Blogi

Buenos dias

Osku Laukkanen 7.1.2020

Uusi vuosikymmen on alkanut. Jollekin vuosi 2020 voi tarkoittaa uutta ammattia tai työpaikkaa, ja toiselle se taas voi tarkoittaa itsensä kehittämistä tai uuden oppimista.

Yhtä kaikki, itsensä haastaminen ja uuden oppiminen vievät aina eteenpäin. Se, minne se lopulta johtaa, ei aina ole edes tiedossa. Siitä huolimatta uskallan väittää, että uuden oppijat ovat vuonna 2020 kaiken hyvän keskiössä.

Meillä Turun AKK:ssa oppijan tukijoina ovat aina opettaja ja ohjaaja, ja aina tarvittaessa myös opinto-ohjaaja ja erityisopettaja. Henkilöstömme moniammatillinen osaaminen vie oppijoitamme eteenpäin. Oppiminen tarkoittaa yhtäältä ammatillisen osaamisen kehittymistä sekä toisaalta elämän perustaitojen, oppimisen ja yhdessä toimimisen taitojen karttumista.

Twitterissä törmäsin viestiin, joka nostatti suupieleni ylöspäin. Siinä todettiin, että mitä espanjalainen opiskelija sanoi opettajan esittämän hyvän diaesityksen jälkeen? No tietenkin, että buenos dias.

Oppimisen pitää olla myös positiivista. Positiivisuus syntyy oppijan omasta motivaatiosta, jonka synnyttämisessä opettajilla ja ohjaajilla on suuri rooli. Meillä Turun AKK:ssa rohkaistaan henkilöstöä tekemään työtä omalla persoonallaan ja omilla vahvuuksillaan, sekä kehittämään niitä yhteisten pelisääntöjen suuntaisesti. Olemme huomanneet sen innostavan ja motivoivan aina opiskelijaa, kuten myös opettajaa ja ohjaajaa.

Turun AKK:ssa on jälleen edessä tiivis ja työntäyteinen vuosi. Jo opintonsa aloittaneille opiskelijoillemme tämä kevät voi olla tutkintoon valmistumisen kevät.

Uusille opiskelijoillemme on taas tarjolla paljon eri koulutusvaihtoehtoja monella eri alalla. Kaikkiin koulutuksiimme voi hakeutua helposti verkkosivuillamme turunakk.fi.

Työvoimakoulutus, jatkuva haku ja oppisopimus tarjoavat joustavat mahdollisuudet oppimiselle. Meillä onnistuu. Buenos dias!

Osku Laukkanen

Minulla on kohta kolmenkymmenen vuoden kokemus Turun AKK:ssa. Vastaan pedagogisena rehtorina oppimisen ja opettamisen kokonaisuuden johtamisesta. Saan tehdä töitä innostaen, tukien ja innovoiden aktiivisen henkilöstömme kanssa. Onnistumiset rakentuvat ihmisten väliseen luottamukseen, tehokkuuteen, osaamiseen ja strategiseen laatutyöhön. Toinen ammatillinen osaamiseni liittyy journalismiin, olen tehnyt toimittajan töitä vuodesta 1985 lähtien, pääosin Ylen urheilutoimituksessa.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

  • 3.9.2021 Podcast

    Jakso 6: Liikuntarajoite ei ole este opinnoille

    Tervetuloa mukaan inspiroivaan podcast-jaksoon, jossa Turun AKK:n teknisen suunnittelun assistenttiopiskelija Mikko Immonen kertoo avoimesti, millaista opiskelu on, kun liikkuu pyörätuolilla. Mikko on tottunut menemään minne haluaa, mutta pyörätuoli asetti luonnollisesti tiettyjä vaatimuksia ammatinvalinnalle. Motivoituneena ja määrätietoisena opiskelijana Mikko on kääntänyt rajoitteen mahdollisuudeksi ja suunnittelee jo uraa, jossa voi yhdistää nykyiset opinnot ja omat kokemukset. Miten […]

  • 31.8.2021 Uutiset

    Turun AKK panostaa aurinkovoimaan

    Kesän aikana Turun AKK:n A-talon katolle Artukaisissa on noussut aurinkopaneelien rivi. ”Turun AKK kantaa kortensa kekoon ilmastonmuutostalkoissa ja tuottaa jatkossa osan sähköstä uusiutuvilla luonnonvaroilla. Järjestelmällä saavutettiin kesän aikana hetkellisesti lähes maksimituotto, joten paneelien suuntauksetkin onnistuivat loistavasti”, kertoo sähkö- ja automaatiotekniikka-alojen koulutuspäällikkö Marko Salokannel. Järjestelmän tavoitteena on paitsi kulujen säästäminen, myös hiilijalanjäljen pienentäminen. Vuositasolla se on […]

  • Stanleyn kuva

    23.11.2022 Opiskelijatarinat

    Boost career opportunities

    Stanley used to study cleaning and property services in Turun AKK in 2016. He was working for N-Clean as a supervisor and did his studies in an apprenticeship training. Due to education and with official degree Stanley got a better position and he is now working as a Service Manager in N-Clean’s customer department. He […]

  • 4.1.2024 Blogi

    Ammatillisen koulutuksen kehityssuunnat

    Juttu on julkaistu Turun Sanomien Mielipiteet-sivulla 27.12.2023. Ammatillinen koulutus ja ammatilliset tutkinnot palvelevat alueen työ- ja elinkeinoelämää. Tätä palvelutehtävää kehitetään ammatillisissa oppilaitoksissa – myös meillä Turun AKK:ssa – jatkuvasti. Viimeisin valtakunnallinen ”tiekartta” piirrettiin ammatillisten tutkintojen kehittämiseen asetetun TUTKE4-työryhmän loppuraporttiin, joka valmistui 16.11.2023. Kehittämisehdotukset osuvat hyvin uuden hallitusohjelman kylkeen. Yhtenä suurena tavoitteena on joustavoittaa ammatillisten tutkintojen […]

  • 15.3.2021 Podcast

    JAKSO 1: VAIKEA TAUSTA

    Podcastin ensimmäisessä jaksossa aiheena on vaikea tausta. Jaksossa on case-esimerkkinä anonyymi opiskelijatarina Turun AKK:sta, jonka kautta asiaa käsitellään. Opiskelijalla on taustallaan oppimisvaikeuksia, jotka alkoivat jo alakouluiässä. Vaikeudet oppia veivät motivaation koulunkäyntiin ja muistot peruskoulusta eivät ole kultaiset. Vanhemmat eivät tukeneet ja tie vei vääriin kaveripiireihin. Sittemmin keskeytyi myös ammatilliset opinnot ja opiskelu tuntui turhalta, kun […]

  • 4.10.2021 Opiskelijatarinat

    Heidi työllistyi oppisopimukseen kolmessa päivässä

    Kun yläaste läheni loppuaan, oli minulle hyvin selvää, että haen lähihoitajaksi. Olin saanut kimmokkeen alalle, sillä muutaman vuoden minua vanhempi siskoni oli alalla ja näin innostuin alasta.  Valmistumisen jälkeen työllistyin heti kehitysvammaisten asumisyksikköön. Työ kehitysvammaisten kanssa tuntui heti omalta jutulta. Työkaverit ja asiakkaat olivat mahtavia ja töihin oli aina mukava mennä. Työ oli kolmivuorotyötä, joka sopi […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun