Kuvaus
Haluatko tehdä merkityksellistä työtä lähellä ihmistä? Hae lähihoitajaksi.
Lähihoitajana työskentelet eri-ikäisten ihmisten parissa. Työ on monipuolista ja vaihtelevaa, sillä se pitää sisällään erilaisia hoitotehtäviä ja asiakasryhmiä. Lähihoitajille on kysyntää terveydenhuollon ja sosiaalialan eri sektoreilla, joka tarjoaa hyviä työmahdollisuuksia. Voit jatkuvasti kehittää omaa ammattiosaamistasi ja edetä urallasi esimerkiksi sairaanhoitajaksi tai terveydenhoitajaksi.
Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta valmistut lähihoitajaksi. Tutkinnon suorittaneena osaat työssäsi edistää eri-ikäisten ja erilaisissa elämänvaiheissa olevien ihmisten terveyttä, toimintakykyä ja hyvinvointia.
Lähihoitajana voit työskennellä erilaisissa hoidon ja huolenpidon, vanhus- ja vammaispalvelujen, mielenterveys- ja päihdetyön, kotihoidon, varhaiskasvatuksen, lastensuojelun, lapsiperheiden sekä erilaisissa sosiaali- ja terveydenhuollon avohoidon sekä laitoshoidon työtehtävissä.
Koulutukseen sisältyy paljon työssäoppimista ja näytöt suoritetaan työpaikoilla aidoissa työtehtävissä. Koulutuksesta onkin hyvät mahdollisuudet työllistyä jo opintojen aikana!
Sisältö
Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (180 osp) muodostuu ammatillisista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).
Tutustu tutkinnon perusteisiin.
Omaehtoisessa ja oppisopimiskoulutuksessa on mahdollista suorittaa yksi näistä neljästä osaamisalasta:
- Ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisala
- Lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisala
- Sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisala
- Vammaistyön osaamisala
Työvoimakoulutuksessa suoritetaan ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisala
Opiskelijaksi soveltuminen
On hyvä huomioida, että lähihoitajan työ voi olla henkisesti ja fyysisesti vaativaa. Kohtaat työssäsi erilaisia tilanteita, jotka vaativat empatiaa ja kykyä toimia erilaisten ihmisten kanssa. Työ edellyttää myös kykyä sietää kiirettä ja työskennellä paineen alla.
Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon liittyy tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia, joista voit lukea lisää tästä OPH:n määräyksestä: OPH-5-2018-Sora-lainsäädäntö
Koulutushakemuksen lisäksi sinun tulee osallistua oppimisvalmiuksia mittaaviin testeihin Turun AKK:ssa. Tarkista seuraava testipäivä koulutustietojen alta.
Katso myös: Lähihoitaja tai hoiva-avustaja, työvoimakoulutus



Hae koulutukseen
Koulutus alkaa: Jatkuva haku
Jatkuva hakuKohderyhmä: Alalle aikovat, ammatinvaihtajat, osaamisalaa täydentävät tai jostakin syystä lähihoitajan tutkinnon aiemmin kesken jättäneet.
Hinta: Maksuton
Päivätoteutus
Omaehtoinen koulutus
Omaehtoinen koulutus on pääosin Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa. Opiskelun ollessa päätoimista, on opiskelija oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea tai työllisyysrahastolta aikuiskoulutustukea. 25-vuotta täyttäneet työttömät työnhakijat voivat tiedustella TE-toimistosta/kuntakokeilusta mahdollisuudesta opiskella työttömyysetuudella. HUOM! TE-toimistoon/kuntakokeiluun on oltava yhteydessä ennen koulutuksen aloitusta.
Toteutuksesta: Koulutus sisältää keskimäärin 4 päivää lähiopetusta ja yhden päivän etä-/verkko-opiskelua viikossa. Koulutukseen sisältyy paljon työssäoppimista työpaikoilla ja tutkinnon osat suoritetaan näyttöinä työpaikoilla aidoissa työtehtävissä.
Täytä hakemus huolellisesti ja osallistu oppimisvalmiuksia mittaaviin testeihin Turun AKK:ssa. Hakemusten ja testitulosten perusteella kutsumme hakijoita haastatteluun.
Paikka: Artukaistentie 13, A-talo, luentosali.
Seuraavat testipäivät:
keskiviikko 13.12. klo 14-15.30
keskiviikko 10.1. klo 14-15.30
Seuraava uuden ryhmän aloitus on 26.2.2024.
Lisätiedot:
Elina Mäenpää, opettaja
040 623 3556
elina.maenpaa@turunakk.fi
Janette Broberg, opettaja
040 714 1887
janette.broberg@turunakk.fi
Koulutus alkaa: Joustava aloitus
Jatkuva hakuKohderyhmä: Alalla työskentelevät, alalle aikovat, ammatinvaihtajat, osaamisalaa täydentävät tai jostakin syystä lähihoitajan tutkinnon aiemmin kesken jättäneet. Edellytyksenä alan työpaikka.
Hinta: Maksuton
Oppisopimuskoulutus
Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on alan työpaikka (väh. 25 tuntia/viikko). Suurin osa opiskelusta tapahtuu työpaikalla, suoritettavan tutkinnon tai tutkinnon osien osaamisvaatimuksia vastaavissa tehtävissä. Opetusta Turun AKK:ssa noin 1-4 pv/kk henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.
Lisätietoja:
Arja Heikelä-Välimäki, kouluttaja
040 512 5072
arja.heikela-valimaki@turunakk.fi
Anne Hyvätti, opettaja
040 121 6846
anne.hyvatti@turunakk.fi