Skip to main content

El-Master on pääasiassa sähköasennuksiin erikoistunut yritys. Kohteet sijaitsevat sekä maalla että merellä. Uudisrakentamisen lisäksi yritys tekee korjauksia, uudistuksia ja huoltotöitä. Tällä hetkellä yritys työllistää 26 henkilöä.

Viime aikoina sähkötyöprojektien pääpaino on ollut laivojen uudisrakentamisessa sekä muutostöissä ja Turun alueella alalla on tälläkin hetkellä paljon töitä. Mistä tekijät, toimitusjohtaja Reijo Dahlman?

”Yhteistyömme Turun AKK:n kanssa alkoi pari vuotta sitten ja olemme sitä kautta saaneet hyviä opiskelijoita työharjoitteluun. Tässä on edesauttanut sähköalan opettaja Janne Pennanen, joka tuntee tarpeemme ja toimintaympäristömme ja osaa näin ollen valita hyviä ja ”oikeita” tyyppejä meille työharjoitteluun tai oppisopimuskoulutukseen.”

Yhteistyö El-Masterin ja Turun AKK:n välillä alkoi, kun Janne kuuli sähköalan yritysten Turun alueella kärsivän työharjoittelijoiden puutteesta, vaikka työmahdollisuuksia oli tarjolla. Yhteydenoton jälkeen kuviot hiottiin melko nopeasti kuntoon ja ensimmäiset sähköalan opiskelijat pääsivät työharjoitteluun El-Masterille.

Meillä on tiivis työporukka ja osa on tottunut työskentelemään pareittain tai pienryhmissä. Aika nopeasti selviää, sopiiko uusi tulija porukkaan vai ei”, Dahlman jatkaa. ”Myöskään työolosuhteet eivät sovellu kaikille, sillä joissakin kohteissa työskennellään ahtaasti ja hankalissa asennoissa. Mutta jos kaikki menee hyvin, meiltä saa alan työpaikan ja monipuolisia työtehtäviä”.

Yhteistyö jatkuu edelleen, sillä telakkateollisuus on edelleen voimissaan Turun alueella ja vaikuttaa alan yrityksiin monilla rintamilla sähköalan lisäksi.

Lisätietoja yrityksestä saa kotisivuilta www.el-master.fi
Katso myös sähkö- ja automaatioalan ajankohtaiset koulutukset Turun AKK:ssa.

Taru Lehtonen

Markkinointisuunnittelija. Aina on monta rautaa tulessa! Vapaalla kiinnostavat mm. liikunta, maailman paras koira, käsityöt, ruuanlaitto, ystävät ja tietysti musiikki! Motto: Sun pitää varoo mitä sä haluut, koska sä saat sen.