Sähkö- ja automaatiotekniikka

Sähkö- ja automaatiotekniikka on luvanvarainen ja monimuotoinen ala, joka tarvitsee jatkuvasti uusia alan osaajia. Työssä tarvitaan teknistä taitoa ja tarkkuutta sekä vuorovaikutus- ja ryhmätyötaitoja sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Sähkölaitteista ja -järjestelmistä kiinnostuneille ala tarjoaa myös mahdollisuuden käyttää matemaattisia taitoja ja ongelmanratkaisukykyä.

Sähköasennusliikkeet ja urakoitsijat tekevät sähköasennuksia esimerkiksi rakennuksille ja teollisuuslaitoksille. Alan yrityksillä on myös huolto- ja korjaustoimintaa. Elektroniikka- ja sähköteollisuus valmistaa sähköteknisiä laitteita. Sähkötöitä tehdään myös kone- ja metallituoteteollisuuden valmistamille tuotteille sekä energiateollisuuden voimalaitoksille ja sähköverkoille. Sähköalaa edustavat myös suunnittelu ja konsultointi, maahantuonti, tukku- ja vähittäiskauppa ja viranomaisvalvonta.

Sähköalan työpaikkoja on eniten sähköasennus- ja urakointiliikkeissä, elektroniikka- ja sähköteollisuudessa sekä energiateollisuudessa. Työpaikkoja on myös muilla toimialoilla. Lisäopintojen ja työkokemuksen hankkimisen jälkeen on mahdollista ryhtyä myös itsenäiseksi yrittäjäksi.

Koulutamme alalle täysin uusia tekijöitä sekä täydennämme alalla jo työskentelevien ammattitaitoa.

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto
Pätevöidy sähköön
Sähköasennusmestari – verkossa!
Sähköturvallisuustutkintoon valmentava koulutus
Sähköturvallisuustutkinto 1, 2, 3
Lyhytkoulutuksia

Katso alan alkavat koulutukset

Sähköalan opetustatilanne
Sähköalan opiskelija

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto soveltuu alan vaihtajille ja henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita sähkötekniikasta, haluavat hyvän pohjan sähkötekniikan perusteiden osaamiseen ja tulevaisuudessa työskennellä niiden parissa.

Tutustu tarkemmin

Sähköalan opiskelija

Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinto

Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnon suorittaneella on ammattitaito toimia itsenäisesti sähkö- ja automaatioalan monipuolisissa työtehtävissä. Tutkinnon suorittanut voi valinnoistaan riippuen erikoistua kiinteistöjen ja teollisuuden erilaisiin sähkö-, automaatio- ja turvajärjestelmäasennuksiin

Tutustu tarkemmin

Sähköalan opettaja

Sähköasennusmestari

Sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinnon suorittanut voi toimia sähkö- ja automaatioalan projekteissa työnjohto- ja suunnittelutehtävissä. Tutkinnon suorittaja voi valinnoistaan riippuen erikoistua sähkö-, automaatio- ja turvajärjestelmien asennuksien johtamiseen.

Tutustu tarkemmin

Sähköasentajan työkaluja

Pätevöidy sähköön

Lisävalmiuksia sinulle, jolla jo on sähköalan perustiedot ja alan työkokemusta.

Tutustu tarkemmin

Siirry takaisin sivun alkuun