Ajankohtaista

Täydennyskoulutusta rakennusalan työntekijöille

Heidi Jaarinen 9.10.2023

Rakennusalan opettaja Tero Iivonen

Rakennusalan tilanne on kaikilla tiedossa. Nyt on paras hetki kehittää ammatillista osaamista ja olla valmiina, kun nousukausi taas alkaa! Turun AKK haluaa ottaa koppia rakennusalan työntekijöistä ja tarjota heille mahdollisuutta kehittää omaa ammattiosaamistaan ja varmistaa laajempia työmahdollisuuksia jatkossa.

Rakennusalan opettaja Tero Iivonen ymmärtää hyvin, että rakennusalalla työskennelleen voi olla vaikea nähdä kaikkia mahdollisuuksia. Siksi hän toivookin, että alan tekijät ottaisivat yhteyttä ja istuttaisiin yhdessä alas miettimään järkevää jatkosuunnitelmaa. Kyseessä ei ole koulutushaastattelu, vaan tilaisuus keskustella avoimesti mahdollisuuksista. Tärkeintä on vahva motivaatio kehittää osaamistaan ja ajatus siitä, missä näkee itsensä seuraavan viiden vuoden sisään.

Opiskelijalle henkilökohtaisesti suunniteltu täydennyskoulutus

Rakennusalan täydennyskoulutuksessa on mahdollista koota itselleen sopiva opintokokonaisuus rakennusalan perustutkinnosta ja talonrakennusalan ammattitutkinnosta. Kaikki lähtee liikkeelle nykyisen osaamistason kartoituksesta ja yhteisesti laaditusta suunnitelmasta mitä osaamista on tavoite hankkia.

Jos on esimerkiksi tehnyt kirvestyötä, voi laajentaa osaamistaan muuraamiseen ja laatoittamiseen tai toisin päin. Tämä on vain yksi esimerkki, sillä tutkintojen sisällöt ovat todella laajat, joten mahdollisuuksia kehittää osaamista eri aihealueilla on lukuisia.

Koulutus vie aina eteenpäin

Koulutus sisältää teoriaa ja käytännön harjoituksia, jotka nekin suunnitellaan jokaiselle henkilökohtaisesti. Osaaminen osoitetaan aina käytännön näytöillä, jonka voi suorittaa, kun tutkinnon vaatima osaamistaso on saavutettu. Näytössä opiskelija suunnittelee, toteuttaa ja luovuttaa työn opettajan ja työelämän edustajan arvioitavaksi.

Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija pääsee työelämään työssäoppimisen kautta. ”Ilmaiseksi kukaan ei halua tehdä töitä, mutta fakta on se, että mikäli haluaa kehittyä, on myös itse annettava jotain, tässä tapauksessa omaa aikaa”, Iivonen muistuttaa. Työssäoppiminen on kuitenkin loistava tapa luoda uusia kontakteja ja hienoin tilanne kaikkien kannalta olisi, jos voidaan sopia oppisopimus, jolloin opinnot suoritetaan palkkatyön ohessa.

Ota yhteyttä!

Tero Iivonen
Rakennusalan opettaja
Turun AKK
p. 040 724 0316
tero.iivonen@turunakk.fi

Heidi Jaarinen

Olen Turun AKK:n markkinointi- ja koulutusasiantuntija. Aiemmassa työssäni TE-toimiston asiantuntijana näin jatkuvasti onnistumisia kun työnhakijat työllistyivät koulutuksen kautta, nopeallakin aikataululla. Siksi minusta on tullut suuri koulutusten puolestapuhuja. On erittäin inspiroivaa ja mielenkiintoista työskennellä ammatillisen koulutuksen parissa! Vapaa-ajalla intohimona on tanssiminen.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

 • Rakennusalan opiskelijat harjoittelemassa perustustöitä.

  19.6.2024 Ajankohtaista

  Monipuolinen rakennusalan koulutustarjonta

  Kouluttautuminen tai osaamisen kehittäminen rakennusalalla kannattaa juuri nyt, sillä kun ala lähtee taas nousuun, osaavia tekijöitä tarvitaan! Turun AKK:ssa on monipuolinen rakennusalan koulutustarjonta, joka tarjoaa mahdollisuuden kehittää rakennusalan ammattiosaamista ja varmistaa laajempia työmahdollisuuksia jatkossa. Voit kouluttautua alalle täysin uutena tekijänä tai kartuttaa ammattitaitoasi. Meillä onnistuu! Rakennusalan opettaja Tero Iivonen ymmärtää hyvin, että rakennusalalla työskennelleen voi […]

 • Rakennusalan perustutkinto-opiskelijat harjoittelemassa perustutustöitä.

  12.6.2024 Opiskelijatarinat

  Rakennusalan koulutus kannattaa juuri nyt

  Betoniauto on juuri lähtenyt työmaalta, jossa rakennusalan perustutkinto-opiskelijat ovat tekemässä perustustyöharjoitusta, joka tulee myöhemmin runkovaiheen töihin harjoitusalustaksi. Ensin on valettu antura, jonka päälle on rakennettu sokkeli raudoituksineen. ”Tämä vastaa työmaaolosuhteita ja on tehty, kuten talon perusta olisi tehty”, kertoo rakennusalan opettaja Markku Hämäläinen. Moldovasta 12 vuotta sitten Suomeen tullut Victor on tehnyt rakennustöitä aiemminkin, mutta […]

 • Rakennusalan opettaja Tero Iivonen Turun AKK:n rakennushallin edustalla. Taustalla kaksi opiskelijaa kantaa rakennusmateriaaleja.

  28.6.2024 Ajankohtaista

  Talonrakennusalan erikoisammattitutkinto verkossa

  Turun AKK:ssa on nyt mahdollista suorittaa talonrakennusalan erikoisammattitutkinto verkko-opintoina, oppisopimuksena oman työn ohessa. Verkko-opinnot mahdollistavat tutkinnon suorittamisen mistä päin Suomea tahansa. Oppisopimuksen edellytyksenä on rakennusalan työpaikka. Haastattelimme rakennusalan opettaja Tero Iivosta koulutuksen sisällöstä ja kysyimme miksi koulutukseen kannattaa lähteä. Koulutus on suunnattu rakennusalan ammattilaisille, jotka toimivat kymppinä tai nokkamiehinä tai ovat kiinnostuneita siirtymään näihin tehtäviin. […]

 • Kuvassa valokuvakollaasi, jossa eri alojen opiskelijoita, opettajia ja opinto-ohjaaja.

  13.5.2024 Ajankohtaista

  Ajankohtaista Turun AKK:sta 05/2024

  Kesä tekee tuloaan! Nyt on hyvä hetki hakeutua koulutukseen, nauttia kesästä ja aloittaa opinnot syksyllä. Tässä kooste ajankohtaisista asioista, ole hyvä!

 • 7.12.2020 Blogi

  Vuoden toisella puolikkaalla valmistuneita

  Vuosi 2020 jää historiaan ja muistoihimme vähemmän mukavasta syystä. Pandemia koetteli ja kosketti meistä jokaista ikään, sukupuoleen, ammattiin tai statukseen katsomatta. Siitä huolimatta myös loppuvuoden aikana on valmistunut liuta opiskelijoita. Turun AKK onnittelee jokaista lämpimästi! Alla valmistuneet tutkinnoittain ajalta 1.6.-30.11.2020. Ajoneuvonosturinkuljettajan ammattitutkinto Laiho, Marek Olavi Autoalan perustutkinto Ablish, Yousif Hazim Shareef Al-dayyeni, Mohammed Raad Hameed […]

 • 22.9.2022 Uutiset

  SOTE-opiskelijat työllistyvät nopeasti

  Artukaisissa järjestettiin SOTE-alan työelämämessut 15.9.2022. Messuilla opiskelijat saivat kuulla monipuolisesti alan eri vaihtoehdoista ja heillä oli myös mahdollisuus löytää itselleen sopiva työharjoittelupaikka. Monella on haave suorittaa opintoja oppisopimuksella ja messut tarjoavatkin hyvän mahdollisuuden myös oppisopimuspaikan kartoittamiseen. Opettaja Elina Mäenpää kertoo, että alan yritykset ovat olleet aktiivisesti yhteydessä, koska työvoima tarve on niin kova. ”Halusimme olla tasapuolisesti tukemassa työnantajien […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun