Skip to main content

Turun alueen Vianorin kuluttajapuolen liiketoimintapäällikkö Magnus Påhlsson kävi perehdyttämässä 14 autopuolen opiskelijaa, jotka lähtivät Vianorille oppisopimukseen rengassesonkiin. Rengas ja ajoneuvojen huoltopalveluita Turun alueella tuottava Vianor tarvitsee sesonkiin keväisin ja syksyisin lisätyövoimaa, johon Turun AKK:n opiskelijat ovat tervetullut apu.

Opiskelijat suorittavat oppisopimuksen aikana rengastyöt -tutkinnonosan ja saavat sen ajalta palkkaa. Yhteistyö Turun AKK:n kanssa on tiivistä. ”Opiskelijat ovat omaksuneet työtehtävät nopeasti koska AKK:sta saatava pohjaosaaminen on niin hyvä”, kehuu Påhlsson. Rengassesongin jälkeen opiskelijat palaavat jatkamaan opintoja Turun AKK:hon. ”Tämä on hyvä esimerkki monipuolisista oppimisympäristöistä ja opiskelumuodoista, välillä ollaan työelämässä, välillä oppilaitoksessa”, kertoo opettaja Erno Hauhia.

Kaksi autoalan henkilöä

Heidi Jaarinen

Olen Turun AKK:n markkinointikoordinaattori. Aiemmassa työssäni TE-toimiston asiantuntijana näin jatkuvasti onnistumisia kun työnhakijat työllistyivät koulutuksen kautta, nopeallakin aikataululla. Siksi minusta on tullut suuri koulutusten puolestapuhuja. On ilo työskennellä ammatillisen koulutuksen parissa ja viestiä tätä ilosanomaa eteenpäin. Vapaa-ajalla intohimona on tanssiminen.