Skip to main content

Olemme siirtyneet nopealla aikataululla poikkeustilaan. Tilanne on meille kaikille uusi. Se haastaa meidät, ja vaatii meiltä kaikilta tekoja. Oppimisen ja opettamisen näkökulmista tarkasteltuna tilanne on vaatinut myös paljon uuden oppimista. Ihan jokaiselta.

Meillä Turun AKK:ssa opetus ja oppiminen jatkuvat edelleen. Ammatillisia tutkintoja ja tutkinnon osia suoritetaan ja osaamista hankitaan. Toimimme viranomaisten määräysten ja ohjeiden mukaisesti, ja tietenkin jokaista opiskelijaamme palvellen.

Oppiminen Turun AKK:ssa toteutuu nyt pääosin etä- ja verkko-opintoina. Myös työpaikalla oppiminen jatkuu, kunhan se on kaikkien osapuolten kannalta terveellistä ja turvallista. Opiskelijoilta tämä vaatii uutta asennetta ja joustavuutta. Mutta ei hätää, opettajamme ja muu henkilöstömme työskentelevät joka päivä opiskelijoidemme tavoitteiden saavuttamiseksi.

Meillä on tänään kirjoilla yli puolitoista tuhatta opiskelijaa. Lähes 1 400 heistä opiskelee tutkintokoulutuksessa ammatillista tutkintoja. Oppisopimuskoulutuksessa heistä on lähes 600 ja työvoimakoulutuksessa yli 300 opiskelijaa.

Valitettavasti tämä pandemia on vähentänyt, ja tulee myös vähentämään yritysten ja työnantajien toimintaedellytyksiä. Sopeuttamisia, lomautuksia ja muita toimenpiteitä lienee edessäpäin.

Myös lomautettu voi hakeutua opiskelijaksi ammatilliseen koulutukseen, ja vielä niin, että hänen etuutensa säilyvät.

Mikä vaihtoehto ja ala sinulle sopisi? Ota yhteyttä ja kysy meiltä lisää! Tutustu verkkosivuillamme auki oleviin koulutuksiin ja hae omasi. Jatkuva haku on edelleen auki.

Asiakaspalvelumme palvelee sinua puhelimessa 0207 129 200 ja verkkosivujemme chat-palvelussa. Verkkosivuiltamme löydät myös opinto-ohjaajien ja muun henkilöstön yhteystiedot.

Osku Laukkanen

Olen Turun AKK:n pedagoginen rehtori. Saan siis työskennellä opetuksen ja oppimisen ihmeellisissä maailmoissa. Opetuksen laatu ja käytännöt sekä oppimisen erilaiset tavat pitävät päiväni mielenkiintoisina. Oma opettajuuteni alkoi Turun AKK:ssa 1996 ohjaavan opettajan töistä. Olen viihtynyt talossa muun muassa siksi, että työ on aina ollut haastavaa ja kehittämisen ideoille on aina annettu tilaa. Tykkään liikkumisesta ja matkustelusta. Freelance-urheilutoimittajana minua innostaa myös penkkiurheilu. Muun muassa Arsenal ja Vancouver Canucks ovat suosikkijoukkueitani.