Tuotantotekniikan osaaja

Hae koulutukseen

Koneistuksen opiskelija

Kuvaus

Osaaville metallialan tekijöille on aina kysyntää! Alan tärkeimpiä työtehtäviä ovat levy- ja hitsaustyöt, CNC-koneistus, kokoonpano- ja asennustyöt, joihin hankit hyvät perusvalmiudet tästä koulutuksesta. Koulutuksessa suoritetaan kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon osia. Voit suuntautua joko valmistus- tai asennustöihin.

Työmahdollisuuksia on niin Suomessa kuin ulkomailla. Ala kehittyy, joten voit jatkuvasti kehittää itseäsi ammatillisesti ja edetä uralla. Osaamisen ja kokemuksen myötä on mahdollista ansaita myös parempaa palkkaa.

Kohderyhmä ja soveltuminen alalle

Koulutus sopii alasta kiinnostuneilla ja motivoituneille henkilöille, jotka haluavat kehittyä alan ammattilaisiksi ja työllistyä alalle. Koulutus ei vaadi aiempaa osaamista, joten se soveltuu hyvin vasta-alkajille ja alanvaihtajille. Koulutuksen edellytyksenä on myös riittävä fyysinen kunto sekä riittävä suomen kielen taito.

Työvoimakoulutus on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille, kuten lomautetuille, määräaikaisissa tai osa-aikaisissa työsuhteissa oleville.

Sisältö ja toteutustapa

Tässä työvoimakoulutuksessa on mahdollista suorittaa kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon osia. Saat perustvalmiudet alan tärkeimpiin työtehtäviin ja syvennät osaamistasi haluamallasi aihealueella.

Koulutuksen alussa tehdään jokaiselle opiskelijalle henkilökohtainen suunnitelma, jossa huomioidaan mahdollinen aiempi osaaminen. Suunnitelmassa sovitaan koulutuksen kesto, sisältö ja näytöt.

Opiskelu tapahtuu käytännönläheisesti aidoissa tuotantoympäristöissä ja koulutukseen sisältyy myös työssäoppimista alan yrityksessä. Lisäksi koulutus sisältää lähiopetusta, ohjattua verkko-opiskelua sekä itsenäisiä oppimistehtäviä.

Pakolliset tutkinnon osat 35 osp

• Valmistustyötehtävissä toimiminen
• Asennus- ja automaatiotyöt

Osaamisalat, joista valitaan kolme (3) tutkinnon osaa (70 osp)

• asennuksen ja automaation osaamisala
• tuotantotekniikan osaamisala

Koulutuksen sisältyy lisäksi: Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

• Viestintä- ja vuorovaikutustaidot
• Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
• Yhteiskunnassa ja työelämässä tarvittava osaaminen

Lähiopetuspäivät järjestetään Turun AKK:ssa (Artukaistentie 11-13, 20240 Turku) arkisin klo 8-15. Koulutukseen sisältyy myös loma-aika.

Kesto

Koulutuksen kesto määräytyy valittavien osien laajuuden mukaan, mutta on työvoimakoulutuksena enintään 15 kuukautta. Työvoimakoulutuksen jälkeen puuttuvat tutkinnonosat voi suorittaa esimerkiksi oppisopimuksena palkkatyön ohessa.

Katso myös: Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto

Hae koulutukseen

Opiskelijatarinoita

 • Maalariopiskelijat ryhmäkuvassa opettajiensa kanssa.

  15.5.2024 Opiskelijatarinat

  Uusi ura maalarina

  Maalarin työ on monipuolista, fyysistä ja luovaa sekä näet välittömästi oman kädenjäljen, kertoo pintakäsittelyalalta valmistuneet opiskelijat. Heillä on takanaan 1,5 vuoden opinnot, jotka ovat kuluneet opiskelijoiden mukaan todella nopeasti. Ilmassa on silminnähden haikeutta siitä, että koululle ei voikaan enää tulla. Valmistuneita on tällä kertaa jopa 21, josta opettaja Hennariikka Hämäläinen on erityisen ylpeä. Rohkeasti uudelle […]

 • Pätevöidy sähköön -koulutuksen opiskelijat rivissä opettaja Janne Pennasen kanssa.

  7.5.2024 Ajankohtaista

  Pätevöidy sähköön

  Pätevöidy sähköön -koulutus saatiin taas päätökseen ja joukko eri taustaisia opiskelijoita sai monipuolisen päivityksen sähköalan osaamiseensa. Koulutuksen punainen lanka on pätevöittää ja antaa lisävalmiuksia sähköalan perustiedot ja alan työkokemusta omaaville henkilöille. Seitsemän kuukauden mittaisessa koulutuksessa suurin osa opinnoista tapahtuu verkossa ja käytännön asennuspäiviä koululla on noin 15. Tämä mahdollistaa osallistumisen työn ohella. Koulutukseen sisältyy myös […]

 • Metallialan kaksi naispuolista opiskelijaa.

  15.4.2024 Opiskelijatarinat

  Naiset vaihtoivat metallialalle

  Metallialan työsalissa on tekemisen meininki. Kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoa opiskelevat Laura, 35, ja Noora, 38, ovat tekemässä metallintyöstöharjoituksia eri menetelmin. Levystä on esimerkiksi rälläköity palasia irti, käytetty plasmaleikkuria kirjaimiin ja tehty kierreharjoituksia. Molemmat kertovat, että parasta alassa on se, kun saa aikaan jotain konkreettista ja näkee oman kädenjäljen. Heillä on takanaan koulutusta reilu pari kuukautta […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun