Skip to main content

Pöytyältä kotoisin oleva, mutta koko nuoruutensa Turussa viettänyt Riikka Salonen valmistui vuonna 2010 suurtalouskokiksi, jonka alan työt kiinnostivat kolmen vuoden ajan. Tuntui, että kokin työ ei kuitenkaan ollut hänen juttunsa. Niinpä hän siirtyi yritysmyynnin pariin miettien samalla mitä haluaisi isona tehdä…

Hän irtisanoutui yritysmyynnistä viiden vuoden jälkeen ja alkoi etsiä kouluttautumismahdollisuuksia koulunkäynnin ohjaajaksi. Niinpä Riikka irtisanoutui työstään ja alkoi etsitä reittiä unelmansa toteuttamiseksi.

”Normaaliin tapaan ilmoittauduin työttömäksi työnhakijaksi TE-toimistoon ja kerroin samalla ajatuksistani tulevaa ammattia silmällä pitäen. He kehottivat minua osallistumaan infotilaisuuteen, jossa tarjottiin työkaluja tulevaisuuden urasuunnitelmiin liittyen. Paikalla oli myös Turun AKK:n edustaja AKKoutsi-asioissa. Menin juttelemaan heidän kanssaan ja kerroin haluavani opiskella oppisopimuksella koulunkäynnin ohjaajaksi. Siitä keskustelusta asiat etenivät nopeasti ja pian olinkin jo kirjoilla AKK:lla opiskelemassa toiveammattiini, viralliselta nimeltään koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ammattitutkinto.”

Oppisopimuskoulutuksen Riikka koki todella joustavaksi: ” Aloitin työt Spesiassa n. kuukausi ennen koulutuksen alkua. Opintoni kestivät lokakuusta 2018 huhtikuuhun tänä vuonna. Sain kaiken suoritettua omaan tahtiini ja juuri niin kuin minulle pienten lasten äitinä ja työpaikalle sopi. Koulutus vastasi odotuksiani, paikoin jopa ylitti ne.”

”Opintojen myötä pääsin unelma-ammattiini ja koulutus on antanut minulle itseluottamusta ja –arvostusta. Olen nyt virallisesti koulutustani vastaavassa työssä.”

Jatkosuunnitelmatkin ovat melko selviä: ”Työt jatkuvat Spesiassa tavalliseen tapaan. Hain jo vastaavan paikkaakin, mutta harmikseni ei vielä tärpännyt. Mutta mikäli valitulla työtaakka kasvaa, jaamme paikan hänen kanssaan.”

”Koulutus hurahti kuin siivillä ja olen todella otettu kaikesta palautteesta, jota sain työstäni ja opiskelustani. Nostan hattua itselleni, että sain kaiken Turun AKK:n ja Spesian kanssa tehtyä näin hyvin ja nopeasti.”

Hieno suoritus, Riikka! Onnea ja menestystä tulevaan!

Taru Lehtonen

Markkinointisuunnittelija. Aina on monta rautaa tulessa! Vapaalla kiinnostavat mm. liikunta, maailman paras koira, käsityöt, ruuanlaitto, ystävät ja tietysti musiikki! Motto: Sun pitää varoo mitä sä haluut, koska sä saat sen.