Kylmä- ja lämpöpumppuasentajan koulutus

Hae koulutukseen

Kylmäasentajaopiskelija tekemässä harjoitusta

Kuvaus

Opiskele kylmä- ja lämpöpumppuasennuksen ammattilaiseksi!

Kylmä- ja lämpöpumppuasentajan koulutuksessa suoritetaan asentajan tai vastuuhenkilön alle 3kg kylmäainepätevyys sekä taloteknisten komponenttien sähköistystä.

Tästä koulutuksesta on mahdollista työllistyä kylmä- ja lämpöpumppuasentajaksi tai alan yrittäjäksi ilmavesilämpö- sekä ilmalämpöpumppuja asentaviin yrityksiin.

Työ sisältää laitteistojen asennusta, kunnossapitoa, korjaamista ja käytöstä poistamista. Kylmä- ja lämpöpumppujen sisältävien F-kaasujen käsittely on luvanvaraista toimintaa, joka edellyttää erityistä tarkkuutta ja osaamista.

Kohderyhmä

Koulutus sopii alasta kiinnostuneille ja motivoituneille henkilöille, jotka haluavat kehittyä alan ammattilaiseksi ja työllistyä alalle. Koulutus ei vaadi aiempaa osaamista, joten se sopii hyvin vasta-alkajille tai alanvaihtajille.

Kylmätekniikan opiskelu sisältää paljon teoriaa ja myös lainsäädäntöä, joka vaatii riittävää suomen kielen taitoa.

Edellytyksenä myös ammattiin riittävä terveydentila.

Sisältö

Tässä koulutuksessa suoritetaan Talotekniikan perustutkinnon ja ammattitutkinnon osia.

Koulutuksen aihealueita ovat mm.:

 • Termodynamiikkaa ja kylmäprosessin hallintaa
 • Kylmäaineiden ominaisuudet
 • Kylmäainelainsäädäntö ja -standardi
 • Kylmälaitoksien ja lämpöpumppujen putkistot ja komponentit
 • Kylmälaitoksien ja lämpöpumppujen käyttöönotto ja säätö
 • Taloteknisten komponenttien sähköistäminen

Koulutus sisältää lähiopetusta Turun AKK:ssa arkisin klo 8-15, ohjattua verkko-opiskelua sekä itsenäisiä oppimistehtäviä. Opiskelu tapahtuu käytännönläheisesti aidoissa työympäristöissä ja lisäksi koulutukseen sisältyy työssäoppimista alan yrityksessä.

Koulutuksesta on mahdollista siirtyä joustavasti työelämään ja oppisopimukseen.

Kesto

Koulutuksen alussa opettaja kartoittaa tilanteesi ja teette yhdessä suunnitelman osaamisesi kehittämisestä. Suunnitelmassa sovitaan koulutuksen sisältö ja kesto.

Omaehtoisen koulutuksen kesto on keskimäärin kahdeksan (8) kuukautta, riippuen suoritettavien tutkinnonosien määrästä. Koulutus suunnitellaan jokaiselle henkilökohtaisesti, joten kesto on yksilöllinen. Jos haluat keskustella kestosta tarkemmin, ota yhteyttä opettaja Kimmo Savolaiseen p. 040 186 7067, kimmo.savolainen@turunakk.fi

Työvoimakoulutuksessa suoritetaan Talotekniikan perustutkinnon ja ammattitutkinnon osia. Koulutuksen kesto määräytyy valittavien tutkinnonosien mukaan, mutta on työvoimakoulutuksena enintään kahdeksen (8) kuukautta. Tämän jälkeen koulutusta voi jatkaa esimerkiksi oppisopimuksena työn ohessa (edellytyksenä alan työpaikka). Työvoimakoulutuksen haku aukeaa loppuvuodesta 2023. Pysy kuulolla!

Katso myös: Kylmäasentaja, Talotekniikan perustutkinto

Opiskelijatarinoita

 • Lähihoitajaopiskelija

  1.11.2023 Ajankohtaista

  Alanvaihto yli 50-vuotiaana

  ”Olenko liian vanha?”, oli Ninan ajatus, kun hän pohti opiskelemaan lähtemistä yli 50-vuotiaana. Uuden edessä Nina oli ollut myös reilu 10 vuotta sitten siirtyessään palkkatyöstä yrittäjäksi. Silloinkin Turun AKK oli kuvioissa mukana: tuolloin Nina halusi kehittää palkkahallinnon osaamista ja opiskeli Taloushallinnon ammattitutkinnon. ”Turun AKK oli tärkeä silloin ja on nytkin – ympyrä tavallaan sulkeutui”. Tällä […]

 • Perhepäivähoitaja ja lapsia leikkimässä puukuutioilla

  6.10.2023 Opiskelijatarinat

  Perhepäivähoitajan koulutus työn ohessa

  Pitkän uran matkailualalla tehnyt Sari  57, sairastui harvinaiseen sairauteen ja joutui tekemään alanvaihdoksen. Matkailualan epäsäännöliset työajat eivät enää sopineet uuteen elämäntilanteeseen. Nyt Sari työskentelee monikulttuurisessa päiväkodissa. Hän opiskeli työn ohessa oppisopimuksella kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon, jossa hän suuntautui perhepäivähoitajaksi. ”Alä pelkää tarttua uusiin haasteisiin ja vaikka et olisi opiskellut pitkään aikaan, niin koulusta saat aina tukea ja […]

 • Puhtausalan opiskelija ja opettaja

  2.10.2023 Ajankohtaista

  Puhtausala vei sydämen

  Ukrainalainen Yevheniia ei ymmärrä, miksi ihmiset eivät hakeudu puhtausalalle töihin. Kotimaassaan journalistina työskennellyt Yevheniia on ihastunut alaan ja näkee itsensä siellä myös tulevaisuudessa. Turun AKK:ssa aloitettiin tammikuussa 2023 englanninkielinen puhtausalan koulutus (Further Vocational Qualification in Cleaning and Property Services), josta Yevheniia on ensimmäinen valmistunut opiskelija. Hän tuli Suomeen maaliskuussa 2022 ja työllistyi puhtausalalle laivasiivoukseen kahdessa […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun