Pintakäsittelyalan perustutkinto, maalari

Hae koulutukseen

Maalariopiskelija

Kuvaus

Maalarina työskentelet monipuolisissa työympäristöissä yhteistyössä eri rakennusalan ammattilaisten kanssa uudisrakennuksilla ja saneerauskohteissa niin sisä- kuin ulkotöissä.

Maalarin työ on fyysistä ja edellyttää hyvää kädentaitoa. Maalari pääsee käyttämään luovuttaan erilaisten tilojen ja pintojen visuaalisessa suunnittelussa sekä luomaan esteettisiä ympäristöjä. Työ vaatii myös tarkkaavaisuutta ja huolellisuutta, jotta lopputulos on laadukas. Asiakaspalvelu on myös osa ammattia.

Pintakäsittelyalan perustutkinto antaa sinulle hyvät valmiudet työllistyä maalarin tehtäviin. Koulutuksessa saat halutessasi valmiudet myös mm. tapetointiin, parkettitöihin, vedeneristyksen perustöihin ja laatoitukseen sekä erikoismaalaukseen.

Maalausala kehittyy uusien tekniikoiden, materiaalien ja värien myötä, joten voit kehittää osaamistasi jatkuvasti. Osaamisen ja kokemuksen karttuessa voit ansaita myös parempaa palkkaa.

Koulutus ei vaadi aiempaa osaamista. Koulutus suunnitellaan jokaisella opiskelijalle henkilökohtaisesti ja mahdollinen aiempi osaaminen otetaan huomioon, joka voi vaikuttaa koulutuksen sisältöön ja kestoon.

Sisältö

Pintakäsittelyalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä

Pakolliset tutkinnon osat 85 osp:

 • Rakennusten korjausmaalaus 50 osp
 • Uudisrakennusmaalaus 35 osp

Valinnaiset osat 60 osp, valittava neljä seuraavista:

 • Pientalojen ulkomaalaus
 • Rakennuspintojen ruiskumaalaus
 • Tapetointi
 • Puupintojen pintakäsittely
 • Parkettityöt
 • Laatoitus
 • Erikoismaalaus
 • Vedeneristyksen perustyöt

Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Mikäli olet hakemassa opintovapaata ja aikuiskoulutustukea – ota yhteyttä opettaja Hennariikka Hämäläiseen mahdollisimman ajoissa ennen koulutuksen alkua.

Lue blogi: Alanvaihto maalariksi

Palkkaus

Keskimääräinen aikatyöpalkka on noin 16,00 €/h, johon vaikuttaa ammattitaito ja koulutus.

Työllistyminen

Osa opiskelijoista työllistyy maalarin töihin jo opintojen aikana.

Oppisopimus

Koulutuksesta on mahdollista siirtyä joustavasti oppisopimukseen

Opiskelijatarinoita

 • Lähihoitajaopiskelija

  1.11.2023 Ajankohtaista

  Alanvaihto yli 50-vuotiaana

  ”Olenko liian vanha?”, oli Ninan ajatus, kun hän pohti opiskelemaan lähtemistä yli 50-vuotiaana. Uuden edessä Nina oli ollut myös reilu 10 vuotta sitten siirtyessään palkkatyöstä yrittäjäksi. Silloinkin Turun AKK oli kuvioissa mukana: tuolloin Nina halusi kehittää palkkahallinnon osaamista ja opiskeli Taloushallinnon ammattitutkinnon. ”Turun AKK oli tärkeä silloin ja on nytkin – ympyrä tavallaan sulkeutui”. Tällä […]

 • Perhepäivähoitaja ja lapsia leikkimässä puukuutioilla

  6.10.2023 Opiskelijatarinat

  Perhepäivähoitajan koulutus työn ohessa

  Pitkän uran matkailualalla tehnyt Sari  57, sairastui harvinaiseen sairauteen ja joutui tekemään alanvaihdoksen. Matkailualan epäsäännöliset työajat eivät enää sopineet uuteen elämäntilanteeseen. Nyt Sari työskentelee monikulttuurisessa päiväkodissa. Hän opiskeli työn ohessa oppisopimuksella kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon, jossa hän suuntautui perhepäivähoitajaksi. ”Alä pelkää tarttua uusiin haasteisiin ja vaikka et olisi opiskellut pitkään aikaan, niin koulusta saat aina tukea ja […]

 • Puhtausalan opiskelija ja opettaja

  2.10.2023 Ajankohtaista

  Puhtausala vei sydämen

  Ukrainalainen Yevheniia ei ymmärrä, miksi ihmiset eivät hakeudu puhtausalalle töihin. Kotimaassaan journalistina työskennellyt Yevheniia on ihastunut alaan ja näkee itsensä siellä myös tulevaisuudessa. Turun AKK:ssa aloitettiin tammikuussa 2023 englanninkielinen puhtausalan koulutus (Further Vocational Qualification in Cleaning and Property Services), josta Yevheniia on ensimmäinen valmistunut opiskelija. Hän tuli Suomeen maaliskuussa 2022 ja työllistyi puhtausalalle laivasiivoukseen kahdessa […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun