Skip to main content

Niko Suominen teki pitkän, tarkalleen 14 vuotta kestävän uran IT-alalla vaikka takataskussa on myös puusepän koulutus.

IT-alalla työnkuvaan kuului tietokoneiden korjaukset, mutta ajan mittaan ne vähenivät ja laitteita vaihdettiin yhä enemmän uusiin. Tämä kehityssuunta pisti Nikon miettimään alanvaihtoa, sillä hän piti nimenomaan oman kätensä jäljen näkemisestä. Eli tyytyväisyys oli suuri, kun koneen sai toimimaan.

Niko jäi koti-isäksi miettien samalla tulevaisuuttaan. Puusepän koulutuskin sen jo todistaa, että rakennusala oli aina kiinnostanut enemmän tai vähemmän. Vaimo ehdottikin rakennusalalle kouluttautumista, koska kotiremontit olivat aina sujuneet mallikkaasti ja jälkikin oli hyvännäköistä – myös vaimon mielestä. Uusi suunta alkoi selkeytyä ja niin Niko hakeutui Rakennusalalta ammatti –koulutukseen Turun AKK:hon.

Kyseisen koulutuksen jälkeen Niko oli valmis alalle. Viimeinenkin epäröinti poistui, kun opettaja Tero Iivonen kannusti Nikoa hakemaan Rakennusalan perustutkinto –koulutukseen.

Niko ei ole päätöstään katunut.
”Tykkään käsillä tekemisestä tosi paljon ja tässä hommassa sitä vasta konkreettisesti työnsä jäljen näkeekin.  Opinnot ovat sujuneet hyvin ja opetus on ollut ammattitaitoista. On myös hyvä, että teorian lisäksi on runsaasti käytännön tekemistä.”

Niko kokee koulutuksen antaneen lisäarvoa uuden tutkinnon ja ammatin muodossa sekä työnsaannin helpottuvan, kun on tutkinto plakkarissa. ”Myös verkostoitumisesta on ollut hyötyä, kun on saanut uusia kontakteja alalta.”

Niko kehottaakin alanvaihtoa harkitsevia ottamaan härkää sarvista.
”Rohkeasti uusia haasteita kohti, jos kaipaa muutosta nykytilanteeseen.”

Koulutus alkaa olla loppumetreillä, mutta jatkosuunnitelmat ovat selvät.
”Haluan päästä alan töihin heti kun koulutus keväällä loppuu. Alalla on hyvät työllistymisnäkymät ja olen todella motivoitunut, joten uskon saavani työpaikan.”

Taru Lehtonen

Markkinointisuunnittelija. Aina on monta rautaa tulessa! Vapaalla kiinnostavat mm. liikunta, maailman paras koira, käsityöt, ruuanlaitto, ystävät ja tietysti musiikki! Motto: Sun pitää varoo mitä sä haluut, koska sä saat sen.