Opiskelijatarinat

Nopeasti töihin

Heidi Jaarinen 13.6.2022

Kiinteistönhoitajaopiskelijat Jonna, Henri ja Lauri eivät olisi ikinä uskoneet, kuinka äkkiä he työllistyivät oppisopimuksen kautta. Yleensä ajatellaan, että suoritetaan opinnot loppuun ja vasta sitten, kun on todistus kädessä, alkaa työnhaku. Näin ei kuitenkaan nykypäivänä enää ole.

”Jokaisen opiskelijan opintopolku on yksilöllinen ja parhaat tekijät työllistyvät usein jo ensimmäisen harjoittelun jälkeen eli noin kolmessa kuukaudessa koulutuksen aloituksen jälkeen”, kertoo opettaja Jukka Välikangas.

KiinteistönhoitajaopiskelijoitaJonna ja Henri menivät työharjoitteluun Akseli Kiinteistöpalveluihin ja jo kuukauden harjoittelun jälkeen solmittiin oppisopimus. He kertovat päässeensä heti kiinni työntekoon ja heidät otettiin hyvin vastaan. Oppisopimuksen myötä sai lisää vastuuta. Jonna kertoo hoitaneensa oman työalueensa ensi kertaa yksin edellisellä viikolla.
”Kyllä siinä iski pieni paniikki, että mitä jos tulee sellaisia töitä, mitä ei ole tehnyt… No, tulihan niitä, mutta menin vaan ja tein ja jos tuli joku ongelma, soitin työkaverille”, Jonna summaa. Kaikki on sujunut kuitenkin hyvin ja osaaminen karttuu jatkuvasti.

Lauri meni ryhmästä ensimmäisenä työharjoitteluun Talonmiespalvelut Reijo Kuusistolle, joka oli kysellyt opettaja Jukka Välikankaalta hyvää tekijää työvoimatarpeeseen. Koska kiinteistönhoidon kohteet ovat erilaisia, miettii Välikangas aina, kuka opiskelijoista soveltuu mihinkin. Reijo Kuusistolla on entuudestaan useampi Turun AKK:n entinen opiskelija töissä ja mietin heti, että Lauri sopii joukon jatkeeksi, kertoo Välikangas tyytyväisenä ja jatkaa, että ”Lauri on lunastanut paikkansa ja työnantaja haluaa hänet ehdottomasti töihin”.

Lauri kertoo menneensä työharjoitteluun sillä asenteella ”annetut hommat hoidetaan”.
Olin myös oma-alotteinen ja siten osoitin, että mut kannattaa ottaa töihin”.

Hyvä asenne palkittiin ja nyt myös Lauri on oppisopimuksessa. Hän kertoo päässeensä tekemään monipuolisesti kaikkea, myös konehommia, vaikka niistä ei ollut juuri kokemusta työharjoitteluun mennessä. Työnantaja on kuitenkin kouluttanut Laurin myös konehommiin. ”Ajelen yksin jo liikenteessäkin”, Lauri summaa.

Koulutus on ylittänyt kaikkien odotukset ja erityisen tyytyväisiä he ovat oppisopimusmahdollisuudesta, josta he saavat opiskelun ajalta myös palkkaa.

Tiesitkö? Turun AKK:ssa on oma oppisopimustoimisto, jonka kautta oppisopimuksen solmiminen on helppoa ja vaivatonta. Voit opiskella kaikkia Turun AKK:n tutkintoja tai tutkinnon osia myös oppisopimuksella. Opiskelusta n. 80% tapahtuu työpaikalla ja n. 20% Turun AKK:ssa. Lue lisää Turun AKK:n helposta oppisopimuksesta täältä.

Heidi Jaarinen

Olen Turun AKK:n markkinointikoordinaattori. Aiemmassa työssäni TE-toimiston asiantuntijana näin jatkuvasti onnistumisia kun työnhakijat työllistyivät koulutuksen kautta, nopeallakin aikataululla. Siksi minusta on tullut suuri koulutusten puolestapuhuja. On ilo työskennellä ammatillisen koulutuksen parissa ja viestiä tätä ilosanomaa eteenpäin. Vapaa-ajalla intohimona on tanssiminen.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

 • 7.2.2023 Ajankohtaista

  Ohjaajaksi eri ikäisille

  Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon perusteet uudistuivat 1.1.2023 ja sen myötä tutkinnossa on enemmän valinnanvaraa ja mm. mahdollisuus suuntautua ohjaamaan vain yläkouluikäisiä tai aikuisia. Aiemmin tutkinnossa oli pakollisena osana aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaus, joka edellytti harjoittelua koululaisten iltapäivätoiminnassa. Uudistuksen jälkeen on mahdollista valita, tekeekö tutkinnon lasten ja nuorten vai aikuisten parissa. Näin ollen tutkinto vastaa paremmin […]

 • 30.6.2020 Blogi

  Opiskele verkossa sähköasennusmestariksi

  Verkko-opinnot mahdollistavat opiskelun mistä tahansa, oman aikataulun mukaan Turun AKK:n sähköalalla aloitettiin keväällä 2020 pilottiprojekti, joka tarjosi mahdollisuuden opiskella verkko-opintoina sähköasennusmestariksi, eli sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinnon. Vastaavaa toteutusta ei ole ollut Suomessa tarjolla, joten projekti oli ainutlaatuinen. Verkko-opinnot mahdollistavat osallistumisen mistä päin Suomea tahansa ja koulutuksessa onkin nyt opiskelijoita Hangosta Inariin. Opetus, ohjaus ja arviointi […]

 • 28.2.2022 Blogi

  Jatkostartti – uraohjausta aikuisille

  Turun AKK on mukana Oikeus osata -hankekokonaisuuteen kuuluvassa TASSU-hankkeessa. Tavoitteenamme on mm. uraohjauksen kehittäminen pitkäjänteisenä jatkuvan oppimisen suunnitteluna, jota tukee jatkuvan oppimisen ohjausprosessin malli. Uraohjaus opintojen eri vaiheissa Ammatillisessa koulutuksessa...

 • 18.1.2018 Blogi

  Amisreformi alkoi – hyvät asiat pysyy ja paranoo

  ’-En aio kertoa teille, mitkä ovat tulevaisuuden ammatteja tai töitä, koska en tiedä, mitä ne ovat”. Näillä sanoilla tähtitieteilijä, emeritusprofessori Esko Valtaoja aloitti puheenvuoronsa marraskuussa Turussa valtakunnallisessa Opetusministeriön seminaarissa. Puheen aiheena oli tulevaisuuden ammatit ja työt. Valtaojan mukaan ne ammatit, joihin nyt päiväkodissa olevat lapset valmistuvat, eivät ole vielä olemassa. Totta, maailma muuttuu – mutta […]

 • 2.9.2021 Opiskelijatarinat

  Koulutus vahvisti esimiestaitoja

  Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriin (VSSHP) kuuluva TYKS eli Turun yliopistollinen keskussairaala on aina suhtautunut positiivisesti työntekijöidensä kouluttautumiseen. Ei siis ole ihme, että esimies kannusti myös laitoshuoltajana työskentelevää Saila Lindströmiä hakeutumaan Lähiesimiestyön ammattitutkinto-opintoihin Turun AKK:hon. Matkailualan jo aiemmin puhdistuspalvelualaan vaihtanut Saila oli opiskellut laitoshuoltajaksi oppisopimuksella, joten opiskelu itsessään ei ollut vieras ajatus. Vaikka opinnot tällä kertaa tapahtuivatkin omalla […]

 • 29.5.2018 Opiskelijatarinat

  Jennin ja Stera Oy:n tiet kohtasivat

  Motivoitunut työntekijä, koulutusta arvostava työnantaja, laadukas ammatillinen kouluttajataho, Turun seudun työvoimahautomot -hanke ja yhdessä työnantajan kanssa koulutusta rahoittanut Varsinais-Suomen ELY- keskus – tällä kokoonpanolla Jenni Vänttisen ja Paimiossa sijaitsevan Stera Technologies Oy:n tiet kohtasivat. Stera Technologies on mekaniikan ja elektroniikan sopimusvalmistukseen erikoistunut globaalisti toimiva konserni, jonka laatuun voi luottaa. Paimion tehdasyksikön päätuotteina ovat erilaiset laite- […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun