Talotekniikka

Talotekniikan osaajille on kysyntää työmarkkinoilla. Uudisrakennusten lisäksi töitä riittää eri-ikäisten rakennusten saneerauksissa ja peruskorjauksissa. Tyypillisiä työpaikkoja ovat esimerkiksi rakennusliikkeet, urakoitsijat, LVI-alan tai sähköalan yritykset, pintatoimialan yritykset ja rakennusteollisuus. Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualla työpaikat ovat pitkälti kiinteistöhuollossa.

Ala vaatii kädentaitoja, vastuullista työotetta sekä kykyä itsenäiseen ja ryhmätyöskentelyyn eri työvaiheissa. Riittävä fyysinen kunto on tärkeää alan tehtävissä. Asiakaspalvelutaidot ovat myös isossa osassa. Tekniikan tuntemisen sekä koneiden ja laitteiden hallinnan lisäksi tarvitaan suunnittelu- ja järjestelykykyä.

Voit hakeutua alalle täysin uutena tekijänä, ilman aiempaa osaamista tai tulla kartuttamaan osaamista ammatti- tai erikoisammattitutkinnolla.

Koulutamme talotekniikan- ja LVI-aloille seuraavia ammattilaisia:

Katso alan alkavat koulutukset

Rakennuspeltiseppäopiskelija
Kaksi putkiasentaja-opiskelijaa.

Putkiasentaja

Putkiasentaja tekee putkistojen asennus- ja korjaustöitä, erilaisia LVI-laitteiden huoltotehtäviä sekä lämmityslaitteiden ja -verkostojen asennuksia. Putkiasentajan työtehtävissä on valinnanvaraa! Osa putkiasentajista haluaa työskennellä pidempään yhdellä työmaalla uudis- tai saneerauskohteissa, osa viihtyy liikkuvassa keikkahommassa. Isoilla tuotantolaitoksilla on myös omia putkiasentajia.

Katso alan koulutukset

Kylmäasentaja tekemässä työtä.

Kylmäasentaja

Kylmäasentaja tekee kylmälaitoksen laite- ja putkistoasennukset piirustusten ja työselityksen mukaisesti ja hallitsee alan perustyökalut, oikeat työmenetelmät ja osaa valita käytettävät eristeet yms. materiaalit kohteen mukaan. Opiskelijamme ovat työllistyneet pääosin kylmä- ja LVI-alan yrityksiin.

Katso alan koulutukset

Ilmanvaihtoasentaja

Ilmanvaihtoasentaja asentaa ja huoltaa ilmanvaihtolaitteita ja -järjestelmiä. Ilmanvaihtoasentajana osaat valmistaa ilmanvaihtojärjestelmien kanavaosat sekä tehdä järjestelmiin liittyvät asennukset piirustusten ja ohjeiden mukaisesti. Voit työllistyä asennustyötä tekeviin tai kanavaosia valmistaviin yrityksiin. Osaavista tekijöistä on pulaa ja opiskelijamme ovat työllistyneet hyvin. Työ on pitkälti sisätyötä uudis- ja saneerauskohteissa.

Katso alan koulutukset

Kiinteistöhoidon opiskelija

Kiinteistönhoitaja

Kiinteistönhoitajan työssä yhdistyvät kiinteistöjen tekninen osaaminen, huolto- ja korjaustyöt, piha-alueiden ympärivuotinen hoitotyö sekä asiakaspalvelu. Työ on monipuolista, vaihtelevaa ja itsenäistä. Useimmiten kiinteistönhoitajat työskentelevät kiinteistöpalvelu- tai kiinteistöhuoltoyrityksissä, mutta osa voi työllistyä myös isojen kiinteistöjen, kuten teollisuusyritysten, kuntien tai valtion palvelukseen. Kiinteistönhoitajista on pulaa työmarkkinoilla. Viime aikoina opiskelijoitamme on työllistynyt oppisopimukseen nopeallakin aikataululla.

Katso alan koulutukset

Yhteistyössä

Yhteistyökumppaneiden logot

Siirry takaisin sivun alkuun