Skip to main content

Rebwar Sheikhi saapui kotimaastaan Iranista Rovaniemelle vuonna 2008. Hän opiskeli suomen kieltä, muutti Turkuun kesällä 2011 ja hankki muutakin koulutuksellista osaamista. Turkuun miehen toi mahdollisuus nähdä helpommin perhettä sekä osallistua kurdien toimintaan ja tapahtumiin.

Vuonna 2014 Rebwar pääsi Turun AKK:hon opiskelemaan autoalaa. Aiempi kosketus autoihin oli taksikuskina toimiminen. Koulutus osoittautui mielekkääksi ja kaksi vuotta myöhemmin hän valmistui autoasentajaksi. Mies viihtyi koulutuksessa ja sai myös uusia ystäviä, ja on edelleenkin yhteydessä kahteen opettajaansa alaan liittyvissä asioissa.

Valmistuttuaan Rebwar etsi kuumeisesti alan töitä ja sai pettyä kerta toisensa jälkeen. Tästä suivaantuneena hän teki kunnianhimoisen ratkaisun ja perusti oman yrityksen, Raision autokorjaamon. Päätöstä ei ole tarvinnut katua, sillä töitä on riittämiin ja kiirettäkin pitänyt.

Nimi Rebwar tarkoittaa Kurdin kielellä matkustajaa, joka kuvaa hyvin hänen luonnettaan.
”Pidän liikkeessä olemisesta ja nautin siitä, ettei tarvitse olla toimettomana.”

Rebwar on vapaa-aikanaankin varsin aktiivinen, sillä hänen Iranista mukanaan tuoma harrastus Kyokushin-karate vie aikaa. Hän toimii lajin puheenjohtajana ja lähettiläänä Suomessa. Iranissa hänellä oli oma seura ja alan liikuntapaikka, jossa hän myös valmensi lajia. Menestyksestä kertoo jotakin se, että 5-vuotiaana lajin aloittanut Rebwar voitti aikoinaan Iranin mestaruuden ja hänellä on neljän danin musta vyö. Tähtäimessä on osallistua lajin Japanissa järjestettäviin MM-kilpailuihin 2019.

Mitä omaan autokorjaamoon tulee, ovat tulevaisuudensuunnitelmat siltäkin osalta varsin selvät.
”Haluan laajentaa yritystoimintaa ja palkata työntekijöitä korjaamooni. Myös alan jatko-opiskelut kiinnostavat.”

Turun AKK

Turun AKK on ammatilliseen aikuiskoulutukseen erikoistunut koulutuksen järjestäjä, joka toteuttaa omaehtoista aikuiskoulutusta, oppisopimuskoulutusta, työvoimakoulutusta sekä yritysten henkilöstökoulutusta.