Opiskelijatarinat

Varastoalalta liiketoiminnan koulutukseen

9.9.2022

39-vuotias Janne Karvinen on alkuperäiseltä koulutukseltaan autoasentaja, mutta kesätyöt veivät aikanaan varastotöiden pariin, missä hän työskenteli viimeiset 12 vuotta esihenkilö- ja työnjohtotehtävissä.

Työssään hän on hoitanut myös mm. henkilöstörekrytointia tilaamisesta perehdyttämiseen ja kokemusten pohjalta syntyi kiinnostus syventää liiketoiminnan osaamista ja saada työuralle uutta sisältöä. Toiveena oli ottaa myös teoriapuolta enemmän haltuun. Niinpä hän alkoi kartuttaa alan kouluttautumismahdollisuuksia ja tutustui myös Turun AKK:n koulutustarjontaan, jota kaveri oli vinkannut hyväksi vaihtoehdoksi.

Niinpä Janne jättäytyi opintovapaalle helmikuussa 2022 aloittaakseen Liiketoiminnan ammattitutkintokoulutuksen. Alusta alkaen oli selvää, että Janne halusi suorittaa työssäoppimisen henkilöstöpuolella. Opettaja Ilkka Pullinen joutui selvittämään sen mahdollisuutta kyseisessä koulutuksessa. Selvisi, että sekä itse tutkinto että näytöt saadaan sulautettua suoritukseen. Harjoittelupaikaksi valikoitui Suomen Henkilöstötalo, jossa Janne on päässyt tutustumaan mielenkiintoiseen ja hektiseen henkilöstörekrytoinnin maailmaan myynnin ja asiakaspalvelun lisäksi.

Koulutus on tähän mennessä mm. kehittänyt liiketoimintaa kokonaisvaltaisempaa ymmärrystä ja antanut lisää varmuutta ihmisten edessä puhumiseen.

”Erilaisia esitelmiä ja ryhmätöitä tehdessä esiintymisvarmuus on kasvanut. Muutenkin olen saanut hyviä vinkkejä ihmisten kohtaamiseen, mistä on hyötyä mm. asiakaspalvelutilanteissa. Olen päässyt perehtymään myös liiketoimintasuunnitelmaan tekoon. Luvut, kuten myynti- tai käyttökate, avautuvat nyt uudella tavalla.”

Janne kertoo opiskeluiden sujuneen hyvin. ”Mukava ryhmä, jossa on kannustava ja positiivinen ilmapiiri. Hyvä porukka kaiken kaikkiaan laajalla ikäjakaumalla. On ollut mielenkiintoista tutustua erilaisiin ja erilaisia taustoja omaaviin ihmisiin, joiden kanssa ajatuksia vaihtamalla on saanut uusia oivalluksia ja perspektiiviä asioihin. Avoimuuteni muutoksille on kasvanut ja itsensä haastaminen on tuonut avarakatseisuutta myös erilaisia toimintatapoja kohtaan.”

Opettaja Ilkka Pullisesta Jannella on vain hyvää sanottavaa. ”Hän on helposti lähestyttävä, positiivinen ja hieno persoona. Turun AKK:ssa tukea opiskeluihin on muutenkin aina saatavilla tarpeen mukaan.”

”Odotukset koulutuksen suhteen ovat täyttyneet. Olen ollut tyytyväinen ja tuntuu, että valinta on ollut oikea. Työkokemukseni yhdistettynä uuteen tietoon on todella hyvä kombo. Lisäksi työssäoppiminen Suomen Henkilöstötalolla on antanut hyvän kuvan nykypäivän työmarkkinoista. Samalla on ollut mahdollisuus verkostoitua, joka edesauttaa tavoitetta työllistyä liiketoiminnan töiden pariin”, hän kertoo.

Tulevaisuus jatko-opiskelujen osalta on vielä avoinna, mutta ei ajatusta ole täysin pois suljettu.

Hän kuitenkin kannustaa kouluttautumaan ja myös vaihtamaan rohkeasti alaa, jos siltä tuntuu. ”Suosittelen suhtautumaan avoimin mielin uusiin haasteisiin, jos kaipaa muutosta. Ei kannata ajatella, että on lukittuna johonkin tiettyyn alaan tai työhön. Mahdollisuuksia on, jos niitä haluaa nähdä.”

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

 • 7.2.2023 Ajankohtaista

  Ohjaajaksi eri ikäisille

  Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon perusteet uudistuivat 1.1.2023 ja sen myötä tutkinnossa on enemmän valinnanvaraa ja mm. mahdollisuus suuntautua ohjaamaan vain yläkouluikäisiä tai aikuisia. Aiemmin tutkinnossa oli pakollisena osana aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaus, joka edellytti harjoittelua koululaisten iltapäivätoiminnassa. Uudistuksen jälkeen on mahdollista valita, tekeekö tutkinnon lasten ja nuorten vai aikuisten parissa. Näin ollen tutkinto vastaa paremmin […]

 • 17.6.2022 Blogi

  Alanvaihto hoiva-avustajaksi

  Turun AKK:sta on valmistumassa jälleen joukko uusia, iloisia hoiva-avustajia. Kävin haastattelemassa valmistuvaa ryhmää ja sieltä paljastuikin mielenkiintoisia urapolkuja. Ryhmä valmistuu virallisesti vasta elokuussa 2022, mutta koska työelämä on imaissut ryhmästä jo suurimman osan, pyritään koulutus saamaan pakettiin mahdollisimman nopeasti. Lähes koko ryhmä koostuu alanvaihtajista, mm. puutarhuri, kirvesmies, kampaaja, myyjä, aulaemäntä, ompelija ja yrittäjä. Useammalla oli […]

 • 6.4.2020 Ajankohtaista

  Sähköasennusmestariksi verkossa!

  Turun AKK:ssa on nyt mahdollista opiskella sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinto pääosin verkko-opintoina, jolloin opiskelijan kotipaikkakunnalla ei ole merkitystä. Tilaisuus on ainutlaatuinen ja koulutus on poikinut hakijoita Hangosta Sodankylään. Koulutukseen hakeutuvalla tulee olla sähköalan vahva ammatillinen osaaminen sekä kokemusta esim. sähkö- ja automaatioalan projekteissa työnjohto- ja suunnittelutehtävissä, nokkamiehenä, työnjohtajana, työryhmän vetäjänä tai esimiehinä toimimisesta. Koulutus toteutetaan ensisijaisesti […]

 • Varaosamyyjä etsii koneelta osia.

  2.9.2022 Blogi

  Moni vaihtaa alaa varaosamyyjäksi

  Turun AKK:n autopuolella käy kova kuhina. Automekaanikko- ja varaosamyyjäopiskelijat ovat työn touhussa saapuessani tekemään haastattelua. Varaosamyyjien opettaja Roni Pylkkänen tulee vastaan ja kertoo, että nyt on kiire! Halli on täynnä...

 • 25.3.2022 Opiskelijatarinat

  Kun ei jaksa olla enää vaan kotona

  ”Peruskoulun jälkeen en tehnyt mitään. Elin villiä unelmaa, nukuin, söin ja rellestin”, kertoo 25-vuotias Anne avoimesti. Sitten iski olo, että on pakko päästä tekemään jotain, ei jaksanut enää vain olla kotona. Kavereillakin oli jo perhe tai he olivat töissä.  Annekin haki töitä, mutta peruskoulun päättötodistuksella oli vaikea päästä mihinkään. TE-toimistosta Anne ohjattiin Valo-valmennukseen, joka rohkaisi […]

 • 28.5.2019 Blogi

  Määrätietoinen alanvaihdos

  Minna Hämäläinen teki kampaajan töitä parikymmentä vuotta, kunnes oli ammatinvaihdon aika. Jo aiemmin häntä oli houkuteltu laitoshuoltajakoulutukseen tutun, Turun AKK:n koulutuspäällikkö Terhi Rummukaisen toimesta. Lopulliseen päätökseen meni kuitenkin tovi. Mutta kun päätös oli tehty, paluuta ei ollut. Minna valittiin Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkintoon (laitoshuoltaja) valmistavaan työvoimakoulutukseen. Koulutussopimuksella hän halusi työharjoitteluun TYKSiin, jossa on jatkuva pula […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun