Kylmä- ja lämpöpumppuasentajan koulutus

Kylmäasentajaopiskelija tekemässä harjoitusta

Kuvaus

Opiskele kylmä- ja lämpöpumppuasennuksen ammattilaiseksi!

Kylmä- ja lämpöpumppuasentajan koulutuksessa suoritetaan asentajan tai vastuuhenkilön alle 3kg kylmäainepätevyys sekä taloteknisten komponenttien sähköistystä.

Tästä koulutuksesta on mahdollista työllistyä kylmä- ja lämpöpumppuasentajaksi tai alan yrittäjäksi ilmavesilämpö- sekä ilmalämpöpumppuja asentaviin yrityksiin.

Työ sisältää laitteistojen asennusta, kunnossapitoa, korjaamista ja käytöstä poistamista. Kylmä- ja lämpöpumppujen sisältävien F-kaasujen käsittely on luvanvaraista toimintaa, joka edellyttää erityistä tarkkuutta ja osaamista.

Kohderyhmä

Koulutus sopii alasta kiinnostuneille ja motivoituneille henkilöille, jotka haluavat kehittyä alan ammattilaiseksi ja työllistyä alalle. Koulutus ei vaadi aiempaa osaamista, joten se sopii hyvin vasta-alkajille tai alanvaihtajille.

Kylmätekniikan opiskelu sisältää paljon teoriaa ja myös lainsäädäntöä, joka vaatii riittävää suomen kielen taitoa.

Edellytyksenä myös ammattiin riittävä terveydentila.

Sisältö

Tässä koulutuksessa suoritetaan Talotekniikan perustutkinnon ja ammattitutkinnon osia.

Koulutuksen aihealueita ovat mm.:

 • Termodynamiikkaa ja kylmäprosessin hallintaa
 • Kylmäaineiden ominaisuudet
 • Kylmäainelainsäädäntö ja -standardi
 • Kylmälaitoksien ja lämpöpumppujen putkistot ja komponentit
 • Kylmälaitoksien ja lämpöpumppujen käyttöönotto ja säätö
 • Taloteknisten komponenttien sähköistäminen

Koulutus sisältää lähiopetusta Turun AKK:ssa arkisin klo 8-15, ohjattua verkko-opiskelua sekä itsenäisiä oppimistehtäviä. Opiskelu tapahtuu käytännönläheisesti aidoissa työympäristöissä ja lisäksi koulutukseen sisältyy työssäoppimista alan yrityksessä.

Koulutuksesta on mahdollista siirtyä joustavasti työelämään ja oppisopimukseen.

Kesto

Koulutuksen alussa opettaja kartoittaa tilanteesi ja teette yhdessä suunnitelman osaamisesi kehittämisestä. Suunnitelmassa sovitaan koulutuksen sisältö ja kesto.

Omaehtoisen koulutuksen kesto on keskimäärin kahdeksan (8) kuukautta, riippuen suoritettavien tutkinnonosien määrästä. Koulutus suunnitellaan jokaiselle henkilökohtaisesti, joten kesto on yksilöllinen. Jos haluat keskustella kestosta tarkemmin, ota yhteyttä opettaja Kimmo Savolaiseen p. 040 186 7067, kimmo.savolainen@turunakk.fi

Työvoimakoulutuksessa suoritetaan Talotekniikan perustutkinnon ja ammattitutkinnon osia. Koulutuksen kesto määräytyy valittavien tutkinnonosien mukaan, mutta on työvoimakoulutuksena enintään kahdeksen (8) kuukautta. Tämän jälkeen koulutusta voi jatkaa esimerkiksi oppisopimuksena työn ohessa (edellytyksenä alan työpaikka).

Katso myös: Kylmäasentaja, Talotekniikan perustutkinto

Seuraavaa päiväkoulutuksen aloitusajankohtaa ei ole vielä julkaistu. Pysy kuulolla!

Opiskelijatarinoita

 • Metallialan kaksi naispuolista opiskelijaa.

  15.4.2024 Opiskelijatarinat

  Naiset vaihtoivat metallialalle

  Metallialan työsalissa on tekemisen meininki. Kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoa opiskelevat Laura, 35, ja Noora, 38, ovat tekemässä metallintyöstöharjoituksia eri menetelmin. Levystä on esimerkiksi rälläköity palasia irti, käytetty plasmaleikkuria kirjaimiin ja tehty kierreharjoituksia. Molemmat kertovat, että parasta alassa on se, kun saa aikaan jotain konkreettista ja näkee oman kädenjäljen. Heillä on takanaan koulutusta reilu pari kuukautta […]

 • Jukka Välikangas, Vesa Lehto ja opiskelija Ville.

  9.4.2024 Opiskelijatarinat

  Kiinteistönhoitaja on asiakaspalvelija

  Villelle solmittiin kiinteistönhoitajan oppisopimus RTK Palveluihin, joka tarkoittaa sitä, että hän suorittaa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon loppuun palkkatyön ohessa. Opinnot alkoivat syyskuussa 2023, työharjoitteluun lähdettiin joulukuussa ja sillä tiellä ollaan. Forssasta Turkuun muuttanut Ville haki vaihtelua elämään. Hän oli pohtinut koulutusta, mutta ensisijainen tavoite oli työllistyä. Syksyllä 2023 Ville törmäsi Turun AKK:n opettaja Jukka Välikankaaseen […]

 • Koulunkäynninohjaaja Priya

  13.3.2024 Ajankohtaista

  Koulunkäynninohjaajaksi oppisopimuksella

  Intiasta Suomeen muuttanut Priya työskenteli kotimaassaan esikouluopettajana. Moni Priyan tuttu vaihtoi alaa tullessaan Suomeen, mutta Priya halusi pysyä omalla alallaan. Työkokemuksen kautta Priya päätyi opiskelemaan koulunkäynninohjaajaksi Turun AKK:hon, jota hän suorittaa nyt oppisopimuksella työn ohessa. ”Voit valita menetkö töihin iltapäiväkerhoon, päiväkotiin tai kouluun”. Alunperin Priya hakeutui työkokeiluun päiväkotiin, jonne hänet myöhemmin työllistettiin avustajaksi. ”Olin siellä […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun