Talotekniikan perustutkinto, putkiasentaja

Hae koulutukseen

Talotekniikka-alan opiskelijoita

Kuvaus

Putkiasentaja tekee putkistojen asennus- ja korjaustöitä, erilaisia LVI-laitteiden huoltotehtäviä sekä lämmityslaitteiden ja -verkostojen asennuksia. Perustutkinto antaa laajat perusvalmiudet toimia alan työtehtävissä laatutietoisesti, oma-aloitteisesti ja asiakaspalveluhenkisesti.

Voit työskennellä putkiasentajana LVI- tai kiinteistöhuoltopalveluja tarjoavissa yrityksissä tai yrittäjänä. Osa putkiasentajista haluaa työskennellä pidempään yhdellä työmaalla uudis- tai saneerauskohteissa, osa viihtyy liikkuvassa keikkahommassa. Isoilla tuotantolaitoksilla on myös omia putkiasentajia. Työtehtävissä on siis valinnanvaraa!

Opiskelijaksi soveltuminen

Ala vaatii riittävää fyysistä kuntoa. Työssä on myös asiakaspalvelua, joten ammatti vaatii riittävää suomen kielen taitoa.

Putkiasentajan keskipalkka kuntasektorilla 2705 €/kk

Lähde: Duunitori.fi

Oppisopimus

Hyvät mahdollisuudet siirtyä oppisopimukseen; niitä tehdään enemmän kuin koskaan.

Työllisyystilanne on hyvä!

Putkiasentamisen yritykset ovat riippuvaisia uusista tekijöistä, joten osaaville tekijöille on kysyntää. Opiskelijamme työllistyvätkin hyvin!

Sisältö

Talotekniikan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.

Putkiasentaja, pakolliset tutkinnon osat, 85 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 60 osp

 • Valinnaiset tutkinnot osat valitaan opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan, talotekniikan perustutkinnon perusteissa olevalta tutkinnonosalistalta.

Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp

 • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
 • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
 • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Onko sinulla jo kokemusta alalta? Katso myös talotekniikan ammattitutkinto

Opiskelijatarinoita

 • Ohjausalan opiskelijoita

  26.5.2023 Ajankohtaista

  Ohjauspalvelujen asiantuntijat valmistuivat

  Meiltä valmistui uusi, iloinen oppisopimusryhmä ohjausalan ammattilaisia, jotka tekevät työssään asiakasohjausta mm. työllisyyden ja koulutuksen parissa. He suorittivat työn ohessa kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnosta ”osaamisen ja työllistyvyyden ohjaus” -tutkinnonosan, joka syventää asiakaslähtöistä ohjausosaamista. Koulutus antaa osaamista toimia eri ohjaustilanteissa. Koulutus toteutetaan opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan työtehtävät huomioiden. Ryhmä on tyytyväinen koulutukseen ja suosittelee sitä kaikille […]

 • Ajoneuvoalan opiskelija Tomi

  6.4.2023 Ajankohtaista

  Työnantaja arvostaa koulutusta

  Tomi työskenteli Valmet Automotivella 6 vuotta ja joutui lomautetuksi. Taustalla hänellä oli myös 12 vuotta linja-auton ratin takana, mutta Tomi ei nähnyt enää paluuta vanhaan ammattiin. Koulutus oli tässä kohtaa ensisijainen vaihtoehto. ”En olisi päässyt autokorjaamoon töihin ilman papereita” Tomi, ajoneuvoalan opiskelija Koko ikänsä omia autoja korjaillut Tomi hakeutui opiskelemaan ajoneuvoalaa Turun AKK:hon. ”En olisi […]

 • 31.3.2023 Opiskelijatarinat

  Koulutuksella unelmatyöhön

  Lotta valmistui teknisen suunnittelun assistentiksi maaliskuussa 2023 ja työllistyi Kaarinan kaupungin kaavoituspuolelle. ”Tämä koulutus oli juuri sitä mitä tarvitsin”, toteaa Lotta tyytyväisenä ja syystä, sillä koulutuksen tuoma osaaminen avasi hänelle oven kauan haaveiltuun paikkaan maankäytön pariin. Useamman vuoden ympäristökasvatuksen parissa työskennellyt Lotta oli suuntautunut jo AMK-opinnoissaan maankäyttöön sekä vesi- ja katuinfraan. Työ maankäytön parissa oli […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun