Skip to main content

Upouusi vihreä kuormaaja odottaa hallissa, että joku tarttuisi rattiin ja pistäisi hommiin! Niitä onkin tiedossa, kunhan työharjoittelussa olevat opiskelijat palaavat opinahjoonsa.

Opettaja Jukka Välikangas on tyytyväinen hankintaan.
”Valitsimme Avant 530 Optidrive –kuormaajan sen kompaktin koon ja runsaan lisävarustelistan vuoksi. Myös se, että huolto on Turussa Hankkijalla, oli ensiarvoisen tärkeää. Hankinnan myötä pystymme tarjoamaan entistä laadukkaampaa, todenmukaisempaa ja monipuolisempaa kiinteistöalan opetusta. Koneenajotaidolla on merkityssä paitsi alan koulutuksessa, myös itse työssä. Se varmasti lisää myös koulutusten houkuttelevuutta.”

Uuden kuormaajan ensiaskeleita ovat tulleet ihastelemaan myös luovuttaja Vesa Aalto Hankkijalta, sekä kaksi Jukan entistä opiskelijaa Ari Heinonen ja Tuomo Koivisto (kuvassa oikealla), molemmat alanvaihtajia. Ari työskenteli aiemmin telakalla, Tuomo taas logistiikka-alalla, jonka epäsäännölliset työajat alkoivat tympiä perheellistä miestä.

Opettaja Jukka Välikangas (kuvassa vasemmalla Arin kanssa) kertoo opiskelijoistaan ylistäviä sanoja.

”Molemmat ovat loistavia esimerkkejä siitä, miten motivoituneilla ja oikean asenteen omaavilla henkilöillä on erinomainen mahdollisuus työllistyä alalle. Kummankin tapauksessa koulutus räätälöitiin työelämän ja työnantajan tarpeet ja tilanne huomioiden.”

Räätälöitävyys ja työelämälähtöisyys ovatkin asioita, jotka soisi työvoimapulan kanssa kamppailevien yritysten tiedostavan. Koulutus on tänä päivänä erittäin joustavaa eikä opiskelijoidenkaan tarvitse päntätä tietoja tai taitoja, jotka jo ovat hallussa. Oppisopimus voidaan solmia vaikka vain kuukaudeksi kerrallaan, jotta opiskelija voi osoittaa taitonsa työssä. Tällaisissa tapauksissa myös Turun AKK:n sisällä toimiva henkilöstövuokrausyritys Täsmäosaajat voi auttaa.

Ari ja Tuomo korostavat, että ajantasaiset työvälineet ja puitteet loivat todenmukaisen oppismisympäristön, joka puolestaan edesauttoi taitojen karttumista ja edesauttoi työelämään siirtymistä. Molemmat myös kiittävät opettajaansa Jukkaa oikeasta asenteesta ja hyvistä työelämäyhteyksistä.

Kiinteistöalalla työllisyysnäkymät ovat erinomaiset ja Avantin hankinta vahvistaa jo entuudestaan laadukasta kiinteistöalan koulutusta Turun AKK:ssa. Jukka ja alalle työllistyneet entiset opiskelijamme toivottavatkin alasta kiinnostuneet tervetulleeksi opiskelemaan!

Taru Lehtonen

Markkinointisuunnittelija. Aina on monta rautaa tulessa! Vapaalla kiinnostavat mm. liikunta, maailman paras koira, käsityöt, ruuanlaitto, ystävät ja tietysti musiikki! Motto: Sun pitää varoo mitä sä haluut, koska sä saat sen.