Kysyimme huhtikuun lopulla opiskelijoiltamme kokemuksia etä- ja verkko-opetuksen toteutumisesta. Nyt kysyimme samaa opettajiltamme.

Viime viikolla toteutettuun Turun AKK:n opettajakyselyyn vastasi 66 % tutkintokoulutuksen opettajaamme.

  • Peräti 86 % opettajista oli sitä mieltä, että Turun AKK:n etä- ja verkko-opetuksen kokonaisuus on onnistunut hyvin tai erinomaisesti, he antoivat arvosanaksi 4 tai 5 viisiportaisella arviointiasteikolla.
  • Vain 4 % arvioi, että etä- ja verkko-oppiminen on hidastanut paljon tai todella paljon opiskelijoiden valmistumista, eli he antoivat arvosanaksi 1 tai 2.

Opettajamme olivat myös sitä mieltä, että poikkeusaikana pidetyt verkkopalaverit ovat onnistuneet. 83 % vastaajista antoi arvosanan 4 tai 5.

Viime kuussa toteutetun opiskelijakyselymme vastaajat olivat tyytyväisiä, tai jopa erityisen tyytyväisiä Turun AKK:n toimintaan.

  • Kaikkiaan 70 % opiskelijoistamme olivat sitä mieltä, että Turun AKK:n etä- ja verkko-opetusjärjestelyt ovat onnistuneet erinomaisesti tai hyvin, ja antoivat arvosanaksi 4 tai 5 viisiportaisella arviointiasteikolla.
  • Jopa 82 % kiitteli AKK:n henkilökunnan palveluasennetta tässä tilanteessa erinomaiseksi tai hyväksi, eli antoi arvosanan 4 tai 5.

Etä- ja verkko-opetuksen toteuttaminen on nyt jatkunut jo reilut kaksi kuukautta, ja tällä mallilla mennään Turun AKK:ssa heinäkuun loppuun saakka. Ja mikäpä tässä mennessä, kun homma toimii ja tuloksia syntyy!

Osku Laukkanen

Kirjoittajasta Osku Laukkanen

Olen Turun AKK:n pedagoginen rehtori. Saan siis työskennellä opetuksen ja oppimisen ihmeellisissä maailmoissa. Opetuksen laatu ja käytännöt sekä oppimisen erilaiset tavat pitävät päiväni mielenkiintoisina. Oma opettajuuteni alkoi Turun AKK:ssa 1996 ohjaavan opettajan töistä. Olen viihtynyt talossa muun muassa siksi, että työ on aina ollut haastavaa ja kehittämisen ideoille on aina annettu tilaa. Tykkään liikkumisesta ja matkustelusta. Entisenä urheilutoimittajana minua innostaa myös penkkiurheilu. Muun muassa Arsenal ja Vancouver Canucks ovat suosikkijoukkueitani.