Ajankohtaista

Opiskele missä ja milloin haluat – avoimet ammatilliset opinnot

Kirjoittanut 25.6.2018 No Comments

Avoimet ammatilliset opinnot -palvelu tarjoaa vaihtoehtoisen tavan hankkia opinnoissa ja työelämässä tarvittavaa osaamista kaikille avoimina verkko-opintoina. Korkeakoulut ovat tarjonneet avoimia opintoja jo pitkään, ja nyt tämä mahdollistui myös ammatillisella puolella.

Opiskelu on mahdollista kaikille asuinpaikasta riippumatta ja se tapahtuu verkossa joko itsenäisesti tai opettajan johdolla. Avoimet ammatilliset opinnot -palvelu kokoaa yhteen usean eri oppilaitoksen avointen verkko-opintojen ja oppimateriaalien tarjonnan. Tällä hetkellä kaikille avoimia ammatillisia opintoja tarjoaa kymmenkunta ammatillista oppilaitosta ympäri Suomen. Opintojen sekä niitä tarjoavien oppilaitosten määrä kasvaa koko ajan.

Palvelun kehittäneet organisaatiot ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen 5.6.2018 palvelun ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi myös jatkossa. Tulevana lukuvuonna palvelu täydentyy usean uuden oppilaitoksen avointen verkko-opintojen tarjonnalla. Kehittämisessä ovat olleet mukana Turun ammatti-instituutti, Turun iltalukio, Turun suomenkielinen työväenopisto, Turun Aikuiskoulutuskeskus, Länsirannikon Koulutus Oy WinNova, Novida ammattiopisto ja lukio, Salon seudun ammattiopisto sekä Stadin ammattiopisto.

Avoimet ammatilliset opinnot kotisivu
Avoimet ammatilliset opinnot Facebookissa

Avoimet ammatilliset opinnot -palvelu on kehitetty Euroopan sosiaalirahaston rahoittamassa AAVA-hankkeessa. Palvelun valtakunnallista käyttöönottoa testataan Avoimet ammatilliset opinnot -hankkeessa vuosina 2018-2020. Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, ELY-keskus ja toteuttajaorganisaatiot. AAVA-hanke on myös Suomen ehdokas Euroopan komission palkinnon saajaksi. Palkinnon saaja julkistetaan Wienissä ensi marraskuussa.

Turun AKK

Kirjoittajasta Turun AKK

Turun AKK on ammatilliseen aikuiskoulutukseen erikoistunut koulutuksen järjestäjä, joka toteuttaa omaehtoista aikuiskoulutusta, oppisopimuskoulutusta, työvoimakoulutusta sekä yritysten henkilöstökoulutusta.