Ajankohtaista

Monipuolinen rakennusalan koulutustarjonta

Heidi Jaarinen 19.6.2024

Rakennusalan opiskelijat harjoittelemassa perustustöitä.

Kouluttautuminen tai osaamisen kehittäminen rakennusalalla kannattaa juuri nyt, sillä kun ala lähtee taas nousuun, osaavia tekijöitä tarvitaan!

Turun AKK:ssa on monipuolinen rakennusalan koulutustarjonta, joka tarjoaa mahdollisuuden kehittää rakennusalan ammattiosaamista ja varmistaa laajempia työmahdollisuuksia jatkossa. Voit kouluttautua alalle täysin uutena tekijänä tai kartuttaa ammattitaitoasi. Meillä onnistuu!


Rakennusalan opettaja Tero Iivonen ymmärtää hyvin, että rakennusalalla työskennelleen voi olla vaikea nähdä kaikkia mahdollisuuksia. Siksi hän toivookin, että nämä henkilöt ottaisivat yhteyttä ja istuttaisiin yhdessä alas miettimään järkevää jatkosuunnitelmaa. Kyseessä ei ole koulutushaastattelu, vaan tilaisuus keskustella avoimesti mahdollisuuksista.


Ota 4 viikon startti alalle!

Rakennusalan koulutus on neljän viikon tutustumisjakso rakennusalan yleisempiin tehtäviin. Se on suunnattu henkilöille, jotka pohtivat rakennusalan soveltuvuutta itselleen. Koulutus soveltuu myös henkilöille, joilla jo on kokemusta alalta ja pohtivat sopivaa koulutusta osaamisen kehittämiseksi. Tutustumisjakson jälkeen on mahdollista jatkaa opiskelua suoraan rakennusalan perustutkinnossa tai talonrakennusalan ammattitutkinnossa. Perustutkinnon suorittaminen kokonaisuudessaan kestää keskimäärin 1,5-2 vuotta.


Suositut lyhytkoulutukset

Huoneistoremontoijan koulutus antaa hyvät valmiudet sisävalmistusvaiheen työtehtäviin. Sen kesto on vain 8 kuukautta.

Kylpyhuoneremontoijan koulutus on puolestaan nimensä mukaisesti täsmäkoulutus, joka kestää enintään vuoden.

Nämä lyhyt koulutukset eivät vaadi aiempaa osaamista, mutta soveltuvat myös osaamistaan kartuttavalle. Koulutuksen sisältö ja kesto sovitaan jokaiselle henkilökohtaisesti.


Kouluttaudu maalariksi!

Pintakäsittelyalan perustutkinto antaa sinulle hyvät valmiudet työllistyä maalarin tehtäviin. Koulutuksessa saat halutessasi valmiudet myös mm. tapetointiin, parkettitöihin, vedeneristyksen perustöihin ja laatoitukseen sekä erikoismaalaukseen. Koulutus ei vaadi aiempaa osaamista, mutta soveltuu myös ammattitaitoaan kartuttaville. Perustutkinnon suorittaminen kokonaisuudessaan kestää keskimäärin 1,5-2 vuotta.


Täydennuskoulutusta rakennusalalla työskennelleille

Täydennyskoulutus rakennusalan työntekijöille suunnitellaan henkilökohtaisesti nykyiseen osaamistasoon perustuen. Mahdollista suorittaa tutkinnonosia rakennusalan perustutkinnosta tai talonrakennusalan ammattitutkinnosta. Kesto määräytyy valittujen tutkinnonosien mukaan.


Onko sinulla kokemusta rakennusalalta, etkä ole varma mikä koulutus soveltuisi sinulle parhaiten? Ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää!

Tero Iivonen
Rakennusalan opettaja
p. 040 724 0316
tero.iivonen@turunakk.fi

Heidi Jaarinen

Olen Turun AKK:n markkinointi- ja koulutusasiantuntija. Aiemmassa työssäni TE-toimiston asiantuntijana näin jatkuvasti onnistumisia kun työnhakijat työllistyivät koulutuksen kautta, nopeallakin aikataululla. Siksi minusta on tullut suuri koulutusten puolestapuhuja. On erittäin inspiroivaa ja mielenkiintoista työskennellä ammatillisen koulutuksen parissa! Vapaa-ajalla intohimona on tanssiminen.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

 • Rakennusalan opettaja Tero Iivonen Turun AKK:n rakennushallin edustalla. Taustalla kaksi opiskelijaa kantaa rakennusmateriaaleja.

  28.6.2024 Ajankohtaista

  Talonrakennusalan erikoisammattitutkinto verkossa

  Turun AKK:ssa on nyt mahdollista suorittaa talonrakennusalan erikoisammattitutkinto verkko-opintoina, oppisopimuksena oman työn ohessa. Verkko-opinnot mahdollistavat tutkinnon suorittamisen mistä päin Suomea tahansa. Oppisopimuksen edellytyksenä on rakennusalan työpaikka. Haastattelimme rakennusalan opettaja Tero Iivosta koulutuksen sisällöstä ja kysyimme miksi koulutukseen kannattaa lähteä. Koulutus on suunnattu rakennusalan ammattilaisille, jotka toimivat kymppinä tai nokkamiehinä tai ovat kiinnostuneita siirtymään näihin tehtäviin. […]

 • Rakennusalan perustutkinto-opiskelijat harjoittelemassa perustutustöitä.

  12.6.2024 Opiskelijatarinat

  Rakennusalan koulutus kannattaa juuri nyt

  Betoniauto on juuri lähtenyt työmaalta, jossa rakennusalan perustutkinto-opiskelijat ovat tekemässä perustustyöharjoitusta, joka tulee myöhemmin runkovaiheen töihin harjoitusalustaksi. Ensin on valettu antura, jonka päälle on rakennettu sokkeli raudoituksineen. ”Tämä vastaa työmaaolosuhteita ja on tehty, kuten talon perusta olisi tehty”, kertoo rakennusalan opettaja Markku Hämäläinen. Moldovasta 12 vuotta sitten Suomeen tullut Victor on tehnyt rakennustöitä aiemminkin, mutta […]

 • Rakennusalan opettaja Tero Iivonen

  9.10.2023 Ajankohtaista

  Täydennyskoulutusta rakennusalan työntekijöille

  Rakennusalan tilanne on kaikilla tiedossa. Nyt on paras hetki kehittää ammatillista osaamista ja olla valmiina, kun nousukausi taas alkaa! Turun AKK haluaa ottaa koppia rakennusalan työntekijöistä ja tarjota heille mahdollisuutta kehittää omaa ammattiosaamistaan ja varmistaa laajempia työmahdollisuuksia jatkossa. Rakennusalan opettaja Tero Iivonen ymmärtää hyvin, että rakennusalalla työskennelleen voi olla vaikea nähdä kaikkia mahdollisuuksia. Siksi hän […]

 • 7.12.2020 Blogi

  Vuoden toisella puolikkaalla valmistuneita

  Vuosi 2020 jää historiaan ja muistoihimme vähemmän mukavasta syystä. Pandemia koetteli ja kosketti meistä jokaista ikään, sukupuoleen, ammattiin tai statukseen katsomatta. Siitä huolimatta myös loppuvuoden aikana on valmistunut liuta opiskelijoita. Turun AKK onnittelee jokaista lämpimästi! Alla valmistuneet tutkinnoittain ajalta 1.6.-30.11.2020. Ajoneuvonosturinkuljettajan ammattitutkinto Laiho, Marek Olavi Autoalan perustutkinto Ablish, Yousif Hazim Shareef Al-dayyeni, Mohammed Raad Hameed […]

 • 20.12.2021 Blogi

  Onnea ammattiin valmistuneille!

  Opiskelijoita on taas valmistunut vuoden jälkimmäisellä puolikkaallakin. Lämpimät onnittelut ja kaikkea hyvää tulevaan! Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus – VALMA Albine, Baiba Al-Ghanimi, Wisal Abed Abbood Al-Luhaibi, Mushtaq Abdulmohammed Wahhab Azmoudeh, Bahareh Basha, FlorijeQitaku, Dafina Bashir Ali, Amin Ben-David, Merav De Moraes, Sandra Elsayed, Mona Mohamed Ali Fsehatsiyon, Filimon Harizi, Abderaouf Heinonen, Dexter Aleksanteri Houshmandan, Fatemeh […]

 • Kuvassa valokuvakollaasi, jossa eri alojen opiskelijoita, opettajia ja opinto-ohjaaja.

  13.5.2024 Ajankohtaista

  Ajankohtaista Turun AKK:sta 05/2024

  Kesä tekee tuloaan! Nyt on hyvä hetki hakeutua koulutukseen, nauttia kesästä ja aloittaa opinnot syksyllä. Tässä kooste ajankohtaisista asioista, ole hyvä!

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun