Skip to main content

Turun AKK on mukana Mestaripolkua rakentamassa -hankkeessa, jonka tavoitteena ovat sujuvat siirtymät koulutuksesta koulutukseen sekä työelämästä koulutukseen. Turun AKK:ssa siirtymiä tuetaan uraohjauksella ja urapolkujen näkyväksi tekemisellä.

Jatkostartin aamukahvit osana opiskelu- ja urasuunnitteluvalmiuksia

Jatkostartin aamukahvit -tilaisuus ovat opintojen jatko- ja urasuunnitelmaa tukevaa ohjausta ja se liittyy yhteisten tutkinnon osien Opiskelu- ja urasuunnitteluvalmiudet osa-alueeseen. Jatkostartin aamukahvit toteutetaan Turun AKK:ssa keväisin ja syksyisin, yhteensä kuusi kertaa vuodessa.

Mestaripolkua rakentamassa -hankkeen jatkostartti aamukahvitilaisuus Artukaisten luentosalissa.

 

 

 

 

 

 

Oman uran ja tulevaisuuden suunnittelua

Rennossa ja keskustelevassa aamukahvitilaisuudessa opiskelijat saavat tietoa ja ohjausta opintojen aikaisiin ja valmistumisen jälkeisiin valintoihin, sekä eväitä pidemmälle oman työuran suunnitteluun. Jatkostartista opiskelija voi myös ilmoittautua omaa uratavoitettaan tukeviin koulutuksiin tai varata ajan opinto-ohjaajalle yksilölliseen uraohjaukseen omien tavoitteidensa selkeyttämiseksi.

Mestaripolkua rakentamassa -hankkeen jatkostartti aamukahvitilaisuus Artukaisten luentosalissa.
Jatkopolkumahdollisuudet tutuiksi

Jatkostartin aamukahvilla tehdään näkyväksi neljä eri urapolkua sekä niitä tukevat opinnot ja pajat, joita opiskelija voi valita osaksi opintojaan:

  • polku työelämään,
  • ammatillinen jatkopolku,
  • polku korkeakouluun ja
  • yrittäjyyspolku.

Opiskelijan omaa urasuunnitelmaa tukevia opintoja löytyy esimerkiksi työnhakuvalmennuksen tai yrittäjyyden koulutuksista.
Ammatilliset jatko- ja täydennysopinnot perustutkinnosta ammattitutkintoon ja erikoisammattitutkintoon oppisopimuskoulutusmahdollisuuksineen puolestaan tarjoavat opiskelijoillemme lukuisia mahdollisuuksia tulevaisuuden työuralla etenemiseen ja oman ammatillisen osaamisen päivittämiseen myös pidemmällä aikavälillä.

***

Mikä on Mestaripolkua rakentamassa -hanke?
ESR-hanketta toteuttavat Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia ja Turun AKK yhteistyökumppaneinaan Keski-Suomen Mestarikilta, Turun Mestari- ja Kisällikilta, Keski-Suomen Yrittäjät, Varsinais-Suomen Yrittäjät sekä Mestarikiltaneuvosto. Toteutusaika 1.3.2020–28.2.2023.

EU rakennerahastot logo  Vipuvoimaa EU:lta logo

 

Hannele Haapoja

Olen Turun AKK:n opinto-ohjaaja, yksi kuusihenkisestä opotiimistämme. Oma urapolkuni aikuiskasvatustieteen opiskelijasta koulutussuunnittelijaksi, sitten opettajaksi ja myöhemmin opinto-ohjaajaksi, on antanut hyvät eväät nykyiseen työhöni. Turun AKK:ssa olen aloittanut jo vuonna 2007 ja olen saanut tehdä monipuolisesti työtä sekä opetuksen että ohjauksen parissa. Pidän uuden oppimisesta ja työstä opiskelijoiden parissa.