Tuotantotekniikan osaaja

Hae koulutukseen

Koneistuksen opiskelija

Kuvaus

Osaaville metallialan tekijöille on aina kysyntää! Alan tärkeimpiä työtehtäviä ovat levy- ja hitsaustyöt, CNC-koneistus, kokoonpano- ja asennustyöt. Tuotantotekniikan osaaja -työvoimakoulutuksessa hankit hyvät perusvalmiudet alan tehtäviin. Koulutuksessa suoritetaan kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon osia. Voit suuntautua joko valmistus- tai asennustöihin.

Työmahdollisuuksia on niin Suomessa kuin ulkomailla. Ala kehittyy, joten voit jatkuvasti kehittää itseäsi ammatillisesti ja edetä uralla. Osaamisen ja kokemuksen myötä on mahdollista ansaita myös parempaa palkkaa.

Kohderyhmä ja soveltuminen alalle

Koulutus sopii alasta kiinnostuneilla ja motivoituneille henkilöille, jotka haluavat kehittyä alan ammattilaisiksi ja työllistyä alalle. Koulutus ei vaadi aiempaa osaamista, joten se soveltuu hyvin vasta-alkajille ja alanvaihtajille. Koulutuksen edellytyksenä on myös riittävä fyysinen kunto sekä riittävä suomen kielen taito.

Työvoimakoulutus on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille, kuten lomautetuille, määräaikaisissa tai osa-aikaisissa työsuhteissa oleville.

Sisältö ja toteutustapa

Tässä työvoimakoulutuksessa on mahdollista suorittaa kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon osia. Koulutuksen alussa tehdään jokaiselle opiskelijalle henkilökohtainen suunnitelma, jossa huomioidaan mahdollinen aiempi osaaminen. Suunnitelmassa sovitaan koulutuksen kesto, sisältö ja näytöt.

Opiskelu tapahtuu käytännönläheisesti aidoissa tuotantoympäristöissä ja koulutukseen sisältyy myös työssäoppimista alan yrityksessä. Lisäksi koulutus sisältää lähiopetusta, ohjattua verkko-opiskelua sekä itsenäisiä oppimistehtäviä.

Pakolliset tutkinnon osat 35 osp

• Valmistustyötehtävissä toimiminen
• Asennus- ja automaatiotyöt

Osaamisalat, joista valitaan kolme (3) tutkinnon osaa (70 osp)

• asennuksen ja automaation osaamisala
• tuotantotekniikan osaamisala

Koulutuksen sisältyy lisäksi: Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

• Viestintä- ja vuorovaikutustaidot
• Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
• Yhteiskunnassa ja työelämässä tarvittava osaaminen

Lähiopetuspäivät järjestetään Turun AKK:ssa (Artukaistentie 11-13, 20240 Turku) arkisin klo 8-15. Koulutukseen sisältyy myös loma-aika.

Kesto

Koulutuksen kesto määräytyy valittavien osien laajuuden mukaan, mutta on työvoimakoulutuksena enintään 15 kuukautta. Työvoimakoulutuksen jälkeen puuttuvat tutkinnonosat voi suorittaa esimerkiksi oppisopimuksena palkkatyön ohessa.

Katso myös: Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto

Hae koulutukseen

Opiskelijatarinoita

 • Lähihoitajaopiskelija

  1.11.2023 Ajankohtaista

  Alanvaihto yli 50-vuotiaana

  ”Olenko liian vanha?”, oli Ninan ajatus, kun hän pohti opiskelemaan lähtemistä yli 50-vuotiaana. Uuden edessä Nina oli ollut myös reilu 10 vuotta sitten siirtyessään palkkatyöstä yrittäjäksi. Silloinkin Turun AKK oli kuvioissa mukana: tuolloin Nina halusi kehittää palkkahallinnon osaamista ja opiskeli Taloushallinnon ammattitutkinnon. ”Turun AKK oli tärkeä silloin ja on nytkin – ympyrä tavallaan sulkeutui”. Tällä […]

 • Perhepäivähoitaja ja lapsia leikkimässä puukuutioilla

  6.10.2023 Opiskelijatarinat

  Perhepäivähoitajan koulutus työn ohessa

  Pitkän uran matkailualalla tehnyt Sari  57, sairastui harvinaiseen sairauteen ja joutui tekemään alanvaihdoksen. Matkailualan epäsäännöliset työajat eivät enää sopineet uuteen elämäntilanteeseen. Nyt Sari työskentelee monikulttuurisessa päiväkodissa. Hän opiskeli työn ohessa oppisopimuksella kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon, jossa hän suuntautui perhepäivähoitajaksi. ”Alä pelkää tarttua uusiin haasteisiin ja vaikka et olisi opiskellut pitkään aikaan, niin koulusta saat aina tukea ja […]

 • Puhtausalan opiskelija ja opettaja

  2.10.2023 Ajankohtaista

  Puhtausala vei sydämen

  Ukrainalainen Yevheniia ei ymmärrä, miksi ihmiset eivät hakeudu puhtausalalle töihin. Kotimaassaan journalistina työskennellyt Yevheniia on ihastunut alaan ja näkee itsensä siellä myös tulevaisuudessa. Turun AKK:ssa aloitettiin tammikuussa 2023 englanninkielinen puhtausalan koulutus (Further Vocational Qualification in Cleaning and Property Services), josta Yevheniia on ensimmäinen valmistunut opiskelija. Hän tuli Suomeen maaliskuussa 2022 ja työllistyi puhtausalalle laivasiivoukseen kahdessa […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun