Sähköasennusmestari, sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinto verkossa

Hae koulutukseen

Sähköalan opettaja

Kuvaus

Suorita erikoisammattitutkinto 100% verkko-opintoina mistä päin Suomea tahansa!

Koulutuksen seuraava aloitus on 30.9.2024. Hae koulutukseen 16.9.2024 mennessä.

Sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinnon suorittaneella sähköasennusmestarilla on ammattitaito itsenäiseen sähkö- ja automaatioalan asennustöiden tekemiseen ja asennustöiden johtamiseen monipuolisissa työympäristöissä.

Sähköasennusmestari suunnittelee, toteuttaa ja seuraa työryhmän toimintaa niin, että tulos- ja laatutavoitteet saavutetaan. Hän huolehtii työmaan turvallisuudesta ja varmistaa, että työryhmän tekemät asennukset täyttävät asiakkaan kanssa sovitut vaatimukset.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu alalla jo muutaman vuoden työskennelleille, jotka haluavat kehittää ammattitaitoaan. Kokemus työnjohto- ja suunnittelutehtävistä on eduksi.

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, jonka edellytyksenä on alan työpaikka sekä mahdollisuus tehdä tutkinnon osaamisvaatimuksia vastaavia työtehtäviä.

Sisältö

Sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinto, sähköasennusmestari (180 osp)

Pakolliset tutkinnon osat, 90 osp  

  • sähkö- ja automaatioalan työnjohto ja -suunnittelu, 30 osp
  • pienjännitesähköasennusprojektien suunnittelu ja toteutus, 60 osp

Etäopetuksessa valittavat valinnaiset tutkinnon osat, 90 osp  

  • viestintä- ja tietoverkkojärjestelmien asennuksien johtaminen, 30 osp
  • sähkökäyttöjen asennuksien johtaminen, 30 osp
  • automaatiojärjestelmien asennuksien johtaminen, 30 osp
  • palo- ja tilaturvallisuusjärjestelmien asennuksien johtaminen, 30 osp
  • rakennusautomaatiojärjestelmien asennusten johtaminen, 30 osp

Valinnaisista tutkinnon osista on valittavissa myös muita kokonaisuuksia, mutta niiden osalta tukeudutaan enemmän työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen, eikä niihin sisälly varsinaista opetusta. Otamme kuitenkin vastaan näyttötöitä, tuemme näyttöraporttipohjien tekemistä sekä osallistumme näiden arviointiin työpaikan edustajan kanssa.

Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Toteutus

Oppiminen tapahtuu omalla työpaikallasi tutkinnon osaamisvaatimuksia vastaavissa työtehtävissä. Työpaikalta nimetään työpaikkaohjaaja, joka vastaa koulutuksen järjestelyistä ja ohjaa oppimistasi. Osaaminen osoitetaan omalle työpaikalle tehtävällä näyttötyöllä, jota opiskelija raportoi opintojen aikana. Näytön arvioi työpaikkaohjaaja yhteistyössä kouluttajan kanssa.

Lue lisää oppisopimuksesta

Työpaikalla tapahtuvaa oppimista täydennetään verkko-opetuksella kerran viikossa (ma-to) klo 16.30-20.30, josta tehdään nauhoite. Mikäli et pääse osallistumaan verkko-opetukseen, voit katsoa nauhoitteen myöhemmin.

Lisäksi koulutukseen sisältyy itsenäisiä oppimistehtäviä.

Kesto

Koulutuksen alussa opettaja kartoittaa tilanteesi ja oppisopimus suunnitellaan työpaikan tarpeisiin sekä nykyiseen ammattitaitoosi perustuen. Kestoon vaikuttavat nykyinen ammattitaito ja se, kuinka paljon osaamista on kehitettävä tutkinnon suorittamiseksi sekä valmiutesi ja mahdollisuutesi kehittää osaamistasi. Opintojen kesto on enimmillään kaksi (2) vuotta, mutta tilanteestasi riippuen tutkinnon suorittaminen on mahdollista nopeammallakin aikataululla.

Lue blogistamme opiskelijoiden kokemuksia koulutuksesta:

Blogi: Opiskele verkossa sähköasennusmestariksi
Blogi: Sähköasennusmestariksi oman työn ohella

Opiskelijatarinoita

  • Metallialan kaksi naispuolista opiskelijaa.

    15.4.2024 Opiskelijatarinat

    Naiset vaihtoivat metallialalle

    Metallialan työsalissa on tekemisen meininki. Kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoa opiskelevat Laura, 35, ja Noora, 38, ovat tekemässä metallintyöstöharjoituksia eri menetelmin. Levystä on esimerkiksi rälläköity palasia irti, käytetty plasmaleikkuria kirjaimiin ja tehty kierreharjoituksia. Molemmat kertovat, että parasta alassa on se, kun saa aikaan jotain konkreettista ja näkee oman kädenjäljen. Heillä on takanaan koulutusta reilu pari kuukautta […]

  • Jukka Välikangas, Vesa Lehto ja opiskelija Ville.

    9.4.2024 Opiskelijatarinat

    Kiinteistönhoitaja on asiakaspalvelija

    Villelle solmittiin kiinteistönhoitajan oppisopimus RTK Palveluihin, joka tarkoittaa sitä, että hän suorittaa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon loppuun palkkatyön ohessa. Opinnot alkoivat syyskuussa 2023, työharjoitteluun lähdettiin joulukuussa ja sillä tiellä ollaan. Forssasta Turkuun muuttanut Ville haki vaihtelua elämään. Hän oli pohtinut koulutusta, mutta ensisijainen tavoite oli työllistyä. Syksyllä 2023 Ville törmäsi Turun AKK:n opettaja Jukka Välikankaaseen […]

  • Koulunkäynninohjaaja Priya

    13.3.2024 Ajankohtaista

    Koulunkäynninohjaajaksi oppisopimuksella

    Intiasta Suomeen muuttanut Priya työskenteli kotimaassaan esikouluopettajana. Moni Priyan tuttu vaihtoi alaa tullessaan Suomeen, mutta Priya halusi pysyä omalla alallaan. Työkokemuksen kautta Priya päätyi opiskelemaan koulunkäynninohjaajaksi Turun AKK:hon, jota hän suorittaa nyt oppisopimuksella työn ohessa. ”Voit valita menetkö töihin iltapäiväkerhoon, päiväkotiin tai kouluun”. Alunperin Priya hakeutui työkokeiluun päiväkotiin, jonne hänet myöhemmin työllistettiin avustajaksi. ”Olin siellä […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun