Sähköturvallisuustutkintoon valmentava koulutus (ilta-/verkkototeutus)

Ilmoittaudu koulutukseen

Sähköasentaja

Kuvaus

Valmistaudu sähköturvallisuustutkintoon valmentavalla koulutuksella!

Sähköturvallisuustutkinnolla tarkoitetaan tutkintoa, jolla osoitetaan sähkötöiden turvallisuuteen liittyvien säännösten, määräysten ja ohjeiden tuntemus.

Sähköpätevyyden saamisen edellytys on hyväksytysti suoritettu sähköturvallisuustutkinto. Sähköpätevyys oikeuttaa toimimaan sähkötöiden johtajana. Sähköpätevyyden voi hakea Seti Oy:stä, kun sähköturvallisuustutkinto on suoritettu, ja koulutus- ja työkokemusvaatimukset täyttyvät.

Kohderyhmä

Tutkinto soveltuu sähköalan ammattihenkilöille/opiskelijoille, joilla on tarve hankkia sähköpätevyys.

Sisältö

Tutkinnoissa (2 ja 3) edellytetään tutkintovaatimusten ja yleisen sähkötekniikan osaamista. Sähköturvallisuustutkinto on kaksiosainen: Sähkötöihin liittyvät hallinnolliset määräykset ja sähkötyöturvallisuus. Muut sähköturvallisuuteen liittyvät määräykset ja ohjeet.

 • lait, asetukset
 • Tukes-ohjeet (www.tukes.fi)
 • standardit
 • laskentaesimerkit
 • muut julkaisut

Sähköpätevyys 3 -todistus oikeuttaa toimimaan sähkötöiden johtajan tehtävissä enintään 1 kV vaihtojännitteiseen ja 1,5 kV tasajännitteiseen verkkoon liitettäväksi tarkoitettujen sähkölaitteiden ja niihin verrattavien sähkölaitteistojen korjaustöissä, lukuun ottamatta hissitöitä.

Sähköpätevyys 2 -todistus oikeuttaa toimimaan sähkötöiden johtajan ja käytön johtajan tehtävissä nimellisjännitteeltään enintään 1 kV vaihtojännitteisten ja 1,5 kV tasajännitteisten sähkölaitteistojen sähkötöissä, lukuun ottamatta hissien asennus- korjaus ja huoltotöitä

Iltatoteutus (klo 16.30-20.30)

 • ST2: 6 keskiviikkoiltaa
 • ST3: 4 keskiviikkoiltaa

Valmennuksessa oltava mukana oma materiaali. Materiaali on määritelty sähköturvallisuusviranomaisen eli Tukesin verkkosivuilla.

Huomioitavaa

Valmennuksen hintaan ei sisälly tutkinto eikä materiaali! Muista ilmoittautua myös tutkintoon.

Peruutusehdot

Peruutukset 14 pv ennen koulutuksen alkua. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista veloitamme 50% koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitamme koko hinnan.

Valitse itsellesi sopivin koulutusajankohta

 • ST2 valmennus verkossa, 6 keskiviikko iltaa

  2.10 - 6.11.2024

  16:30 - 20:30

  Hinta: 770 €

  Hae viimeistään: 25.09.2024

  Ilmoittaudu

 • ST3 valmennus verkossa, 4 keskiviikko iltaa

  2.10 - 23.10.2024

  16:30 - 20:30

  Hinta: 600 €

  Hae viimeistään: 25.09.2024

  Ilmoittaudu

Opiskelijatarinoita

 • Maalariopiskelijat ryhmäkuvassa opettajiensa kanssa.

  15.5.2024 Opiskelijatarinat

  Uusi ura maalarina

  Maalarin työ on monipuolista, fyysistä ja luovaa sekä näet välittömästi oman kädenjäljen, kertoo pintakäsittelyalalta valmistuneet opiskelijat. Heillä on takanaan 1,5 vuoden opinnot, jotka ovat kuluneet opiskelijoiden mukaan todella nopeasti. Ilmassa on silminnähden haikeutta siitä, että koululle ei voikaan enää tulla. Valmistuneita on tällä kertaa jopa 21, josta opettaja Hennariikka Hämäläinen on erityisen ylpeä. Rohkeasti uudelle […]

 • Pätevöidy sähköön -koulutuksen opiskelijat rivissä opettaja Janne Pennasen kanssa.

  7.5.2024 Ajankohtaista

  Pätevöidy sähköön

  Pätevöidy sähköön -koulutus saatiin taas päätökseen ja joukko eri taustaisia opiskelijoita sai monipuolisen päivityksen sähköalan osaamiseensa. Koulutuksen punainen lanka on pätevöittää ja antaa lisävalmiuksia sähköalan perustiedot ja alan työkokemusta omaaville henkilöille. Seitsemän kuukauden mittaisessa koulutuksessa suurin osa opinnoista tapahtuu verkossa ja käytännön asennuspäiviä koululla on noin 15. Tämä mahdollistaa osallistumisen työn ohella. Koulutukseen sisältyy myös […]

 • Metallialan kaksi naispuolista opiskelijaa.

  15.4.2024 Opiskelijatarinat

  Naiset vaihtoivat metallialalle

  Metallialan työsalissa on tekemisen meininki. Kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoa opiskelevat Laura, 35, ja Noora, 38, ovat tekemässä metallintyöstöharjoituksia eri menetelmin. Levystä on esimerkiksi rälläköity palasia irti, käytetty plasmaleikkuria kirjaimiin ja tehty kierreharjoituksia. Molemmat kertovat, että parasta alassa on se, kun saa aikaan jotain konkreettista ja näkee oman kädenjäljen. Heillä on takanaan koulutusta reilu pari kuukautta […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun