Tällä viikolla jännitimme television äärellä muiden suomalaisten kanssa, miten hallitus linjasi arkeamme kohti kesää ja tulevia aikoja.

Poikkeusolojen rajoitukset poistuvat myös ammatillisesta koulutuksesta 14.5.2020 alkaen, ja voimme edetä kohti hallittua Exit:iä.

Samaan hengenvetoon hallitus kuitenkin suositteli, että opetus jatkuisi kesään saakka etäopetuksena. Hallituksen linjauksen mukaan koulutuksen järjestäjä saa nyt itse päättää, missä määrin lähiopetusta tarvittaessa järjestetään.

Turun AKK:n johtoryhmä kävi WhatsApp vuoropuhelua jo hallituksen tv-esiintymisen aikana, ja jatkoi kohti omia päätöksiään seuraavan aamun johtoryhmän Teams-kokouksessa.

Päätimme eilen tiistaina 5.5.2020, että Turun AKK:n opetustoiminta jatkuu heinäkuun loppuun asti alla olevia linjauksia noudattaen, jos valtioneuvosto tahi AVI ei muuta ohjeista:

  • opetustoiminta jatkuu edelleenkin pääosin etä- ja verkko-opetuksena oman opettajan ohjeistamana
  • näytöt, työpaikalla tapahtuva oppiminen (koulutussopimus) ja oppisopimus jatkuvat kuten tähänkin asti, jos työpaikka on katsottu kaikkien osapuolten kannalta terveelliseksi ja turvalliseksi, eikä työpaikka muuta ohjeista
  • lähiopetusta ja –ohjausta toteutetaan toukokuun aikana vain opintojen etenemisen kannalta välttämättömien toimien osalta alle 10 hengen pienryhmissä
  • lähiopetusta ja –ohjausta voidaan toteuttaa tarvittaessa kesäkuun alusta alkaen myös yli 10 hengen, mutta alle 50 hengen ryhmissä, väljyys- ja hygieniaohjeet huomioiden sekä ministeriön, OPH:n ja aluehallintoviraston ohjeita noudattaen

Opettajamme ja muu henkilöstömme ovat edelleenkin töissä opiskelijoitamme varten.

Kaikessa toiminnassamme haluamme varmistaa, että opiskelijoiden opinnot etenevät ja tutkintoja suoritetaan, ja vielä niin, että kaikki tapahtuu turvallisesti ja terveellisesti opiskelijamääriä rajaamalla sekä turvaetäisyyksiä ja hygieniaohjeistuksia noudattamalla.

Turun AKK seuraa koronavirustilannetta jatkuvasti, ja toimii maan hallituksen, kuntien ja terveysviranomaisten antaman ohjeistuksen mukaisesti. Päätöksissä opiskelijoiden ja henkilökunnan terveys asetetaan aina etusijalle.

Turun AKK:n asiakaspalvelu on auki puhelinpalveluna, samoin chat-palvelu verkkosivuillamme pidetään auki opiskelijoiden palvelemiseksi.

Ja tietenkin oma opettaja on myös aina saavutettavissa puhelimen, sähköpostin ja muiden yhdessä käyttöön otettujen sovellusten kautta.

Yhteystietoja:

Opettajien ja muun henkilöstön yhteystiedot
Opinto-ohjaajien yhteystiedot

Asiakaspalvelu p. 0207 129 200
Chat-palvelu www.turunakk.fi- sivuilla

Opiskelijaterveydenhuolto

Tietotekniset ongelmat helpdesk@turunakk.fi

Yleistä tietoa koronaviruksen vaikutuksista opetustoimintaamme

Osku Laukkanen

Kirjoittajasta Osku Laukkanen

Olen Turun AKK:n pedagoginen rehtori. Saan siis työskennellä opetuksen ja oppimisen ihmeellisissä maailmoissa. Opetuksen laatu ja käytännöt sekä oppimisen erilaiset tavat pitävät päiväni mielenkiintoisina. Oma opettajuuteni alkoi Turun AKK:ssa 1996 ohjaavan opettajan töistä. Olen viihtynyt talossa muun muassa siksi, että työ on aina ollut haastavaa ja kehittämisen ideoille on aina annettu tilaa. Tykkään liikkumisesta ja matkustelusta. Entisenä urheilutoimittajana minua innostaa myös penkkiurheilu. Muun muassa Arsenal ja Vancouver Canucks ovat suosikkijoukkueitani.