Kuvaus
Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta valmistut lähihoitajaksi. Tutkinnon suorittaneena osaat työssäsi edistää eri-ikäisten ja erilaisissa elämänvaiheissa olevien ihmisten terveyttä, toimintakykyä ja hyvinvointia.
Lähihoitajana voit työskennellä erilaisissa hoidon ja huolenpidon, vanhus- ja vammaispalvelujen, mielenterveys- ja päihdetyön, kotihoidon, varhaiskasvatuksen, lastensuojelun, lapsiperheiden sekä erilaisissa sosiaali- ja terveydenhuollon avohoidon sekä laitoshoidon työtehtävissä.
Koulutukseen sisältyy paljon työssäoppimista ja näytöt suoritetaan työpaikoilla aidoissa työtehtävissä. Koulutuksesta onkin hyvät mahdollisuudet työllistyä jo opintojen aikana!
Sisältö
Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (180 osp) muodostuu ammatillisista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).
Omaehtoisessa ja oppisopimiskoulutuksessa on mahdollista suorittaa yksi näistä neljästä osaamisalasta:
- Ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisala
- Lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisala
- Sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisala
- Vammaistyön osaamisala
Työvoimakoulutuksessa suoritetaan ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisala
Opiskelijaksi soveltuminen
Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon liittyy tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia, joista voit lukea lisää tästä OPH:n määräyksestä: OPH-5-2018-Sora-lainsäädäntö
Tutustu tutkinnon perusteisiin.
Hae koulutukseen
Koulutus alkaa: Jatkuva haku
Jatkuva hakuKohderyhmä: Alalle aikovat, ammatinvaihtajat, osaamisalaa täydentävät tai jostakin syystä lähihoitajan tutkinnon aiemmin kesken jättäneet.
Hinta: Maksuton
Päivätoteutus
Omaehtoinen koulutus
Omaehtoinen koulutus on pääosin Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa. Opiskelun ollessa päätoimista, on opiskelija oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea tai työllisyysrahastolta aikuiskoulutustukea. 25-vuotta täyttäneet työttömät työnhakijat voivat tiedustella TE-toimistosta/kuntakokeilusta mahdollisuudesta opiskella työttömyysetuudella. HUOM! TE-toimistoon/kuntakokeiluun on oltava yhteydessä ennen koulutuksen aloitusta.
Toteutuksesta: Koulutus sisältää keskimäärin 4 päivää lähiopetusta ja yhden päivän etä/verkko-opiskelua viikossa. Koulutukseen sisältyy paljon työssäoppimista työpaikoilla ja tutkinnon osat suoritetaan näyttöinä työpaikoilla aidoissa työtehtävissä.
Täytä hakemus huolellisesti ja osallistu oppimisvalmiuksia mittaaviin testeihin keskiviikkona 23.8. klo 14-16 luentosalissa A106, osoitteessa Artukaistentie 13 (A-talo). Hakemusten ja testitulosten perusteella kutsumme hakijoita haastatteluun.
Lisätiedot:
Elina Mäenpää, opettaja
040 623 3556
elina.maenpaa@turunakk.fi
Janette Broberg, opettaja
040 714 1887
janette.broberg@turunakk.fi
Koulutus alkaa: Joustava aloitus
Jatkuva hakuKohderyhmä: Alalla työskentelevät, alalle aikovat, ammatinvaihtajat, osaamisalaa täydentävät tai jostakin syystä lähihoitajan tutkinnon aiemmin kesken jättäneet. Edellytyksenä alan työpaikka.
Hinta: Maksuton
Oppisopimuskoulutus
Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on alan työpaikka (väh. 25 tuntia/viikko). Suurin osa opiskelusta tapahtuu työpaikalla, suoritettavan tutkinnon tai tutkinnon osien osaamisvaatimuksia vastaavissa tehtävissä. Opetusta Turun AKK:ssa noin 1-4 pv/kk henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.
Lisätietoja:
Arja Heikelä-Välimäki, kouluttaja
040 512 5072
arja.heikela-valimaki@turunakk.fi
Anne Hyvätti, opettaja
040 121 6846
anne.hyvatti@turunakk.fi