Teknisen suunnittelun perustutkinto, suunnitteluassistentti

Hae koulutukseen

Teknisen suunnittelun assistentti työpisteellä

Oletko kiinnostunut rakennus- tai sisustussuunnittelun parissa työskentelystä? Kiinnostaako sinua mekaaniset laitteet ja niiden osien mallintaminen? Oletko kenties kiinnostunut 3D-tulostamisesta? Pidätkö siististä sisätyöstä? Oletko ajatellut jossain vaiheessa insinööri- tai arkkitehtiopintoja, mutta haluat ensin tutustua alaan paremmin?

Jos vastasit johonkin kohtaan kyllä, niin teknisen suunnittelun perustutkinto voisi siinä tapauksessa olla juuri sinun vaihtoehtosi. Koulutuksen pääpaino on verkko-opetuksesta, joten voit osallistua koulutuksen mistä päin Suomea tahansa!

Teknisen suunnittelun perustutkinnon suorittaneet työskentelevät suunnitteluassistentteina, joiden tyypillisiä työtehtäviä ovat 2D- ja 3D-mallien parissa työskentely, niiden luominen ja muokkaaminen sekä virtuaalisten esitysten tuottaminen. Toisinaan työnkuvaan sisältyy käyttö- ja huolto-ohjeiden laatimista sekä prosessi- ja layout-suunnitelmien tekemistä. Työ voi pitää sisällään 3D-tulostamista ja tulosteiden jälkikäsittelyä. Koulutuksessa käytetään mm. seuraavia ohjelmia: Autocad, Solidworks ja Archicad.

Suunnitteluassistentit työskentelevät mm. teollisuuden tuotantolaitoksissa, arkkitehti-, suunnittelu- ja insinööritoimistoissa sekä kaupunkien teknisissä virastoissa.

Kohderyhmä ja opiskelijaksi soveltuminen

Koulutus ei vaadi aiempaa osaamista, mutta mahdollinen aiempi osaaminen huomioidaan koulutuksen sisällössä. Soveltuu hyvin myös esimerkiksi ohjelmisto-osaamista kartuttaville AMK-taustaisille henkilöille.

Opetuskieli on suomi ja koulutus sisältää paljon teknistä suomen kielen sanastoa, joten hakijan kielitaito tulisi olla vähintään tasolla B1.1.

Toteutus

Teknisen suunnittelun perustutkinnon uusien perusteiden myötä, 1.8.2024 alkaen, osa tutkinnonosista vaatii läsnäoloa oppilaitoksessa.

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, joka sisältää pääosin verkko-opetusta sekä lähiopetusta Turun AKK:ssa (Artukaistentie 11-13, Turku) enintään kaksi (2) päivää kuukaudessa. Lähiopetuspäivät pyritään järjestämään peräkkäisinä päivinä. Lisäksi koulutuksessa on itsenäisiä oppimistehtäviä. Opetusta on arkisin klo 8-15.

Opiskelijalle on oltava käytössään tietokone (ja laturi), kuulokkeet, mikrofoni, webkamera sekä laadukas internet-yhteys.

Huomioithan, että osa koulutuksessa käytettävistä ohjelmista toimii vain Windows-ympäristössä. Lisätietoja laitevaatimuksista (siirryt aipworks.fi-sivustolle)

Valintakoe (omaehtoinen koulutus)

Hakiessasi omaehtoiseen koulutukseen, hakemuksen lisäksi sinun tulee osallistua valintakokeeseen sekä alkuhaastatteluun Teamsin välityksellä. Näiden perusteella kartoitetaan hakijan soveltuvuutta tekniselle alalle. Kokeen pääpaino on matemaattisissa tehtävissä.

Keskimääräinen kuukausipalkka

2 782 €

Lähde: duunitori.fi

Oppisopimus

Koulutuksesta on mahdollisuus työllistyä joustavasti oppisopimukseen missä vaiheessa tahansa.

Osaamisen tunnustaminen

Aikaisempi osaaminen otetaan huomioon opintojen suunnittelussa.

Käytännön osaamista korkeakouluopintojen rinnalle – Lue blogista, kuinka AMK-opinnoissaan maankäyttöön sekä vesi- ja katuinfraan suuntautunut Lotta päivitti ohjelmisto-osaamistaan ja sai unelmiensa työpaikan maankäytön parista. Tästä blogiin

Opiskelijatarinoita

  • Lähihoitajaopiskelija Kenneth mittaamassa potilaalta sokeriarvoa.

    9.7.2024 Opiskelijatarinat

    Kutsumuksena hoitoala

    Haastattelimme Kennethiä, joka opiskelee lähihoitajaksi Turun AKK:ssa. Hänen sympaattinen olemuksensa on kuin tehty sotealalle. Hän on tuttu näky AKK:n käytävillä, sillä hän on toiminut opintojensa ohella myös oppilaskunta Tulmukan puheenjohtajana ja on aina aktiivisesti mukana kaikissa tapahtumissa. Kenneth tuli Turun AKK:hon vuonna 2023 työskenneltyään call center-tehtävissä Kreikassa reilu viisi vuotta. Hän kertoo kokevansa kutsumusta hoitoalalle […]

  • Opettaja Kimmo Ahlqvist ohjaamassa putkiasentajaopiskelijaa.

    19.6.2024 Opiskelijatarinat

    Putkiasentajan ammatti houkuttelee

    Putkiasentajan ammatti houkuttelee kaikenikäisiä ja tällä hetkellä käynnissä olevassa ryhmässä ikähaarukka on 20-48 vuotta, mikä on opiskelijoiden mielestä vain hyvä asia. Ryhmässä on useampi alanvaihtaja, esimerkiksi leipomo- ja kuljetusalalta. Yksi ammattikalastajakin on lähtenyt kouluttautumaan uudelle alalle. Perinteisesti miesten suosiossa ollut ala on alkanut kiinnostaa myös naisia. ”Sukupuolella ei tietenkään ole tässäkään asiassa merkitystä, vaan tärkeintä […]

  • Rakennusalan perustutkinto-opiskelijat harjoittelemassa perustutustöitä.

    12.6.2024 Opiskelijatarinat

    Rakennusalan koulutus kannattaa juuri nyt

    Betoniauto on juuri lähtenyt työmaalta, jossa rakennusalan perustutkinto-opiskelijat ovat tekemässä perustustyöharjoitusta, joka tulee myöhemmin runkovaiheen töihin harjoitusalustaksi. Ensin on valettu antura, jonka päälle on rakennettu sokkeli raudoituksineen. ”Tämä vastaa työmaaolosuhteita ja on tehty, kuten talon perusta olisi tehty”, kertoo rakennusalan opettaja Markku Hämäläinen. Moldovasta 12 vuotta sitten Suomeen tullut Victor on tehnyt rakennustöitä aiemminkin, mutta […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun