Talonrakennusalan ammattitutkinto

Hae koulutukseen

Rakennusalan opettajat seisovat työhallissa

Työskenteletkö rakennusalalla ja haluat syventää ammattitaitoasi?

Talonrakennusalan ammattitutkinnon suoritettuasi sinulla on talonrakennusalan ammattityöntekijältä edellytettävä ammattitaito. Osaat toimia rakennustyömaalla laadukkaasti ja itsenäisesti, työelämän pelisäännöt ja asiakkaiden vaatimukset huomioiden muuttuvissakin toimintaympäristöissä. Osaat suunnitella työsi ja ratkaista työtehtäviin liittyviä haasteita sekä suoriudut työtehtävistä ammattityöntekijän joutuisuudella, toimit taloudellisesti ja pystyt myös opastamaan ja valvomaan muita.

Tutkinnon suorittanut voi toimia ammattityöntekijänä valitsemiensa tutkinnon osien mukaisissa työtehtävissä esimerkiksi betoni-, puu-, metalli- tai muurattujen rakenteiden asennus- ja korjausrakennuskohteissa.

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Talonrakennusalan ammattitutkinto tai tutkinnon osia. Koulutuksen sisältö suunnitellaan jokaiselle opiskelijalle henkilökohtaisesti osaamistasoon perustuen.

Sisältö

Talonrakennusalan ammattitutkinto 150 osp

Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä muodostuu pakollisesta tutkinnon osasta (30 osp) ja valinnaisista tutkinnon osista (120 osp).

Pakollinen tutkinnon osa:

 • Talouden, työn ja ympäristön hallinta

Valinnaiset tutkinnon osat on jaettu aihealueittain osa-alueisiin, joista tutkinnon suorittaja valitsee osia yhteensä 120 osp:n verran. Valinnaisia tutkinnon osia voit valita mm. seuraavien aihepiirien alta:

 • Betonirakenteet
 • Puurakenteet
 • Muuratut rakenteet
 • Metallirakenteet
 • Korjausrakentaminen ja eristykset
 • Tekniset työt

Talonrakennusalan ammattitutkintoon voi myös sisällyttää tutkinnon osan tai osia muista tutkinnoista.

Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Opiskelijatarinoita

 • Lähihoitajaopiskelija

  1.11.2023 Ajankohtaista

  Alanvaihto yli 50-vuotiaana

  ”Olenko liian vanha?”, oli Ninan ajatus, kun hän pohti opiskelemaan lähtemistä yli 50-vuotiaana. Uuden edessä Nina oli ollut myös reilu 10 vuotta sitten siirtyessään palkkatyöstä yrittäjäksi. Silloinkin Turun AKK oli kuvioissa mukana: tuolloin Nina halusi kehittää palkkahallinnon osaamista ja opiskeli Taloushallinnon ammattitutkinnon. ”Turun AKK oli tärkeä silloin ja on nytkin – ympyrä tavallaan sulkeutui”. Tällä […]

 • Perhepäivähoitaja ja lapsia leikkimässä puukuutioilla

  6.10.2023 Opiskelijatarinat

  Perhepäivähoitajan koulutus työn ohessa

  Pitkän uran matkailualalla tehnyt Sari  57, sairastui harvinaiseen sairauteen ja joutui tekemään alanvaihdoksen. Matkailualan epäsäännöliset työajat eivät enää sopineet uuteen elämäntilanteeseen. Nyt Sari työskentelee monikulttuurisessa päiväkodissa. Hän opiskeli työn ohessa oppisopimuksella kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon, jossa hän suuntautui perhepäivähoitajaksi. ”Alä pelkää tarttua uusiin haasteisiin ja vaikka et olisi opiskellut pitkään aikaan, niin koulusta saat aina tukea ja […]

 • Puhtausalan opiskelija ja opettaja

  2.10.2023 Ajankohtaista

  Puhtausala vei sydämen

  Ukrainalainen Yevheniia ei ymmärrä, miksi ihmiset eivät hakeudu puhtausalalle töihin. Kotimaassaan journalistina työskennellyt Yevheniia on ihastunut alaan ja näkee itsensä siellä myös tulevaisuudessa. Turun AKK:ssa aloitettiin tammikuussa 2023 englanninkielinen puhtausalan koulutus (Further Vocational Qualification in Cleaning and Property Services), josta Yevheniia on ensimmäinen valmistunut opiskelija. Hän tuli Suomeen maaliskuussa 2022 ja työllistyi puhtausalalle laivasiivoukseen kahdessa […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun