Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinto, puhdistuspalvelu, myös VERKOSSA!

Hae koulutukseen

Pätevöidy puhtauspalvelujen esihenkilö- ja asiantuntijatehtäviin!

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinnon suorittaneena osaat suunnitella ja johtaa vastuualueesi palvelutuotantoa sekä ylläpitää ja kehittää vastuualueesi asiakkuuksia. Osaat vastata palvelun laadun toteuttamisesta ja kehittämisestä asiakaskohteessa sekä johtaa vastuualueesi toiminnan kannattavuutta. Lisäksi osaat ennakoida henkilöstötarpeen ja rekrytoida henkilöstöä sekä organisoida henkilöstön perehdytyksen ja kehittää työyhteisösi osaamista.

Koulutus on suunnattu puhtaus- tai kotityöpalvelualalla asiantuntija- ja esimiestehtävissä työskenteleville. Suorittamalla erikoisammattitutkinnon, syvennät johtamisosaamistasi ja ymmärrät paremmin organisaation toimintaa, strategista suunnittelua, ihmisten johtamista ja muita tärkeitä johtamisen näkökohtia.

Osaavana johtajana motivoit henkilöstöäsi ja parannat organisaatiosi tehokkuutta ja suorituskykyä. Koulutus avaa myös oven uusiin uramahdollisuuksiin, kuten palvelupäälliköksi, suunnittelijaksi, myyntijohtajaksi tai alan kouluttajaksi.

Saat myös mahdollisuuden verkostoitua muiden johtamisen ammattilaisten kanssa. Voit oppia muiden kokemuksista ja saada uusia näkökulmia omaan työhösi.

Tutkinnon suorittaminen antaa myös jatko-opintokelpoisuuden restonomi-opintoihin.

Sisältö

Koulutuksessa

 • kehität osaamistasi toimia palveluesihenkilönä tai työnjohtajana.
 • saat valmiuksia suunnitella ja johtaa itsenäisesti työryhmäsi työskentelyä sekä kehittää palvelutuotantoa ja ylläpitää asiakkuuksia ja ennakoida henkilöstötarpeen.

Voit suunnata osaamistasi ekotehokkuuden johtamiseen, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan kehittämiseen, monipalvelujen johtamiseen tai puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan mitoittamiseen ja myyntiin.

Ammattitaitoisten ja kokeneiden opettajiemme lisäksi koulutuksessa on inspiroivia vierailevia luonnoitsijoita.

Koulutuksen toteutusta on uudistettu!

Oppiminen ja näytöt tapahtuvat työpaikalla aidoissa työtehtävissä. Koulutukseen sisältyy lisäksi lähi- ja etäopiskelua oppilaitoksessamme noin kerran kuukaudessa sekä itsenäisiä etätehtäviä. UUTTA! Pystyt suorittamaan koulutuksen myös kokonaan verkossa! Näin ollen voit osallistua koulutukseen mistä päin Suomea tahansa.

Koulutuksen suunniteltu kesto on 1-2 vuotta. Kesto määräytyy valittujen tutkinnon osien ja henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmasi mukaan. Aiempi osaamisesi otetaan huomioon opintojen suunnittelussa.

Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä linkistä.

Tutustu esitteeseen (pdf).

Keskimääräinen kuukausipalkka

3 887 €

Lähde: duunitori.fi

Oppisopimus

Koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuskoulutuksena.

Osaamisen tunnustaminen

Aikaisempi osaaminen otetaan huomioon opintojen suunnittelussa.

Hae koulutukseen

Opiskelijatarinoita

 • Huoneistoremontoijien harjoituskoppeja

  12.9.2023 Opiskelijatarinat

  Hyvä tietää mitä seinän takana on

  ”Mittaa kahdesti ja sahaa kerran”, on opettaja Jari Välimäen ohje koulutuksen alkuvaiheessa, joka on jäänyt opiskelijoille hyvin mieleen. Sini 23, Mia, 49 ja Hannu, 27 ovat kaikki alanvaihtajia ja opiskelevat nyt huoneistoremontoijiksi. Huoneistoremontointi vaatii mm. tarkkuutta, mutta entä jos ei ole mitään kokemusta rakennushommista? ”Ei se haittaa, ei tarvitse osata mitään etukäteen. Kaikki opetetaan perusteellisesti”, […]

 • Koneistuksen opiskelija

  4.9.2023 Opiskelijatarinat

  Edukkain tapa opiskella

  Jaakolle oli selvää, että hän hakeutuu juuri työvoimakoulutukseen, koska siitä saa samaa etuutta kuin työttömänä ollessa sekä 9 euron kulukorvauksen koulupäiviltä. Siksi se on edukkain tapa opiskella työttömänä työnhakijana. Jaakko opiskelee kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoa ja hän haluaa suuntautua CNC-koneistajaksi. ”Parasta on CNC-koneen ohjelmointi, kun pääsee koodia kirjoittamaan”, hän kertoo. ”Hyvin olen pärjännyt! Kaikki alkoi […]

 • Henkilöiden alavartaloja

  10.8.2023 Ajankohtaista

  Vinkkejä alanvaihtoon

  Alanvaihto on merkittävä päätös ja sen tekemiseen kannattaa valmistautua huolellisesti. Tässä on muutamia huomioon otettavia seikkoja, kun harkitset alanvaihtoa: Alanvaihto on mahdollisuus uusiin haasteisiin ja tyytyväisyyteen, mutta se vaatii ponnisteluja sitoutumista saavuttaaksesi tavoitteesi. Ennen kuin teet päätöksen, tee perusteellinen pohdinta ja huolellinen suunnitelma. Älä jää asian kanssa yksin! Voisiko sopiva koulutus löytyä Turun AKK:sta? Ammattitaitoiset […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun