Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinto, puhdistuspalvelu, myös VERKOSSA!

Hae koulutukseen

Pätevöidy puhtauspalvelujen esihenkilö- ja asiantuntijatehtäviin!

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinnon suorittaneena osaat suunnitella ja johtaa vastuualueesi palvelutuotantoa sekä ylläpitää ja kehittää vastuualueesi asiakkuuksia. Osaat vastata palvelun laadun toteuttamisesta ja kehittämisestä asiakaskohteessa sekä johtaa vastuualueesi toiminnan kannattavuutta. Lisäksi osaat ennakoida henkilöstötarpeen ja rekrytoida henkilöstöä sekä organisoida henkilöstön perehdytyksen ja kehittää työyhteisösi osaamista.

Koulutus on suunnattu puhtaus- tai kotityöpalvelualalla asiantuntija- ja esimiestehtävissä työskenteleville. Suorittamalla erikoisammattitutkinnon, syvennät johtamisosaamistasi ja ymmärrät paremmin organisaation toimintaa, strategista suunnittelua, ihmisten johtamista ja muita tärkeitä johtamisen näkökohtia.

Osaavana johtajana motivoit henkilöstöäsi ja parannat organisaatiosi tehokkuutta ja suorituskykyä. Koulutus avaa myös oven uusiin uramahdollisuuksiin, kuten palvelupäälliköksi, suunnittelijaksi, myyntijohtajaksi tai alan kouluttajaksi.

Saat myös mahdollisuuden verkostoitua muiden johtamisen ammattilaisten kanssa. Voit oppia muiden kokemuksista ja saada uusia näkökulmia omaan työhösi.

Tutkinnon suorittaminen antaa myös jatko-opintokelpoisuuden restonomi-opintoihin.

Sisältö

Koulutuksessa

 • kehität osaamistasi toimia palveluesihenkilönä tai työnjohtajana.
 • saat valmiuksia suunnitella ja johtaa itsenäisesti työryhmäsi työskentelyä sekä kehittää palvelutuotantoa ja ylläpitää asiakkuuksia ja ennakoida henkilöstötarpeen.

Voit suunnata osaamistasi ekotehokkuuden johtamiseen, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan kehittämiseen, monipalvelujen johtamiseen tai puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan mitoittamiseen ja myyntiin.

Ammattitaitoisten ja kokeneiden opettajiemme lisäksi koulutuksessa on inspiroivia vierailevia luonnoitsijoita.

Koulutuksen toteutusta on uudistettu!

Oppiminen ja näytöt tapahtuvat työpaikalla aidoissa työtehtävissä. Koulutukseen sisältyy lisäksi lähi- ja etäopiskelua oppilaitoksessamme noin kerran kuukaudessa sekä itsenäisiä etätehtäviä. UUTTA! Pystyt suorittamaan koulutuksen myös kokonaan verkossa! Näin ollen voit osallistua koulutukseen mistä päin Suomea tahansa.

Koulutuksen suunniteltu kesto on 1-2 vuotta. Kesto määräytyy valittujen tutkinnon osien ja henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmasi mukaan. Aiempi osaamisesi otetaan huomioon opintojen suunnittelussa.

Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä linkistä.

Tutustu esitteeseen (pdf).

Keskimääräinen kuukausipalkka

3 887 €

Lähde: duunitori.fi

Oppisopimus

Koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuskoulutuksena.

Osaamisen tunnustaminen

Aikaisempi osaaminen otetaan huomioon opintojen suunnittelussa.

Hae koulutukseen

Opiskelijatarinoita

 • 28.2.2024 Opiskelijatarinat

  Liiketoiminnan opinnoista osaamista monelle alalle

  Liiketoiminnan ammattitutkintoa opiskeleva, Kosovosta kotoisin oleva Marigona Bajrami, on löytänyt opintojen aikana itsestään myös yrittäjän. Räätälöityjä uima- ja porealtaita myyvässä yrityksessä työharjoittelussa ollessaan hän on perustanut siskonsa kanssa vastaavan yrityksen Kosovoon, missä sisko edelleen asuu. Marigona tuli Suomeen 6 vuotta sitten. Kotimaastaan hänellä on plakkarissa pankki- ja finanssialalle suuntautunut, kauppakorkeakoulutututkintoa vastaava koulutus. Koulutuksensa jälkeen hän […]

 • Koulunkäynninohjaaja luokassa lasten kanssa

  16.2.2024 Ajankohtaista

  Alanvaihto vuodessa unelma-ammattiin

  ”Olin asettanut 40 vuoden iän takarajaksi sille, että otan askeleen kohti uutta alaa. Tuntui, että vanhassa työpaikassa olin jo antanut kaikkeni ja myös nähnyt kaiken”, 15 vuotta kaupan alalla työskennellyt Heta aloittaa. Nyt Heta on täyttänyt 40 ja opiskelee koulunkäynninohjaajaksi Turun AKK:ssa. Tämä ei ollut ensimmäin kerta, jolloin Heta oli pohtinut alanvaihtoa. Hän oli aiemmin […]

 • Koulunkäynnin ohjaaja auttamassa opiskelijaa tehtävien kanssa.

  9.2.2024 Opiskelijatarinat

  Alanvaihto pitkän työuran jälkeen

  Entinen farmaseutti ja työnohjaaja Sari, 54, opiskelee nyt koulunkäynninohjaajaksi oppisopimuksella. Työnohjaajan kokemuksesta hän kertoo, että suomalaiset ovat usein sellaisia, ettei uskalleta lähteä vaihtamaan työpaikkaa, vaikka työssä olisi huonot olot. ”Usein mennään vaan autopilotilla eteenpäin ja sitten ollaan burn outissa, vaikka voisi saada jotain uutta ja ihanaa tilalle.” Yli 30 vuotta farmaseutin töitä tehnyt Sari alkoi […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun