Hoiva-avustaja

Ajankohta

16.11.2020 — 19.11.2021

Haku päättyy

30.10.2020

Vastuuopettaja

Sinervo Karoliina
040 832 7431
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Jelkänen Sanna
040 593 5771
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on saavuttaa sosiaali- ja terveysalan perusvalmiuksia ikääntyneiden ja vammaisten henkilöiden avustamisessa heidän arkitoimissaan asiakkaiden omissa kodeissa tai kodinomaisissa laitoksissa. Hoiva-avustajat työskentelevät asiakkaan tukena mm. ateria- , vaatehuolto-, kylvetys-, siivous-, kuljetus- ja saattajapalveluissa.

Kohderyhmä

Alalle aikovat tai ammatinvaihtajat. Valinnassa huomioidaan hakijoiden kokemus sosiaali- ja terveysalalta. Valituilla tulee olla riittävä suomen kielen sekä suullinen että kirjallinen taito ammatillisesta koulutuksesta suoriutumiseen.

Sisältö

Hoiva-avustajan koulutus rakentuu seuraavista Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon osista:

  • Kasvun ja osallisuuden edistäminen (25 osp)
  • Ikääntyvien osallisuuden edistäminen (35 osp)

Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).

Työssäoppiminen sisältyy kaikkiin tutkinnon osiin.

Tutkinto suoritetaan näyttöinä työpaikoilla.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon liittyy tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia (OPH 5-2018 Sora-lainsäädäntö).

Toteutus

Omaehtoinen koulutus

Opetus- ja kulttuuriministeriön pääosin rahoittamaa koulutusta. Opiskelun ollessa päätoimista, on opiskelija oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea tai työllisyysrahastolta aikuiskoulutustukea. 25-vuotta täyttäneet työttömät työnhakijat voivat tiedustella TE-toimistosta mahdollisuudesta opiskella työttömyysetuudella tai työmarkkinatuella. HUOM! TE-toimistoon on oltava yhteydessä ennen koulutuksen alkua. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 13, 20240 Turku

Haku

Hae 30.10.2020 mennessä HAE-linkistä. Valinta- ja haastattelupäiviin valituille lähetetään erillinen kutsu. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, myös kielitaito testataan.

Hinta

Maksuton

Hae