Uusi vuosikymmen on alkanut. Jollekin vuosi 2020 voi tarkoittaa uutta ammattia tai työpaikkaa, ja toiselle se taas voi tarkoittaa itsensä kehittämistä tai uuden oppimista.

Yhtä kaikki, itsensä haastaminen ja uuden oppiminen vievät aina eteenpäin. Se, minne se lopulta johtaa, ei aina ole edes tiedossa. Siitä huolimatta uskallan väittää, että uuden oppijat ovat vuonna 2020 kaiken hyvän keskiössä.

Meillä Turun AKK:ssa oppijan tukijoina ovat aina opettaja ja ohjaaja, ja aina tarvittaessa myös opinto-ohjaaja ja erityisopettaja. Henkilöstömme moniammatillinen osaaminen vie oppijoitamme eteenpäin. Oppiminen tarkoittaa yhtäältä ammatillisen osaamisen kehittymistä sekä toisaalta elämän perustaitojen, oppimisen ja yhdessä toimimisen taitojen karttumista.

Twitterissä törmäsin viestiin, joka nostatti suupieleni ylöspäin. Siinä todettiin, että mitä espanjalainen opiskelija sanoi opettajan esittämän hyvän diaesityksen jälkeen? No tietenkin, että buenos dias.

Oppimisen pitää olla myös positiivista. Positiivisuus syntyy oppijan omasta motivaatiosta, jonka synnyttämisessä opettajilla ja ohjaajilla on suuri rooli. Meillä Turun AKK:ssa rohkaistaan henkilöstöä tekemään työtä omalla persoonallaan ja omilla vahvuuksillaan, sekä kehittämään niitä yhteisten pelisääntöjen suuntaisesti. Olemme huomanneet sen innostavan ja motivoivan aina opiskelijaa, kuten myös opettajaa ja ohjaajaa.

Turun AKK:ssa on jälleen edessä tiivis ja työntäyteinen vuosi. Jo opintonsa aloittaneille opiskelijoillemme tämä kevät voi olla tutkintoon valmistumisen kevät.

Uusille opiskelijoillemme on taas tarjolla paljon eri koulutusvaihtoehtoja monella eri alalla. Kaikkiin koulutuksiimme voi hakeutua helposti verkkosivuillamme turunakk.fi.

Työvoimakoulutus, jatkuva haku ja oppisopimus tarjoavat joustavat mahdollisuudet oppimiselle. Meillä onnistuu. Buenos dias!

Osku Laukkanen

Kirjoittajasta Osku Laukkanen

Olen Turun AKK:n pedagoginen rehtori. Saan siis työskennellä opetuksen ja oppimisen ihmeellisissä maailmoissa. Opetuksen laatu ja käytännöt sekä oppimisen erilaiset tavat pitävät päiväni mielenkiintoisina. Oma opettajuuteni alkoi Turun AKK:ssa 1996 ohjaavan opettajan töistä. Olen viihtynyt talossa muun muassa siksi, että työ on aina ollut haastavaa ja kehittämisen ideoille on aina annettu tilaa. Tykkään liikkumisesta ja matkustelusta. Entisenä urheilutoimittajana minua innostaa myös penkkiurheilu. Muun muassa Arsenal ja Vancouver Canucks ovat suosikkijoukkueitani.