Turvallisuusala

Turvallisuusalan tehtävät ovat palveluammatteja. Asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaidot sekä opiskelun kautta saatava käytännön kokemus ovat avaimia työssä onnistumiseen. Kaikki yksityisen turvallisuusalan työtehtävät vaativat poliisin hyväksynnän ja koulutuksen (pl. tilapäinen järjestyksenvalvoja). Hyväksymisen edellytyksenä koulutuksen lisäksi on nuhteeton tausta ja sopivuus alalle. Työantajat tarkastavat myös luottotiedot.

Turvallisuusala on viime aikoina kasvanut voimakkaasti ja alalla onkin hyvä työllisyystilanne. Työtehtävät ovat monipuolisia ja asiakaspalveluammatissa tarvitaan joskus myös kielitaitoa. Tärkeimpiä tehtäviä on kuitenkin turvata, suojella ja valvoa asiakkaiden eri intressejä.

Työnantajia ovat pääsääntöisesti yksityisen turvallisuusalan elinkeinoluvan haltijat eli vartioimis- ja järjestyksenvalvontaliikkeet sekä turvasuojausyritykset. Etsivä-, vartiointi- ja turvallisuuspalvelujen toimialalla toimii yhteensä noin 400 yritystä, joissa työskentelee yli 10 000 vartijaa ja järjestyksenvalvojaa. Vaihtuvuus alalla on melko suurta, joten uusien työntekijöiden tarve on jatkuva.

Valikoimastamme löytyy tällä hetkellä mm.

  • Järjestyksenvalvojan peruskoulutus, 40 tuntia
  • Järjestyksenvalvojan kertauskoulutus (8h)
  • Väliaikaisen vartijan koulutus (1/2), 40 tuntia
  • Vartijan peruskoulutus (2/2), 80 tuntia
  • OC-kaasusumutinkoulutus
  • Teleskooppipatukkakoulutus

Blogi: Mitä turvallisuusalalle kuuluu nyt, opettaja Juhani Laulajainen? (Julkaistu 15.6.2023)

Tutustu alan koulutuksiin

Turva-alan opiskelijoita
Siirry takaisin sivun alkuun