Kuvaus
Suorita erikoisammattitutkinto 100% verkko-opintoina mistä päin Suomea tahansa!
Sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinnon suorittaneella on ammattitaito itsenäiseen sähkö- ja automaatioalan asennustöiden tekemiseen ja asennustöiden johtamiseen monipuolisissa työympäristöissä. Hän suunnittelee, toteuttaa ja seuraa työryhmän toimintaa niin, että tulos- ja laatutavoitteet saavutetaan. Hän huolehtii työmaan turvallisuudesta ja varmistaa, että työryhmän tekemät asennukset täyttävät asiakkaan kanssa sovitut vaatimukset.
Sisältö
Sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinto, sähköasennusmestari (180 osp)
Pakolliset tutkinnon osat, 90 osp
- sähkö- ja automaatioalan työnjohto ja -suunnittelu, 30 osp
- pienjännitesähköasennusprojektien suunnittelu ja toteutus, 60 osp
Etäopetuksessa valittavat valinnaiset tutkinnon osat, 90 osp
- viestintä- ja tietoverkkojärjestelmien asennuksien johtaminen, 30 osp
- turvallisuuslainsäädännön ja -normien soveltaminen, 30 osp
- sähkökäyttöjen asennuksien johtaminen, 30 osp
- automaatiojärjestelmien asennuksien johtaminen, 30 osp
- palo- ja tilaturvallisuusjärjestelmien asennuksien johtaminen, 30 osp
Työpaikalla tapahtuvan oppimisen lisäksi opit työtehtäviä tekemällä ja niitä täydennetään oppimisympäristöissä tapahtuvalla osaamisen hankkimisella etä- ja verkko-opintojen avulla.
Tutustu tutkinnon perusteisiin.
Lue blogistamme opiskelijoiden kokemuksia koulutuksesta:
Blogi: Opiskele verkossa sähköasennusmestariksi
Blogi: Sähköasennusmestariksi oman työn ohella
Hae koulutukseen
Koulutus alkaa: Aloituksesta sovitaan erikseen
Jatkuva hakuKohderyhmä: Koulutukseen hakeutuvalla tulee olla sähköalan vahva ammatillinen osaaminen ja kokemusta esim. sähkö- ja automaatioalan projekteissa työnjohto- ja suunnittelutehtävissä, nokkamiehenä, työnjohtajana, työryhmän vetäjänä tai esimiehinä toimimisesta. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on alan työpaikka.
Hinta: 300 €
Verkkototeutus
Koulutus toteutetaan verkossa esimerkiksi Microsoft Teams, Google Meets, Zoom tai vastaavalla sovelluksella. Osallistujalla oltava käytössään tietokone (ja laturi), kuulokkeet, mikrofoni, webkamera sekä laadukas internet-yhteys. Osallistumislinkki toimitetaan ilmoittautumisessa annettuun sähköpostiin.
Oppisopimuskoulutus
Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on alan työpaikka (väh. 25 tuntia/viikko). Suurin osa opiskelusta tapahtuu työpaikalla, suoritettavan tutkinnon tai tutkinnon osien osaamisvaatimuksia vastaavissa tehtävissä. Opetusta Turun AKK:ssa noin 1-4 pv/kk henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.
HUOM! Koulutuksen kestoon vaikuttavat nykyisen ammattitaitosi, valmiutesi ja mahdollisuutesi osaamisen kehittämiseen sekä tutkinnon suorittamiseen tarvittava osaaminen. Maksimissaan opinnot kestävät kaksi vuotta, mutta tutkinnon suorittaminen on mahdollista aikaisemminkin. Kaikki riippuu osaamisestasi.