Talotekniikan perustutkinto, ilmanvaihtoasentaja

Hae koulutukseen

Ilmanvaihtoasennuksen opiskelija

Kuvaus

Tietoisuus terveen sisäilman tärkeydestä on lisännyt ilmanvaihtoasentajien työtä puhdistus- ja huoltotöiden osalta.

Talotekniikan perustutkinto antaa hyvät valmiudet työskennellä ilmanvaihtoasentajana, kanavaosien valmistuksessa, mittaus- ja säätötöissä sekä huolto- ja puhdistustöissä. Voit työskennellä uudis- tai korjausrakennustyömailla LVI-urakoita tekevissä yrityksissä tai yrittäjänä. Koulutus on hyvä pohja myös jatko-opintoihin ja antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden.

Opiskelijaksi soveltuminen

Työn monipuolisuuden vuoksi ala sopii kaikenikäisille. Alalta löytyy myös fyysisesti kevyempiä töitä, kuten mittaus-, säätö-, ja huoltotyöt.

Koulutus suunnitellaan jokaiselle opiskelijalle henkilökohtaisesti ja mahdollinen aiempi osaaminen tai työkokemus otetaan huomioon.

Modernit ja laadukkaat opetustilat

Opetustilamme vastaavat aitoja työmaaolosuhteita, jolloin opiskelijat saavat hyvät valmiudet työelämästä . Osaamisen karttuessa he siirtyvätkin työssäoppimaan alan yrityksiin mahdollisimman nopeasti, koska aidossa työelämässä oppii parhaiten!

Hyvät työllistymismahdollisuudet

Opiskelijamme ovat työllistyneet hyvin paikallisiin talotekniikka-alan yrityksiin. Alalla tehdään myös paljon oppisopimuksia, jolloin opiskelijat työllistyvät palkkatyöhön ja suorittavat tutkinnon loppuun työn ohessa.

Sisältö

Talotekniikan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.

Ilmanvaihtoasentaja, pakolliset tutkinnon osat, 85 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, 60 osp

 • Valinnaiset tutkinnot osat valitaan opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan talotekniikan perustutkinnon perusteissa olevalta tutkinnonosalistalta.

Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp

 • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
 • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
 • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Opiskelijatarinoita

 • Ohjausalan opiskelijoita

  26.5.2023 Ajankohtaista

  Ohjauspalvelujen asiantuntijat valmistuivat

  Meiltä valmistui uusi, iloinen oppisopimusryhmä ohjausalan ammattilaisia, jotka tekevät työssään asiakasohjausta mm. työllisyyden ja koulutuksen parissa. He suorittivat työn ohessa kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnosta ”osaamisen ja työllistyvyyden ohjaus” -tutkinnonosan, joka syventää asiakaslähtöistä ohjausosaamista. Koulutus antaa osaamista toimia eri ohjaustilanteissa. Koulutus toteutetaan opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan työtehtävät huomioiden. Ryhmä on tyytyväinen koulutukseen ja suosittelee sitä kaikille […]

 • Ajoneuvoalan opiskelija Tomi

  6.4.2023 Ajankohtaista

  Työnantaja arvostaa koulutusta

  Tomi työskenteli Valmet Automotivella 6 vuotta ja joutui lomautetuksi. Taustalla hänellä oli myös 12 vuotta linja-auton ratin takana, mutta Tomi ei nähnyt enää paluuta vanhaan ammattiin. Koulutus oli tässä kohtaa ensisijainen vaihtoehto. ”En olisi päässyt autokorjaamoon töihin ilman papereita” Tomi, ajoneuvoalan opiskelija Koko ikänsä omia autoja korjaillut Tomi hakeutui opiskelemaan ajoneuvoalaa Turun AKK:hon. ”En olisi […]

 • 31.3.2023 Opiskelijatarinat

  Koulutuksella unelmatyöhön

  Lotta valmistui teknisen suunnittelun assistentiksi maaliskuussa 2023 ja työllistyi Kaarinan kaupungin kaavoituspuolelle. ”Tämä koulutus oli juuri sitä mitä tarvitsin”, toteaa Lotta tyytyväisenä ja syystä, sillä koulutuksen tuoma osaaminen avasi hänelle oven kauan haaveiltuun paikkaan maankäytön pariin. Useamman vuoden ympäristökasvatuksen parissa työskennellyt Lotta oli suuntautunut jo AMK-opinnoissaan maankäyttöön sekä vesi- ja katuinfraan. Työ maankäytön parissa oli […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun