Ohjauspalvelujen asiantuntija

Ohjaustilanne

Kuvaus

Koulutuksessa kehität osaamistasi asiakaslähtöisessä ohjaustyössä. Suoritat kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon osan ’osaamisen ja työllistyvyyden ohjaus’.

Tutkinnon osan suoritettuasi hallitset osaamisen kehittämisen ja työllistyvyyden tukemisen asiakas- ja ohjaustilanteissa, osaat ohjata erilaisia yksilöitä ja ryhmiä, käytät erilaisia ohjausmalleja ja -menetelmiä sekä hyödynnät työssäsi monialaista verkostoa.

Opiskelijana saat henkilökohtaista palautetta ohjaustyöstäsi sekä opettajilta että työpaikkaohjaajalta, joka auttaa sinua kehittymään työssäsi!

Kohderyhmä

Koulutus suoritetaan oppisopimuksena oman työn ohessa. Oppimisympäristöksi soveltuva työpaikka voi olla esim. työpaja, jatkuvan oppimisen ohjauspalvelut, koulutusneuvonta, työllistymistä edistävät palvelut, sosiaalisen kuntoutuksen ja yhteisöllisyyden edistämisen työympäristöt tai etsivä nuorisotyö.

Sisältö

Koulutus sisältää verkkotyöskentelyä ja 1-3 opintopiiriä, joissa keskustellaan ohjaustyöhön liittyvistä teemoista. Lisäksi koulutus sisältää vierailukäyntejä, tilaisuuksia ja työpaikkakäyntejä.

Koulutuksen aihealueita:

 • Asiakaslähtöinen ohjaus
 • Yksilö- ja ryhmäohjaus
 • Monikulttuurinen ohjaus
 • Erityistä tukea tarvitsevien ohjaus
 • Digitaalisuuden hyödyntäminen ohjaustyössä
 • Jatkuvan oppimisen ja aikuisten osaamisen kehittäminen
 • Työllistyvyyden edistäminen
 • Ohjauksen verkostoyhteistyö ja moniammatilliset palvelut

Kesto

Koulutuksen alussa jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS), jossa sovitaan koulutuksen sisältö ja kesto. Koulutus kestää keskimäärin kuusi (6) kuukautta.

Opiskelijoiden kommentteja koulutuksesta:

💡 ”Sitä voi helposti tottua tietynlaiseen työtapaan. Sain koulutuksesta uutta näkökulmaa omaan työntekoon, kun toinen arvioi, antoi palautetta ja ehdotti uusia toimintamalleja.”

💡 ”Tapaan paljon asiakkaita, jotka eivät yhtään tiedä, mille alalle haluaisivat suuntautua. Osaan nyt katsoa paremmin tilannetta asiakkaan näkökulmasta ja tiedän paljon konkreettisemmin mistä löydän tietoa ja esimerkiksi testejä, joita asiakas voi tehdä ammattia valitessaan.”

Lue blogista koulutuksesta valmistuneiden opiskelijoiden kokemuksia

Seuraavaa päiväkoulutuksen aloitusajankohtaa ei ole vielä julkaistu. Pysy kuulolla!

Opiskelijatarinoita

 • Metallialan kaksi naispuolista opiskelijaa.

  15.4.2024 Opiskelijatarinat

  Naiset vaihtoivat metallialalle

  Metallialan työsalissa on tekemisen meininki. Kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoa opiskelevat Laura, 35, ja Noora, 38, ovat tekemässä metallintyöstöharjoituksia eri menetelmin. Levystä on esimerkiksi rälläköity palasia irti, käytetty plasmaleikkuria kirjaimiin ja tehty kierreharjoituksia. Molemmat kertovat, että parasta alassa on se, kun saa aikaan jotain konkreettista ja näkee oman kädenjäljen. Heillä on takanaan koulutusta reilu pari kuukautta […]

 • Jukka Välikangas, Vesa Lehto ja opiskelija Ville.

  9.4.2024 Opiskelijatarinat

  Kiinteistönhoitaja on asiakaspalvelija

  Villelle solmittiin kiinteistönhoitajan oppisopimus RTK Palveluihin, joka tarkoittaa sitä, että hän suorittaa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon loppuun palkkatyön ohessa. Opinnot alkoivat syyskuussa 2023, työharjoitteluun lähdettiin joulukuussa ja sillä tiellä ollaan. Forssasta Turkuun muuttanut Ville haki vaihtelua elämään. Hän oli pohtinut koulutusta, mutta ensisijainen tavoite oli työllistyä. Syksyllä 2023 Ville törmäsi Turun AKK:n opettaja Jukka Välikankaaseen […]

 • Koulunkäynninohjaaja Priya

  13.3.2024 Ajankohtaista

  Koulunkäynninohjaajaksi oppisopimuksella

  Intiasta Suomeen muuttanut Priya työskenteli kotimaassaan esikouluopettajana. Moni Priyan tuttu vaihtoi alaa tullessaan Suomeen, mutta Priya halusi pysyä omalla alallaan. Työkokemuksen kautta Priya päätyi opiskelemaan koulunkäynninohjaajaksi Turun AKK:hon, jota hän suorittaa nyt oppisopimuksella työn ohessa. ”Voit valita menetkö töihin iltapäiväkerhoon, päiväkotiin tai kouluun”. Alunperin Priya hakeutui työkokeiluun päiväkotiin, jonne hänet myöhemmin työllistettiin avustajaksi. ”Olin siellä […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun