Kesän helteetkään eivät lamaannuta Turun AKK:n toimintaa. Tutkintoja, tutkinnon osia ja työelämän sertifikaatteja suoritetaan työelämän tarpeeseen läpi kesän. Osaamisen kehittämistä tarvitaan myös kesän helteillä, ja sitä löytyy meiltä!

Koronakevään aikana oppiminen on Turun AKK:ssa jatkunut pääosin etä- ja verkko-oppimisena. Esimerkiksi teoriatunnit, oppimistehtävät ja arviointikokoukset allekirjoituksineen ovat toteutuneet digitaalisesti. Opiskelijamme, työelämän kumppanimme ja myös opettajamme ovat huomanneet, että verkko-oppimisen alustat ja digitaaliset ratkaisut toimivat hyvin.

Poikkeusaikana olemme toteuttaneet etä- ja verkko-opintojen ohessa myös lähiopintoja ja -oppimista, tietenkin viranomaisten määräyksiä ja ohjeita noudattaen. Uusien tutkintojen valmistumisen määrä on jatkunut ja opiskelijoiden keskeyttämiset ovat suorastaan vähentyneet.

Paluuta maaliskuun alkupuoliskolle ei ole. Loppuvuoden toimintamallia rakennamme päivä päivältä. Tässä vaiheessa näyttää siltä, että siinä on mukana jotain uutta ja jotain vanhaa. Oppiminen ja osaamisen kehittäminen jatkuvat kesän jälkeen entistä mielekkäämpänä kokonaisuutena, jossa hyödynnetään sopivassa suhteessa digitaalisuutta ja läsnäoloa asiakkaiden palvelemiseksi.

Otamme mukaan kaiken keväällä hyväksi todetun, ja maustamme sitä lähiopetuksen ja -ohjauksen tuomilla mahdollisuuksilla. Tällä uuden normaalin hybridimallilla toteutamme ammatillista koulutusta jopa entistä paremmin ja laadukkaammin.

Kesä ja tuleva syksy voivat olla monelle uusi mahdollisuus osaamisen kehittämiselle. Meiltä saat hyvät eväät ja tuen sen toteuttamiseksi. Turun AKK:n ohjaus- ja hakupalvelut sekä opinto-ohjaajamme auttavat sinut tässäkin asiassa eteenpäin. Tutustu tarjontaamme verkkosivuillamme, ja ota yhteyttä.

Syksy on meille kaikille vielä arvoitus. Onko suunta pandemian suhteen parempaan, vielä parempaan vai huonompaan? THL, OKM ja AVI korostavat edelleen tartuntoja ehkäiseviä järjestelyjä, joilla taataan kaikille turvallinen osallistuminen toimintaan ja työskentelyyn.

Me Turun AKK:ssa olemme valmiina kaikkiin tilanteisiin. Seuraamme viranomaisten ohjeistuksia ja reagoimme niihin.

Osku Laukkanen

Kirjoittajasta Osku Laukkanen

Olen Turun AKK:n pedagoginen rehtori. Saan siis työskennellä opetuksen ja oppimisen ihmeellisissä maailmoissa. Opetuksen laatu ja käytännöt sekä oppimisen erilaiset tavat pitävät päiväni mielenkiintoisina. Oma opettajuuteni alkoi Turun AKK:ssa 1996 ohjaavan opettajan töistä. Olen viihtynyt talossa muun muassa siksi, että työ on aina ollut haastavaa ja kehittämisen ideoille on aina annettu tilaa. Tykkään liikkumisesta ja matkustelusta. Entisenä urheilutoimittajana minua innostaa myös penkkiurheilu. Muun muassa Arsenal ja Vancouver Canucks ovat suosikkijoukkueitani.