Hoiva-avustaja, sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon osia

Hae koulutukseen

Hoitoalan opiskelijoita

Kuvaus

Hoiva-avustaja-koulutuksessa opiskellaan osia sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta. Tutkinnon osien suorittamisen jälkeen sinulla on perusvalmiudet ikääntyneiden ja vammaisten henkilöiden avustamisessa heidän arkitoimissaan.

Hoiva-avustajana saat työskennellä ihmisten parissa ja tarjota apua niille, jotka eivät selviydy arjesta itsenäisesti. Hoiva-avustaja-koulutuksen jälkeen voit työllistyä hoiva- ja tukipalveluihin kuten kotihoitopalvelut, palvelutalot ja vanhainkodit.

Sisältö

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon osat

 • Kasvun ja osallisuuden edistäminen (25 osp)
 • Ikääntyvien osallisuuden edistäminen (35 osp)

Koulutukseen sisältyy paljon työssäoppimista työpaikoilla ja tutkinnon osat suoritetaan näyttöinä työpaikoilla aidoissa työtehtävissä. Koulutuksesta on hyvät mahdollisuudet työllistyä jo opintojen aikana!

Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Opiskelijaksi soveltuminen

Valituilla tulee olla riittävä suomen kielen sekä suullinen että kirjallinen taito ammatillisesta koulutuksesta suoriutumiseen.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon liittyy tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia (Sora-lainsäädäntö OPH 5-2018).

Keskipalkka

2317 e/kk
Lähde: duunitori.fi

Oppisopimus

Koulutuksesta on mahdollisuus siirtyä joustavasti oppisopimukseen missä vaiheessa tahansa.

Osaamisen tunnustaminen

Aikaisempi osaaminen otetaan huomioon

Opiskelijatarinoita

 • Ohjausalan opiskelijoita

  26.5.2023 Ajankohtaista

  Ohjauspalvelujen asiantuntijat valmistuivat

  Meiltä valmistui uusi, iloinen oppisopimusryhmä ohjausalan ammattilaisia, jotka tekevät työssään asiakasohjausta mm. työllisyyden ja koulutuksen parissa. He suorittivat työn ohessa kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnosta ”osaamisen ja työllistyvyyden ohjaus” -tutkinnonosan, joka syventää asiakaslähtöistä ohjausosaamista. Koulutus antaa osaamista toimia eri ohjaustilanteissa. Koulutus toteutetaan opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan työtehtävät huomioiden. Ryhmä on tyytyväinen koulutukseen ja suosittelee sitä kaikille […]

 • Ajoneuvoalan opiskelija Tomi

  6.4.2023 Ajankohtaista

  Työnantaja arvostaa koulutusta

  Tomi työskenteli Valmet Automotivella 6 vuotta ja joutui lomautetuksi. Taustalla hänellä oli myös 12 vuotta linja-auton ratin takana, mutta Tomi ei nähnyt enää paluuta vanhaan ammattiin. Koulutus oli tässä kohtaa ensisijainen vaihtoehto. ”En olisi päässyt autokorjaamoon töihin ilman papereita” Tomi, ajoneuvoalan opiskelija Koko ikänsä omia autoja korjaillut Tomi hakeutui opiskelemaan ajoneuvoalaa Turun AKK:hon. ”En olisi […]

 • 31.3.2023 Opiskelijatarinat

  Koulutuksella unelmatyöhön

  Lotta valmistui teknisen suunnittelun assistentiksi maaliskuussa 2023 ja työllistyi Kaarinan kaupungin kaavoituspuolelle. ”Tämä koulutus oli juuri sitä mitä tarvitsin”, toteaa Lotta tyytyväisenä ja syystä, sillä koulutuksen tuoma osaaminen avasi hänelle oven kauan haaveiltuun paikkaan maankäytön pariin. Useamman vuoden ympäristökasvatuksen parissa työskennellyt Lotta oli suuntautunut jo AMK-opinnoissaan maankäyttöön sekä vesi- ja katuinfraan. Työ maankäytön parissa oli […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun