Kuvaus
Kone- ja metalliteollisuus kaipaa jatkuvasti osaavia tekijöitä!
Koulutuksessa hankit hyvät perusvalmiudet alan moninaisiin tehtäviin. Voit suuntautua koneasentajaksi, koneautomaatioasentajaksi, koneistajaksi tai levyseppähitsaajaksi.
Koneasentaja kokoaa koneita ja laitteita. Lisäksi on hallittava asennus-, kunnossapito- ja purkutyöt.
Koneautomaatioasentaja työskentelee automaatiolaitteiden kokoonpano- ja asennustöissä sekä robotiikan parissa.
Koneistaja valmistaa koneiden osia sekä muita kappaleita esimuotoilluista metalliaihioista ns. lastuavalla työstömetelmällä, kuten sorvaaminen, jyrsiminen, poraaminen, hionta, NC-koneistus.
Levyseppähitsaaja on yhdistelmäammatti, johon kuuluu sekä levysepän että hitsaajan työtehtäviä.
Koulutus soveltuu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet työskentelemään kone- ja tuotantotekniikan erilaisissa työtehtävissä. Alan aiempaa koulutusta tai työkokemusta ei tarvitse olla. Teemme tiivistä yhteistyötä alan yritysten kanssa ja osaaville tekijöille on kysyntää!
Työvoimakoulutuksessa opintoja pystyy suorittamaan vuoden ajan, jonka jälkeen on tavoitteena jatkaa tutkinnon suorittaminen loppuun oppisopimuksella.
Sisältö
Tutustu tutkinnon perusteisiin.
Hae koulutukseen
Koulutus alkaa: Aloitus yksilöllisesti sovittuna ajankohtana
Jatkuva hakuKohderyhmä: Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on alan työpaikka. Koulutuksen kesto määräytyy HOKS:n (henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma) mukaisesti.
Hinta: Maksuton
Monimuotokoulutus
Koulutus sisältää ohjattua etä- ja verkko-opiskelua.
Oppisopimuskoulutus
Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on alan työpaikka (väh. 25 tuntia/viikko). Suurin osa opiskelusta tapahtuu työpaikalla, suoritettavan tutkinnon tai tutkinnon osien osaamisvaatimuksia vastaavissa tehtävissä. Opetusta Turun AKK:ssa noin 1-4 pv/kk henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.
Koulutus alkaa: 04.09.2023
Haku päättyy: 08.08.2023
Kohderyhmä: Koulutus soveltuu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet työskentelemään kone- ja tuotantotekniikan erilaisissa työtehtävissä. Alan aiempaa koulutusta tai työkokemusta ei tarvita.
Hinta: Maksuton
Omaehtoinen koulutus
Omaehtoinen koulutus on pääosin Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa. Opiskelun ollessa päätoimista, on opiskelija oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea tai työllisyysrahastolta aikuiskoulutustukea. 25-vuotta täyttäneet työttömät työnhakijat voivat tiedustella TE-toimistosta/kuntakokeilusta mahdollisuudesta opiskella työttömyysetuudella. HUOM! TE-toimistoon/kuntakokeiluun on oltava yhteydessä ennen koulutuksen aloitusta.