AKK Live on Turun AKK:n uusi palvelu, jonka kautta pääset tutustumaan AKK:n arkeen silloin, kun sinulle sopii! Tältä sivustolta löydät kaikki AKK Liven materiaalit.

Lähetykset

Helppo oppisopimus. Turun AKK on lanseerannut Helpon oppisopimuksen, joka tarkoittaa, että kaikki sujuu vaivattomasti sähköisen asioinnin kautta ja koulutus räätälöidään opiskelijan tarpeiden mukaan, aiempi osaaminen huomioiden. Haastattelussa pedagoginen rehtori Osku Laukkanen. (Julkaistu 5.10.2020)

Lähihoitajaksi joustavasti. Turun AKK:n lähihoitajakoulutus tarjoaa laadukasta aikuiskoulutusta ja joustavia väyliä alalle kouluttautumiseen, ja se on tarkoitettu sekä uusille ammattilaisille että alan konkareille, joilla tarvetta täydennyskoulutukselle. Miten kaikki sujuu käytännössä? AKK Liven haastattelussa Turun AKK:n pedagoginen rehtori Osku Laukkanen ja opettaja Janette Broberg. (Julkaistu 10.9.2020)

Osaamisen kehittäminen lyhyellä koulutuksella. Usein ajatellaan, että koulutukseen täytyy sitoutua pitkäksi aikaa. AKK Live haastatteli Turun AKK:n opinto-ohjaaja Miikka Snellmania, joka kertoi, että tarjolla on paljon lyhyitä koulutuksia ja kaikki koulutukset ovat räätälöitävissä henkilön osaamisen kehittämistarpeen mukaan. Jo lyhyelläkin koulutuksella voit parantaa asemaasi työmarkkinoilla ja myös työnantaja arvostaa oman osaamisen aktiivista kehittämistä. (Julkaistu 3.9.2020)

Oppimisen vaikeudet. Oppimisvaikeudet tai esimerkiksi haasteet keskittymisessä ja tarkkaavaisuudessa ovat tänä päivänä yleisiä. Lisäksi mikäli opinnoista on pitkä aika, saattaa se luoda omat haasteensa opiskeluun. Näihin kaikkiin on kuitenkin tarjolla monipuolista tukea Turun AKK:ssa. Haastattelussa Turun AKK:n erityisopettaja Sari Kinnala. (Julkaistu 11.8.2020)

Etäopiskelu ja siihen saatava tuki. Poikkeustilanteesta huolimatta koulutukseen voi hakeutua normaaliin tapaan. Opiskelu on nyt pääosin etä- ja verkkopainotteista. Käymme läpi opinto-ohjaaja Pirkko Kuhmosen kanssa mitä etäopiskelu on käytännössä ja minkälaista tukea siihen on saatavilla.
(Julkaistu 11.06.2020)

Mitä voi opiskella työttömyysetuudella? Turun AKK:ssa on tarjolla mm. työvoimakoulutuksia, omaehtoista koulutusta ja oppisopimuskoulutusta. Sama koulutus voi olla haussa useassa eri muodossa, mutta mistä tietää mihin koulutukseen tulee hakeutua? AKK Livessä on mukana TE-toimiston koulutusasiantuntija Anita, jonka kanssa käymme läpi eri opiskeluvaihtoehdot työttömyysetuudella. Keskustelemme myös siitä, mitä tapahtuu jos työllistyy kesken koulutuksen. (Julkaistu 28.05.2020)

Ohjaus- ja hakupalvelu. Turun AKK:n ammattitaitoiset opinto-ohjaajat ovat käytettävissäsi, olipa tilanteesi mikä tahansa. Maksuton palvelu on avoinna kaikille. Palveluun tullessa ei tarvitse olla valmista jatkosuunnitelmaa, eikä palveluun osallistuminen sido osallistumaan koulutukseen. Voit tulla vaikka vain keskustelemaan vaihtoehdoista. Tarkoitus on tukea juuri sinun tilannettasi mahdollisimman hyvin. Halutessasi pääset myös tutustumaan opiskeluun käytännössä Turun AKK:n työsaleissa. AKK Live selvitti opinto-ohjaaja Mia Ranteelta tarkemmin, mistä palvelussa on kyse? (Julkaistu 20.05.2020)

Turva-alan voimankäyttövälineet. AKK Live tutustuu tällä kertaa turva-alaan. Turun AKK:n voimankäytön kouluttaja Petri Kolehmainen esittelee koulutuksessa käytettäviä voimankäyttövälineitä. Aikkarin täti Heidi pääsee myös testaamaan välineitä. (Julkaistu 07.05.2020)

Tutkinto valmiiksi! -koulutus. Voit suorittaa kesken jääneen ammatillisen tutkinnon valmiiksi Turun AKK:n Tutkinto valmiiksi! -koulutuksessa. Tämänkertaisessa AKK Livessä käydään läpi mitä tämä tarkoittaa käytännössä? Kuka koulutukseen voi hakea ja miten aiempi osaaminen huomioidaan? Vieraana Turun AKK:n opinto-ohjaaja/opettaja Hannele Haapoja. (Julkaistu 23.04.2020)

Koulutuksella takaisin työelämään. Oletko lomautettu tai onko työsuhteesi päättynyt? AKK Live pohtii, miten koulutus auttaa sinua pääsemään takaisin työelämään. Kannattaako opiskelu? Mitä jos työllistyn kesken koulutuksen? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen saat vastauksen tämänkertaisesta lähetyksestä. Vieraana Turun AKK:n opinto-ohjaaja Pirkko Kuhmonen. (Julkaistu 16.4.2020)

Poikkeustilanne. AKK Live on ajankohtaisen aiheen äärellä. Vallitseva poikkeustilanne koskettaa meitä jokaista. Miten koulutuksia toteutetaan tässä tilanteessa? Onko jatkuvahaku edelleen käynnissä? Voiko koulutukseen hakea tällä hetkellä? Katso lähetys niin tiedät! Vieraana Turun AKK:n pedagoginen rehtori Osku Laukkanen. (Julkaistu 7.4.2020)

Podcastit

Materiaalia tulossa pian.

Jutut

Turun AKK:n rakennusalan koulutuksesta saat hyvät valmiudet työelämään. Opiskelu on käytännönläheistä ja tapahtuu suurimmaksi osaksi aidoissa työkohteissa. AKK Live tutustui Villa Marjaniemen Puutarhurin torppaan, jonne valmistuu oppilastyönä majoitustiloja. (Julkaistu 04.06.2020)

Kari oli ollut koti-isänä puolitoista vuotta, kun hän kaverin innoittamana haki sähkö- ja automaatioalan koulutukseen. Jo viikon päästä Kari aloitti opinnot Turun AKK:ssa. Perustutkinto meni niin hyvin, että Kari innostui vielä jatkamaan opintoja ja opiskelee nyt alan ammattitutkintoa. Tulevaisuuden suunnitelmissa on suorittaa vielä AMK-opinnot. Katso koko haastattelu niin kuulet mitä mieltä Kari on koulutuksesta ja miten hän päätyi juuri automaation pariin. (Julkaistu 25.05.2020)

Turun Ruissalossa sijaitseva Villa Marjaniemen majakka valmistui Turun AKK:n oppilastyönä vapuksi 2020. Se on hyvä esimerkki rakennusalan opiskelusta aidoissa työkohteissa. AKK Live seurasi majakan matkaa Turun Artukaisista Villa Marjaniemen rantaan. (Julkaistu 06.05.2020)