Matkailualan perustutkinto

Hae koulutukseen

Matkailualan opiskelija esittelemässä asiakkaalle kokoustilaa

Kuvaus

Avaa ovet maailmalle matkailualan perustutkinnolla!

Matkailuala tarjoaa monipuolisia työmahdollisuuksia henkilöille, jotka viihtyvät asiakaspalvelutehtävissä kansainvälisessä ympäristössä. Matkailualan perustutkinto antaa hyvät valmiudet työskennellä esimerkiksi hotelleissa, kylpylöissä, maatilamatkailuyrityksissä, matkailukeskuksissa sekä ohjelma- ja oheispalveluyrityksissä, kuten kulttuuri-, elämys-, seikkailu- ja hyvinvointipalveluissa. 

Matkailualalla korostuvat erityisesti asiakaspalvelutaidot, kulttuurien tuntemus ja asiakkaiden odotusten täyttäminen. Osaamisvaatimuksia ovat asiakaskeskeisyys, markkinointi- ja myyntitaidot, nopea muutoksiin reagointi, verkostomainen työskentely ja innovatiivinen tuotekehitys.

Matkailualalle työllistymistä edistää laaja ammattitaito, joka muodostuu palveluosaamisesta, kielitaidosta, asiakkaan huomioivista myyntitaidoista ja alan tietojärjestelmien tuntemuksesta. Koulutus suunnitellaan jokaisella opiskelijalle henkilökohtaisesti ja voit suuntautua opinnoissasi sinua kiinnostavaan aihealueeseen.

Tutkinto sisältää mm. seuraavia aihealueita:

 • matkailualan asiakaspalvelu
 • hotellin vastaanottopalvelut
 • matkailupalvelujen toteuttaminen, kuten tapahtumat ja ohjelmapalvelut
 • matkapalvelujen myynti
 • kokouspalvelut
 • majoituspalvelut
 • majoitusyrityksen puhtauspalvelut
 • matkailualan varausjärjestelmien käyttö
 • matkailupalvelujen markkinointiviestintä
 • matkailupalvelujen tuotteistaminen
 • opastuspalvelut
 • yritystoiminnan suunnittelu
 • yhteiset tutkinnon osat
 • kieliopinnot: ruotsi ja englanti

Tutustu tarkemmin tutkinnon perusteisiin.

Kesto

Perustutkinnon suorittaminen kokonaisuudessaan kestää keskimäärin 1,5-2 vuotta. Koulutuksen alussa opettaja kartoittaa tilanteesi ja laatii sinulle henkilökohtaisen suunnitelman, jossa sovitaan koulutuksen sisältö ja kesto.

Toteutus

Koulutus sisältää lähiopetusta Turun AKK:ssa arkisin klo 8-15.30, verkko-opiskelua ja itsenäisiä oppimistehtäviä. Koulutukseen sisältyy myös paljon työssäoppimista eli työharjoittelua alan yrityksessä. Lisäksi teemme paljon vierailuja matkailualan kohteisiin ja palveluihin.

Seuraava omaehtoinen koulutus alkaa keväällä 2025. Haku avautuu tälle sivulle lähempänä, joten pysy kuulolla. Oppisopimuskoulutukseen on jatkuva haku!

Blogi: Monipuolinen matkailuala

Hae koulutukseen

Opiskelijatarinoita

 • Opettaja Kimmo Ahlqvist ohjaamassa putkiasentajaopiskelijaa.

  19.6.2024 Opiskelijatarinat

  Putkiasentajan ammatti houkuttelee

  Putkiasentajan ammatti houkuttelee kaikenikäisiä ja tällä hetkellä käynnissä olevassa ryhmässä ikähaarukka on 20-48 vuotta, mikä on opiskelijoiden mielestä vain hyvä asia. Ryhmässä on useampi alanvaihtaja, esimerkiksi leipomo- ja kuljetusalalta. Yksi ammattikalastajakin on lähtenyt kouluttautumaan uudelle alalle. Perinteisesti miesten suosiossa ollut ala on alkanut kiinnostaa myös naisia. ”Sukupuolella ei tietenkään ole tässäkään asiassa merkitystä, vaan tärkeintä […]

 • Rakennusalan perustutkinto-opiskelijat harjoittelemassa perustutustöitä.

  12.6.2024 Opiskelijatarinat

  Rakennusalan koulutus kannattaa juuri nyt

  Betoniauto on juuri lähtenyt työmaalta, jossa rakennusalan perustutkinto-opiskelijat ovat tekemässä perustustyöharjoitusta, joka tulee myöhemmin runkovaiheen töihin harjoitusalustaksi. Ensin on valettu antura, jonka päälle on rakennettu sokkeli raudoituksineen. ”Tämä vastaa työmaaolosuhteita ja on tehty, kuten talon perusta olisi tehty”, kertoo rakennusalan opettaja Markku Hämäläinen. Moldovasta 12 vuotta sitten Suomeen tullut Victor on tehnyt rakennustöitä aiemminkin, mutta […]

 • Kylpyhuoneremontoija-koulutuksen opiskelija ja opettaja.

  10.6.2024 Opiskelijatarinat

  Kylpyhuoneremontoijaksi vuodessa

  Fysioterapeuttiyrittäjä Ari, 57, lähti kylpyhuoneremontoija-koulutukseen, koska kaipasi vaihtelua arkeen ja halusi oppia jotain uutta. Hän jatkaa edelleen omassa päivätyössään, mutta koulutuksen tuoma osaaminen mahdollistaa rakennusprojektien tekemisen työn ohessa. Opiskelu toi mahdollisuuden hengähtää ja kaivattua muutosta pitkälle uralle. Rakennusalalta Arilla oli sen verran kokemusta, että oli mukana rakentamassa omaa taloaan 20 vuotta sitten. Tämän koulutuksen myötä […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun