Teknisen suunnittelun perustutkinto, suunnitteluassistentti

Hae koulutukseen

Teknisen suunnittelun assistentti työpisteellä

Oletko kiinnostunut rakennus- tai sisustussuunnittelun parissa työskentelystä? Kiinnostaako sinua mekaaniset laitteet ja niiden osien mallintaminen? Oletko kenties kiinnostunut 3D-tulostamisesta? Pidätkö siististä sisätyöstä? Oletko ajatellut jossain vaiheessa insinööri- tai arkkitehtiopintoja, mutta haluat ensin tutustua alaan paremmin?

Jos vastasit johonkin kohtaan kyllä, niin teknisen suunnittelun perustutkinto voisi siinä tapauksessa olla juuri sinun vaihtoehtosi. Teknisen suunnittelun perustutkinnon suorittaneet työskentelevät suunnitteluassistentteina.

Suunnitteluassistentin tyypillisiä tehtäviä ovat 2D- ja 3D-mallien parissa työskentely, niiden luominen ja muokkaaminen sekä virtuaalisten esitysten tuottaminen. Toisinaan työnkuvaan sisältyy käyttö- ja huolto-ohjeiden laatimista sekä prosessi- ja layout-suunnitelmien tekemistä. Työ voi pitää sisällään 3D-tulostamista ja tulosteiden jälkikäsittelyä. Koulutuksessa käytetään mm. seuraavia ohjelmia: Autocad, Solidworks ja Archicad.

Suunnitteluassistentit työskentelevät mm. teollisuuden tuotantolaitoksissa, arkkitehti-, suunnittelu- ja insinööritoimistoissa sekä kaupunkien teknisissä virastoissa.

Toteutus

Koulutuksen suunniteltu kesto on noin 1,5 vuotta. Kesto määräytyy valittujen tutkinnon osien ja aiemman osaamisesi mukaan.

Koulutus toteutetaan verkko- ja etäopiskeluna, joten voit osallistua mistä päin Suomea tahansa. Osallistujalla on oltava käytössään tietokone (ja laturi), kuulokkeet, mikrofoni, webkamera sekä laadukas internet-yhteys.

Huomioithan, että osa koulutuksessa käytettävistä ohjelmista toimii vain Windows-ympäristössä. Lisätietoja laitevaatimuksista.

Tutustu tästä linkistä tutkinnon perusteisiin.

Valintakoe

Hakijoille pidetään valintakoe, jossa kartoitetaan hakijan soveltuvuutta tekniselle alalle. Kokeen pääpaino on matemaattisissa tehtävissä.

Kesto: maks. 1 tunti.
Ajankohta: 7.6.2023 joko klo 9.00 tai 17.00. Ilmoita hakemuksessasi kumpi aika sopii sinulle parhaiten.
Järjestely: valintakoe järjestetään Teamsin välityksellä ja kaikille koulutukseen hakeutuneille lähetetään Teams-kokouskutsu. Valintakokeen aikana osallistujien on pidettävä web-kamera päällä.

Alkuhaastattelu

Alkuhaastattelu järjestetään Teams-yhteydellä 12.-16.6.2023.

Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnasta sähköpostitse 22.6.2023 mennessä.

Lähetäthän peruskoulun jälkeiset todistukset ja mahdolliset työtodistukset opiskelijavalinnan arviointiskaalautumista varten vastuuopettaja Jari Lehtoselle sähköpostilla jari.lehtonen@turunakk.fi

Keskimääräinen kuukausipalkka

2 782 €

Lähde: duunitori.fi

Oppisopimus

Koulutuksesta on mahdollisuus työllistyä joustavasti oppisopimukseen missä vaiheessa tahansa.

Osaamisen tunnustaminen

Aikaisempi osaaminen otetaan huomioon opintojen suunnittelussa.

Opiskelijatarinoita

 • Ohjausalan opiskelijoita

  26.5.2023 Ajankohtaista

  Ohjauspalvelujen asiantuntijat valmistuivat

  Meiltä valmistui uusi, iloinen oppisopimusryhmä ohjausalan ammattilaisia, jotka tekevät työssään asiakasohjausta mm. työllisyyden ja koulutuksen parissa. He suorittivat työn ohessa kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnosta ”osaamisen ja työllistyvyyden ohjaus” -tutkinnonosan, joka syventää asiakaslähtöistä ohjausosaamista. Koulutus antaa osaamista toimia eri ohjaustilanteissa. Koulutus toteutetaan opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan työtehtävät huomioiden. Ryhmä on tyytyväinen koulutukseen ja suosittelee sitä kaikille […]

 • Ajoneuvoalan opiskelija Tomi

  6.4.2023 Ajankohtaista

  Työnantaja arvostaa koulutusta

  Tomi työskenteli Valmet Automotivella 6 vuotta ja joutui lomautetuksi. Taustalla hänellä oli myös 12 vuotta linja-auton ratin takana, mutta Tomi ei nähnyt enää paluuta vanhaan ammattiin. Koulutus oli tässä kohtaa ensisijainen vaihtoehto. ”En olisi päässyt autokorjaamoon töihin ilman papereita” Tomi, ajoneuvoalan opiskelija Koko ikänsä omia autoja korjaillut Tomi hakeutui opiskelemaan ajoneuvoalaa Turun AKK:hon. ”En olisi […]

 • 31.3.2023 Opiskelijatarinat

  Koulutuksella unelmatyöhön

  Lotta valmistui teknisen suunnittelun assistentiksi maaliskuussa 2023 ja työllistyi Kaarinan kaupungin kaavoituspuolelle. ”Tämä koulutus oli juuri sitä mitä tarvitsin”, toteaa Lotta tyytyväisenä ja syystä, sillä koulutuksen tuoma osaaminen avasi hänelle oven kauan haaveiltuun paikkaan maankäytön pariin. Useamman vuoden ympäristökasvatuksen parissa työskennellyt Lotta oli suuntautunut jo AMK-opinnoissaan maankäyttöön sekä vesi- ja katuinfraan. Työ maankäytön parissa oli […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun