Kylpyhuoneremontoija

Hae koulutukseen

Rakennusalan opettaja ohjaamassa opiskelijaa.

Kuvaus

Haluatko rakennusalalle kylpyhuoneremontoijaksi, joka taitaa työn ammattimaisesti aloituksesta viimeistelyyn? Ammattitaitoisista kylpyhuoneremontoijista on pulaa, joten hae koulutukseen ja työllisty!

Kylpyhuoneremontoija on ammattilainen, joka erikoistuu kylpyhuoneiden ja muiden kosteiden tilojen remontointiin ja kunnostamiseen. Heidän tehtävänään on varmistaa, että kylpyhuoneet ovat toimivia, turvallisia ja visuaalisesti miellyttäviä. Tehtävät voivat vaihdella riippuen projektista ja asiakkaan tarpeista. Koulutuksen suoritettuasi pystyt toimimaan osittain itsenäisesti sekä työryhmässä muiden ammattityöntekijöiden ohjauksessa.

Opiskelijaksi soveltuminen

Koulutus on suunnattu alasta kiinnostuneille ja motivoituneille henkilöille, jotka haluavat työllistyä alalle. Koulutus ei vaadi aiempaa osaamista, joten se sopii hyvin myös vasta-alkajille tai alanvaihtajille, mutta myös ammattitaitoaan kartuttaville.

Kylpyhuoneremontoijan työ edellyttää käsityötaitoja, teknistä osaamista, huolellisuutta ja kykyä työskennellä erilaisten materiaalien ja työkalujen kanssa. On myös tärkeää noudattaa turvallisuuskäytäntöjä, erityisesti kosteissa ympäristöissä työskennellessään. Asiakaspalvelu on myös tärkeä osa työtä remonttin suunnittelusta lopputulokseen, joten koulutukseen hakijalta edellytetään riittävän hyvää suomen kielen taitoa. Työ vaatii myös riittäävää fyysistä kuntoa, sillä työtehtävät sisältävät ergonomisesti haastavia paikkoja.

Sisältö ja kesto

Kylpyhuoneremontoijan koulutus antaa sinulle laaja-alaiset perusvalmiudet. Koulutuksessa on tavoitteena suorittaa kaksi osaa rakennusalan perustutkinnosta sekä yksi talonrakennusalan ammattitutkinnon osa.

Rakennusalan perustutkinto:

Purkutyöt, 15 osp: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinen/7854762/tutkinnonosat/7856512

Laatoitus, 15 osp https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinen/7854762/tutkinnonosat/7856505

Talonrakennusalan ammattitutkinto:

Märkätilojen vedeneristykset, 40 osp https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinen/8472071/tutkinnonosat/8472196

Koulutuksen alussa opettaja tekee jokaiselle opiskelijalle suunnitelman, jossa sovitaan koulutuksen sisältö ja kesto. Mahdollinen aiempi osaaminen otetaan huomioon suunnitelmassa. Koulutuksen kesto on enintään (1) vuosi.

Koulutus sisältää mm:

 • Kylpyhuoneen purkutyöt sisältäen myös siihen liittyvät osastoinnit, riskitekijöiden tunnistamisen sekä purkumateriaalin uusiokäyttö- ja kierrätysmahdollisuudet
 • Seinien ja lattian laatoitustyöt sisältäen myös seinien oikaisut ja tasoitukset sekä lattiakaatojen teon
 • Märkätilojen vedeneristykset eri valmistajien tuotteilla
 • Rakenne- ja rakennuspiirustuksien sekä työselitysten lukutaito
 • Työmaan logistiset järjestelyt
 • Työturvallisuuskorttikoulutuksen

Koulutus on erittäin käytännönläheinen ja pääosa oppimisesta tapahtuu käytännön harjoitteiden ja työtehtävien kautta sekä lähiopetuksena oppilaitoksen tiloissa. Koulutus sisältää myös työssäoppimista yhteistyökumppaneiden työmailla. Lähiopetuspäivät järjestetään Turun AKK:ssa arkisin klo 8-15.

Oppisopimus

Koulutuksesta on mahdollista siirtyä joustavasti oppisopimukseen

Katso myös: Rakennusalan perustutkinto

Opiskelijatarinoita

 • Maalariopiskelijat ryhmäkuvassa opettajiensa kanssa.

  15.5.2024 Opiskelijatarinat

  Uusi ura maalarina

  Maalarin työ on monipuolista, fyysistä ja luovaa sekä näet välittömästi oman kädenjäljen, kertoo pintakäsittelyalalta valmistuneet opiskelijat. Heillä on takanaan 1,5 vuoden opinnot, jotka ovat kuluneet opiskelijoiden mukaan todella nopeasti. Ilmassa on silminnähden haikeutta siitä, että koululle ei voikaan enää tulla. Valmistuneita on tällä kertaa jopa 21, josta opettaja Hennariikka Hämäläinen on erityisen ylpeä. Rohkeasti uudelle […]

 • Pätevöidy sähköön -koulutuksen opiskelijat rivissä opettaja Janne Pennasen kanssa.

  7.5.2024 Ajankohtaista

  Pätevöidy sähköön

  Pätevöidy sähköön -koulutus saatiin taas päätökseen ja joukko eri taustaisia opiskelijoita sai monipuolisen päivityksen sähköalan osaamiseensa. Koulutuksen punainen lanka on pätevöittää ja antaa lisävalmiuksia sähköalan perustiedot ja alan työkokemusta omaaville henkilöille. Seitsemän kuukauden mittaisessa koulutuksessa suurin osa opinnoista tapahtuu verkossa ja käytännön asennuspäiviä koululla on noin 15. Tämä mahdollistaa osallistumisen työn ohella. Koulutukseen sisältyy myös […]

 • Metallialan kaksi naispuolista opiskelijaa.

  15.4.2024 Opiskelijatarinat

  Naiset vaihtoivat metallialalle

  Metallialan työsalissa on tekemisen meininki. Kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoa opiskelevat Laura, 35, ja Noora, 38, ovat tekemässä metallintyöstöharjoituksia eri menetelmin. Levystä on esimerkiksi rälläköity palasia irti, käytetty plasmaleikkuria kirjaimiin ja tehty kierreharjoituksia. Molemmat kertovat, että parasta alassa on se, kun saa aikaan jotain konkreettista ja näkee oman kädenjäljen. Heillä on takanaan koulutusta reilu pari kuukautta […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun