohjausalan tutkinnosta ja koulunkäynninohjaajan osaamisalasta.

Perhepäivähoidon osaamisalan suoritettuasi voit työskennellä esimerkiksi lasten perhepäivähoitajana esim. omassa kodissasi tai ryhmäperhepäivähoidossa ja toimia varhaiskasvattajana yhteistyössä perheiden ja muun yhteistyöverkoston kanssa.

Lue blogista perhepäivähoitajaksi valmistuneen Sarin, 57, alanvaihtotarina

Sisältö

Oppiminen tapahtuu pääasiassa työpaikalla aidoissa työtehtävissä. Koulutukseen sisältyy lisäksi lähiopiskelupäiviä oppilaitoksessamme, ohjattua verkko- ja etäopiskelua sekä itsenäisiä etätehtäviä.

Koulutuksen suunniteltu kesto on noin 1 vuosi. Kesto määräytyy valittujen tutkinnon osien ja aiemman osaamisesi mukaan.

Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä linkistä.

Opiskelijaksi soveltuminen

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkintoon liittyy tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia. Katso tarkemmat terveydentilavaatimukset tästä linkistä.

Omaehtoinen koulutus alkaa keväisin, haku seuraavaan ryhmään avautuu tällä sivulla keväällä 2024, pysy kuulolla!

Jos sinulla on pitkä työkokemus tai suoritettuja opintoja kasvatus- ja ohjausalalta, ota yhteyttä opettajaan: Pauliina Karhumäki-Ranta p. 040 832 6915, pauliina.karhumaki-ranta@turunakk.fi. Alan kokemus mahdollistaa opintojen suorittamisen henkilökohtaisen aikataulun mukaan.

Keskimääräinen kuukausipalkka

2 207 €
Lähde: duunitori.fi

Oppisopimus

Koulutuksesta on mahdollisuus työllistyä joustavasti oppisopimukseen missä vaiheessa tahansa.

Osaamisen tunnustaminen

Aikaisempi osaaminen otetaan huomioon opintojen suunnittelussa.

Opiskelijatarinoita

 • Lähihoitajaopiskelija

  1.11.2023 Ajankohtaista

  Alanvaihto yli 50-vuotiaana

  ”Olenko liian vanha?”, oli Ninan ajatus, kun hän pohti opiskelemaan lähtemistä yli 50-vuotiaana. Uuden edessä Nina oli ollut myös reilu 10 vuotta sitten siirtyessään palkkatyöstä yrittäjäksi. Silloinkin Turun AKK oli kuvioissa mukana: tuolloin Nina halusi kehittää palkkahallinnon osaamista ja opiskeli Taloushallinnon ammattitutkinnon. ”Turun AKK oli tärkeä silloin ja on nytkin – ympyrä tavallaan sulkeutui”. Tällä […]

 • Perhepäivähoitaja ja lapsia leikkimässä puukuutioilla

  6.10.2023 Opiskelijatarinat

  Perhepäivähoitajan koulutus työn ohessa

  Pitkän uran matkailualalla tehnyt Sari  57, sairastui harvinaiseen sairauteen ja joutui tekemään alanvaihdoksen. Matkailualan epäsäännöliset työajat eivät enää sopineet uuteen elämäntilanteeseen. Nyt Sari työskentelee monikulttuurisessa päiväkodissa. Hän opiskeli työn ohessa oppisopimuksella kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon, jossa hän suuntautui perhepäivähoitajaksi. ”Alä pelkää tarttua uusiin haasteisiin ja vaikka et olisi opiskellut pitkään aikaan, niin koulusta saat aina tukea ja […]

 • Puhtausalan opiskelija ja opettaja

  2.10.2023 Ajankohtaista

  Puhtausala vei sydämen

  Ukrainalainen Yevheniia ei ymmärrä, miksi ihmiset eivät hakeudu puhtausalalle töihin. Kotimaassaan journalistina työskennellyt Yevheniia on ihastunut alaan ja näkee itsensä siellä myös tulevaisuudessa. Turun AKK:ssa aloitettiin tammikuussa 2023 englanninkielinen puhtausalan koulutus (Further Vocational Qualification in Cleaning and Property Services), josta Yevheniia on ensimmäinen valmistunut opiskelija. Hän tuli Suomeen maaliskuussa 2022 ja työllistyi puhtausalalle laivasiivoukseen kahdessa […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun