Talonrakennusalan ammattitutkinto

Hae koulutukseen

Rakennusalan opettajat seisovat työhallissa

Työskenteletkö rakennusalalla ja haluat syventää ammattitaitoasi?

Talonrakennusalan ammattitutkinnon suoritettuasi sinulla on talonrakennusalan ammattityöntekijältä edellytettävä ammattitaito. Osaat toimia rakennustyömaalla laadukkaasti ja itsenäisesti, työelämän pelisäännöt ja asiakkaiden vaatimukset huomioiden muuttuvissakin toimintaympäristöissä. Osaat suunnitella työsi ja ratkaista työtehtäviin liittyviä haasteita sekä suoriudut työtehtävistä ammattityöntekijän joutuisuudella, toimit taloudellisesti ja pystyt myös opastamaan ja valvomaan muita.

Tutkinnon suorittanut voi toimia ammattityöntekijänä valitsemiensa tutkinnon osien mukaisissa työtehtävissä esimerkiksi betoni-, puu-, metalli- tai muurattujen rakenteiden asennus- ja korjausrakennuskohteissa.

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Talonrakennusalan ammattitutkinto tai tutkinnon osia. Koulutuksen sisältö suunnitellaan jokaiselle opiskelijalle henkilökohtaisesti osaamistasoon perustuen.

Sisältö

Talonrakennusalan ammattitutkinto 150 osp

Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä muodostuu pakollisesta tutkinnon osasta (30 osp) ja valinnaisista tutkinnon osista (120 osp).

Pakollinen tutkinnon osa:

 • Talouden, työn ja ympäristön hallinta

Valinnaiset tutkinnon osat on jaettu aihealueittain osa-alueisiin, joista tutkinnon suorittaja valitsee osia yhteensä 120 osp:n verran. Valinnaisia tutkinnon osia voit valita mm. seuraavien aihepiirien alta:

 • Betonirakenteet
 • Puurakenteet
 • Muuratut rakenteet
 • Metallirakenteet
 • Korjausrakentaminen ja eristykset
 • Tekniset työt

Talonrakennusalan ammattitutkintoon voi myös sisällyttää tutkinnon osan tai osia muista tutkinnoista.

Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Opiskelijatarinoita

 • Ohjausalan opiskelijoita

  26.5.2023 Ajankohtaista

  Ohjauspalvelujen asiantuntijat valmistuivat

  Meiltä valmistui uusi, iloinen oppisopimusryhmä ohjausalan ammattilaisia, jotka tekevät työssään asiakasohjausta mm. työllisyyden ja koulutuksen parissa. He suorittivat työn ohessa kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnosta ”osaamisen ja työllistyvyyden ohjaus” -tutkinnonosan, joka syventää asiakaslähtöistä ohjausosaamista. Koulutus antaa osaamista toimia eri ohjaustilanteissa. Koulutus toteutetaan opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan työtehtävät huomioiden. Ryhmä on tyytyväinen koulutukseen ja suosittelee sitä kaikille […]

 • Ajoneuvoalan opiskelija Tomi

  6.4.2023 Ajankohtaista

  Työnantaja arvostaa koulutusta

  Tomi työskenteli Valmet Automotivella 6 vuotta ja joutui lomautetuksi. Taustalla hänellä oli myös 12 vuotta linja-auton ratin takana, mutta Tomi ei nähnyt enää paluuta vanhaan ammattiin. Koulutus oli tässä kohtaa ensisijainen vaihtoehto. ”En olisi päässyt autokorjaamoon töihin ilman papereita” Tomi, ajoneuvoalan opiskelija Koko ikänsä omia autoja korjaillut Tomi hakeutui opiskelemaan ajoneuvoalaa Turun AKK:hon. ”En olisi […]

 • 31.3.2023 Opiskelijatarinat

  Koulutuksella unelmatyöhön

  Lotta valmistui teknisen suunnittelun assistentiksi maaliskuussa 2023 ja työllistyi Kaarinan kaupungin kaavoituspuolelle. ”Tämä koulutus oli juuri sitä mitä tarvitsin”, toteaa Lotta tyytyväisenä ja syystä, sillä koulutuksen tuoma osaaminen avasi hänelle oven kauan haaveiltuun paikkaan maankäytön pariin. Useamman vuoden ympäristökasvatuksen parissa työskennellyt Lotta oli suuntautunut jo AMK-opinnoissaan maankäyttöön sekä vesi- ja katuinfraan. Työ maankäytön parissa oli […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun