Talonrakennusalan ammattitutkinto

Hae koulutukseen

Rakennusalan opettajat seisovat työhallissa

Työskenteletkö rakennusalalla ja haluat syventää ammattitaitoasi?

Talonrakennusalan ammattitutkinnon suoritettuasi sinulla on talonrakennusalan ammattityöntekijältä edellytettävä ammattitaito. Osaat toimia rakennustyömaalla laadukkaasti ja itsenäisesti, työelämän pelisäännöt ja asiakkaiden vaatimukset huomioiden muuttuvissakin toimintaympäristöissä. Osaat suunnitella työsi ja ratkaista työtehtäviin liittyviä haasteita sekä suoriudut työtehtävistä ammattityöntekijän joutuisuudella, toimit taloudellisesti ja pystyt myös opastamaan ja valvomaan muita.

Tutkinnon suorittanut voi toimia ammattityöntekijänä valitsemiensa tutkinnon osien mukaisissa työtehtävissä esimerkiksi betoni-, puu-, metalli- tai muurattujen rakenteiden asennus- ja korjausrakennuskohteissa.

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Talonrakennusalan ammattitutkinto tai tutkinnon osia. Koulutuksen sisältö suunnitellaan jokaiselle opiskelijalle henkilökohtaisesti osaamistasoon perustuen.

Sisältö

Talonrakennusalan ammattitutkinto 150 osp

Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä muodostuu pakollisesta tutkinnon osasta (30 osp) ja valinnaisista tutkinnon osista (120 osp).

Pakollinen tutkinnon osa:

 • Talouden, työn ja ympäristön hallinta

Valinnaiset tutkinnon osat on jaettu aihealueittain osa-alueisiin, joista tutkinnon suorittaja valitsee osia yhteensä 120 osp:n verran. Valinnaisia tutkinnon osia voit valita mm. seuraavien aihepiirien alta:

 • Betonirakenteet
 • Puurakenteet
 • Muuratut rakenteet
 • Metallirakenteet
 • Korjausrakentaminen ja eristykset
 • Tekniset työt

Talonrakennusalan ammattitutkintoon voi myös sisällyttää tutkinnon osan tai osia muista tutkinnoista.

Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Opiskelijatarinoita

 • Maalariopiskelijat ryhmäkuvassa opettajiensa kanssa.

  15.5.2024 Opiskelijatarinat

  Uusi ura maalarina

  Maalarin työ on monipuolista, fyysistä ja luovaa sekä näet välittömästi oman kädenjäljen, kertoo pintakäsittelyalalta valmistuneet opiskelijat. Heillä on takanaan 1,5 vuoden opinnot, jotka ovat kuluneet opiskelijoiden mukaan todella nopeasti. Ilmassa on silminnähden haikeutta siitä, että koululle ei voikaan enää tulla. Valmistuneita on tällä kertaa jopa 21, josta opettaja Hennariikka Hämäläinen on erityisen ylpeä. Rohkeasti uudelle […]

 • Pätevöidy sähköön -koulutuksen opiskelijat rivissä opettaja Janne Pennasen kanssa.

  7.5.2024 Ajankohtaista

  Pätevöidy sähköön

  Pätevöidy sähköön -koulutus saatiin taas päätökseen ja joukko eri taustaisia opiskelijoita sai monipuolisen päivityksen sähköalan osaamiseensa. Koulutuksen punainen lanka on pätevöittää ja antaa lisävalmiuksia sähköalan perustiedot ja alan työkokemusta omaaville henkilöille. Seitsemän kuukauden mittaisessa koulutuksessa suurin osa opinnoista tapahtuu verkossa ja käytännön asennuspäiviä koululla on noin 15. Tämä mahdollistaa osallistumisen työn ohella. Koulutukseen sisältyy myös […]

 • Metallialan kaksi naispuolista opiskelijaa.

  15.4.2024 Opiskelijatarinat

  Naiset vaihtoivat metallialalle

  Metallialan työsalissa on tekemisen meininki. Kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoa opiskelevat Laura, 35, ja Noora, 38, ovat tekemässä metallintyöstöharjoituksia eri menetelmin. Levystä on esimerkiksi rälläköity palasia irti, käytetty plasmaleikkuria kirjaimiin ja tehty kierreharjoituksia. Molemmat kertovat, että parasta alassa on se, kun saa aikaan jotain konkreettista ja näkee oman kädenjäljen. Heillä on takanaan koulutusta reilu pari kuukautta […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun