Kylpyhuoneremontoija

Opiskelija laatoittaa

Kuvaus

Tulossa syksyllä 2024. Pysy kuulolla!

Haluatko rakennusalalle kylpyhuoneremontoijaksi, joka taitaa työn ammattimaisesti aloituksesta viimeistelyyn? Ammattitaitoisista kylpyhuoneremontoijista on huutava pula, joten mikäli olet motivoitunut työllistymään – hae koulutukseen!

Kylpyhuoneremontoija on ammattilainen, joka erikoistuu kylpyhuoneiden ja muiden kosteiden tilojen remontointiin ja kunnostamiseen. Heidän tehtävänään on varmistaa, että kylpyhuoneet ovat toimivia, turvallisia ja visuaalisesti miellyttäviä. Tehtävät voivat vaihdella riippuen projektista ja asiakkaan tarpeista.

Kylpyhuoneremontoijan työ edellyttää käsityötaitoja, teknistä osaamista, huolellisuutta ja kykyä työskennellä erilaisten materiaalien ja työkalujen kanssa. On myös tärkeää noudattaa turvallisuuskäytäntöjä, erityisesti kosteissa ympäristöissä työskennellessään. Asiakaspalvelu on myös tärkeä osa työtä remonttin suunnittelusta lopputulokseen, joten koulutukseen hakijalta edellytetään riittävän hyvää suomen kielen taitoa. Työ vaatii myös riittäävää fyysistä kuntoa, sillä työtehtävät sisältävät ergonomisesti haastavia paikkoja.

Sisältö

Kylpyhuoneremontoijan koulutus antaa sinulle laaja-alaiset perusvalmiudet. Koulutuksessa on suoritetaan kaksi osaa rakennusalan perustutkinnosta sekä yksi talonrakennusalan ammattitutkinnon osa. Koulutuksen suoritettuasi pystyt toimimaan osittain itsenäisesti sekä työryhmässä muiden ammattityöntekijöiden ohjauksessa.

Koulutuksen sisältö suunnitellaan jokaiselle opiskelijalle henkilökohtaisesti. Koulutus ei vaadi aiempaa osaamista, mutta mahdollinen aiempi osaaminen otetaan huomioon. Soveltuu hyvin myös alanvaihtajille tai ammattitaitoaan kartuttaville.

Koulutus sisältää mm:

 • Kylpyhuoneen purkutyöt sisältäen myös siihen liittyvät osastoinnit, riskitekijöiden tunnistamisen sekä purkumateriaalin uusiokäyttö- ja kierrätysmahdollisuudet
 • Seinien ja lattian laatoitustyöt sisältäen myös seinien oikaisut ja tasoitukset sekä lattiakaatojen teon
 • Märkätilojen vedeneristykset eri valmistajien tuotteilla
 • Rakenne- ja rakennuspiirustuksien sekä työselitysten lukutaito
 • Työmaan logistiset järjestelyt
 • Työturvallisuuskorttikoulutuksen

Koulutus on erittäin käytännönläheinen ja pääosa oppimisesta tapahtuu käytännön harjoitteiden ja työtehtävien kautta sekä lähiopetuksena oppilaitoksen tiloissa. Koulutus sisältää myös työssäoppimista yhteistyökumppaneiden työmailla.

Oppisopimus

Koulutuksesta on mahdollista siirtyä joustavasti oppisopimukseen

Katso myös: Rakennusalan perustutkinto

Seuraavaa päiväkoulutuksen aloitusajankohtaa ei ole vielä julkaistu. Pysy kuulolla! Oppisopimuskoulutukseen on jatkuva haku.

Opiskelijatarinoita

 • Lähihoitajaopiskelija

  1.11.2023 Ajankohtaista

  Alanvaihto yli 50-vuotiaana

  ”Olenko liian vanha?”, oli Ninan ajatus, kun hän pohti opiskelemaan lähtemistä yli 50-vuotiaana. Uuden edessä Nina oli ollut myös reilu 10 vuotta sitten siirtyessään palkkatyöstä yrittäjäksi. Silloinkin Turun AKK oli kuvioissa mukana: tuolloin Nina halusi kehittää palkkahallinnon osaamista ja opiskeli Taloushallinnon ammattitutkinnon. ”Turun AKK oli tärkeä silloin ja on nytkin – ympyrä tavallaan sulkeutui”. Tällä […]

 • Perhepäivähoitaja ja lapsia leikkimässä puukuutioilla

  6.10.2023 Opiskelijatarinat

  Perhepäivähoitajan koulutus työn ohessa

  Pitkän uran matkailualalla tehnyt Sari  57, sairastui harvinaiseen sairauteen ja joutui tekemään alanvaihdoksen. Matkailualan epäsäännöliset työajat eivät enää sopineet uuteen elämäntilanteeseen. Nyt Sari työskentelee monikulttuurisessa päiväkodissa. Hän opiskeli työn ohessa oppisopimuksella kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon, jossa hän suuntautui perhepäivähoitajaksi. ”Alä pelkää tarttua uusiin haasteisiin ja vaikka et olisi opiskellut pitkään aikaan, niin koulusta saat aina tukea ja […]

 • Puhtausalan opiskelija ja opettaja

  2.10.2023 Ajankohtaista

  Puhtausala vei sydämen

  Ukrainalainen Yevheniia ei ymmärrä, miksi ihmiset eivät hakeudu puhtausalalle töihin. Kotimaassaan journalistina työskennellyt Yevheniia on ihastunut alaan ja näkee itsensä siellä myös tulevaisuudessa. Turun AKK:ssa aloitettiin tammikuussa 2023 englanninkielinen puhtausalan koulutus (Further Vocational Qualification in Cleaning and Property Services), josta Yevheniia on ensimmäinen valmistunut opiskelija. Hän tuli Suomeen maaliskuussa 2022 ja työllistyi puhtausalalle laivasiivoukseen kahdessa […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun